به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان نادریمنش در جمع خبرنگاران افزود: درحال حاضر 4 ميليون و 400 دانشجو و 70 هزار هیأت علمی در دانشگاههای کشور فعالیت دارند.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه رشتههای دانشگاه لرستان از 50 به 150 رسیده، اظهار کرد: عموماً این افزایش در تحصیلات تکمیلی و در مقادیر قابل توجهی مجوز دکترا و ارشد داده شده است.
دکتر نادریمنش با اشاره به اینکه نیاز جدی کشور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتراست، تصریح کرد: بر اساس برنامههای پیشبینی شده به اهداف مورد نظر رسیدیم و در این راستا نباید شیب تندتر از این باشد.
دکتر نادریمنش یادآور شد: بر اساس طرح آمایش آموزشها در هر منطقهای توانمندیها و زمینههای اشتغال بررسی شود و رشتهها و رشته محلها با توجه به نیاز و پتانسیل هر منطقه راهاندازی شود.
وی از تشکیل سند آمایش آموزشی خبر داد و گفت: این مهم شکل گرفته و به شورای انقلاب فرهنگی ارائه و در ستاد نقشه جامع علمی کشور در حال بررسی است؛ همچنین بخشهای عمده سندهای استانی نیز با محوریت دانشگاههای مادر هر استان شکل گرفته که بعد از سند ملی، سند استانی نیز تدوین خواهد شد.
ويبیان کرد: از دو سال پیش بر اساس یافتههای وزارت علوم رشتههایی را اولویتبندی و به آنهایی که اولویت بیشتری دارند در هر استان مجوز داده شده است.
معاون وزیر علوم در خصوص پردیس خودگردان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات در تحصیلات تکمیلی این بود که ظرفیت کافی نداشتیم و تعداد قابل توجهی از جوانان به خاطر تحصیل به خارج کشور میرفتند، اظهار کرد: عموماً، خانوادهها از آسیبهای فرهنگی، نامطلوب بودن کیفیت آموزشی و گرانی هزینهها گلایه داشتند که بر این اساس در برنامه پنجم توسعه پیشبینی شد که مجوز ظرفیت مازاد به دانشگاهها با اخذ شهریه تمام داده شود و با برنامهریزیهای انجام شده، پردیسهای خودگردان شکل گرفت.
دکتر نادریمنش هدف از ایجاد ظرفیتهای مازاد را جذب تعداد قابل توجهی دانشجو بیان کرد و گفت: البته قبلاً به این پردیسها در مناطق آزاد مجوز داده میشد اما در حال حاضر به دانشگاهها در استانها مجوز میدهند.
معاون وزیر علوم ادامه داد: زیرساختهای عمرانی طی 8 سال گذشته به 11 میلیون مترمربع رسیده در حالیکه این زیرساختها در سال 85-84، 5 میلیون مترمربع بوده است.
دکتر نادریمنش بر جذب اساتید جوان و به روز تأکید کرد و گفت: در بحث کیفیسازی آموزشی باید این مهم لحاظ شود./س