"سينان اولگن" تحليلگر انديشکده "کارنگي" در مقاله اي با اذعان به نقش کليدي ايران در رفع بحران سوريه به دولت هاي ترکيه و آمريکا توصيه مي کند که براي جلوگيري از گسترش دامنه بحران سوريه به کل منطقه با ايران تعامل کنند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از اندیشکده کارنگي ؛ نويسنده مقاله با اذعان به نقش مهم کشورمان در رفع بحران سوريه و لزوم توجه ساير قدرت هاي منطقه اي و بين المللي به اين موضوع مي نويسد "اکنون با وخيم شدن بحران در سوريه زمان اتخاذ رويکردي واحد از سوي طرف هاي مختلف در مورد اين بحران است. "رجب طيب اردوغان" نخست وزير ترکيه اخيرا با "باراک اوباما" رييس جمهور آمريکا ديدار کرد. ترکيه بايد برنامه اي را براي رفع بحران سوريه تدارک ببيند که ايران نيز در آن حضور داشته باشد. اوباما و اردوغان قطعا به اين موضوع توجه داشته اند که در صورت ادامه بحران در سوريه ثبات منطقه اي و نظم بين المللي دچار آسيب خواهد شد." 

نويسنده در ادامه اشاره مي کند که دولت عدالت و توسعه بدليل سياست هاي اشتباهش پيرامون بحران سوريه درگير آن شده است . حادثه بمبگذاري اخير خودرو در منطقه مرزي "ريحانلي" در مرز سوريه و ترکيه موجب کشته شدن 50 نفر شد. اين هولناک حادثه بمبگذاري روي داده در ترکيه بود. دولت ترکيه سريعا انگشت اتهام خود را به سوي دولت سوريه گرفت اما بسياري از ترک ها دولت ترکيه را مقصر اصلي وقوع اين حادثه دانستند." 

وي در ادامه با اذعان به قصد اصلي دولت ترکيه مبني بر مداخله نظامي عليه سوريه مي افزايد "در واشنگتن، "رجب طيب اردوغان" نخست وزير ترکيه از "باراک اوباما" رييس جمهور آمريکا خواست تا سياست مداخله جويانه تري را در قبال سوريه رد پيش گيرد و بيش از گذشته سلاح در اختيار تروريست هاي سوري قرار دهد و منطقه پرواز ممنوع عليه سوريه اعلام کند. با اين حال سياستگذاران ترکيه هنوز هم اميدوارند که شايد تجاوز مستقيم نظامي بين المللي عليه سوريه انجام شود." 

نويسنده در نهايت توصيه مي کند که تمامي قدرت هاي منطقه براي رفع بحران سوريه بايد به نقطه اشتراکي با يکديگر برسند "مصر، ايران، عربستان و ترکيه بعنوان قدرتهاي منطقه اي باید سياست مشترکي را در پيش گيرند تا بن بست ايجاد شده در اثر بحران سوريه پايان يابد. با اين حال متاسفانه عربستان حاضر به تعامل با ايران در مورد مسائل منطقه اي نبوده است. واشنگتن و آنکارا باید رياض را قانع کنند تا در نشستي با حضور تهران شرکت نمايد. براي نيل به اين هدف دولت آمريکا باید نقش کليدي ايران در معادلات منطقه اي را برسميت شناسد. خطر بزرگي که در اين ميان براي دولت آمريکا وجود دارد آنست که با برسميت شناختن قدرت منطقه اي ايران،  این کشور در مذاکرات هسته اي با نمايندگان قدرتهاي جهاني عضو گروه 1+5 دست بالا را خواهد داشت. در صورتيکه غرب نقش جمهوري اسلامي در سوريه را بپذيرد قدرت تاثيرگذاري و اعمال فشار خود بر تهران در جريان مذاکرات هسته اي را از دست خواهد داد." 

نويسنده در پايان به دولت ترکيه و آمريکا توصيه مي کند که موضعي مناسب براي رفع بحران سوريه در پيش گيرند و در اين باره مي افزايد "اکنون دولت هاي آمريکا و ترکيه باید تمرکز مشترک خود را بر سوريه قرار دهند. افزايش روند کنوني مي توان به گسترش دامنه منازعات بيانجامد و به عراق و لبنان نيز تسري پيدا کند. هر روزي که راهکاري مناسب براي رفع بحران سوريه يافت نشود اعتبار جامعه بين المللي براي حل اين بحران خدشه دار خواهد شد." 

برچسب ها: ایران ، بحران ، سوریه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار