مركز پژوهشهاي مجلس منتشر كرد؛
مركز پژوهشهاي مجلس منتشر كرد؛
به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز اعلام داشت: در لایحه بودجه سال 1392 کل کشور، مجموع اعتبارات فصل رفاه و تامین اجتماعی نزدیک به 374 هزار میلیارد ریال است که حدود 5/19 درصد از بودجه عمومی دولت را به خود اختصاص میدهد. این اعتبارات نسبت به قانون بودجه سال 1392 حدود 9/20 درصد رشد دارد. از کل اعتبارات این حوزه، حدود 62 درصد به بیمههای اجتماعی و امور بازنشستگان ، 5/9 درصد به بیمههای درمانی، 3/14 درصد به امور ایثارگران، حدود 5/12 درصد به امور حمایتی و توانمندسازی ، 1/1 درصد به امداد و نجات و 5/0 درصد به کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی اختصاص یافته است.
از نقاط قوت این لایحه، رشد حدود 5/21 درصدی در اعتبارات بیمههای اجتماعی، رشد 8/14 درصدی در اعتبارات حمایتی و توانمندسازی، رشد 14 درصدی امور ایثارگران و رشد 1/20 درصدی اعتبارات بیمهای درمانی و شفافیت بیشتر در برخی برنامهها نسبت به سال گذشته است.
از جمله نقاط ضعف این لایحه نیز میتوان به تعبیه بعضی از بندهای پیشنهادی اشاره کرد که متناسب با اصل موضوع و عنوان لایحه بودجه نیستند، زیرا مستند به تعاریف حقوقی و قانونی «بودجه کل کشور برنامه مالی دولتاند که برای یکسال مالی تهیه و حاوی پیشبینی درآمدها و سایر منابع تامین اعتبار و برآورد هزینهها برای عملیاتی که منجر به نیل به سیاستها و هدفهای قانونی میشوند» و روی آوردن به وضع و اصلاح قوانین عادی و مقرراتی که جنبه دائمی داشته و همچنین پیشنهاد بندهایی در لایحه بودجه که به طور کامل و مشخص ، قوانین مستقل و غیربودجهای اند و ماهیت بودجهای ندارند و چنین احکامی نباید وارد قوانین بودجه شوند. از دیگر نقاط ضعف لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه سال 1392 در مقایسه با قانون بودجه سال 1391 ، کاهش 5/12 درصدی اعتبارات امداد و نجات و 3/5 درصدی کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی است.
در این گزارش ضمن بررسی بندهای ماده واحده و اعتبارات منظور شده در حوزه رفاه و تامین اجتماعی، پیشنهادهایی در جهت رفع کاستیها و ابهامات آن ارائه میشوند.
انتهاي پيام/