به گزارش باشگاه خبرنگاران ايلام؛ غلامحسین کاظمی با بیان این مطلب افوزد: به دنبال اعلام گزارش محیط بانی بخش زرین آباد شهرستان دهلران مبنی بر دیده شدن یک توله گربه کاراکال نزد عشایر مستقر در کبیرکوه فوری گروهی از کارشناسان محیط زیست برای بررسی موضوع به محل اعزام شدند.
وی ادامه داد: پس از بررسی های لازم، گونه مورد نظر در زیستگاه نخستین خود دیده و رهاسازی شد.
کاظمی افزود: گربه کاراکال گونه ای نادر است که اغلب در زیستگاه های تپه ماهوری و استپی زندگی می کند.
وی یادآور شد: این گونه کمیاب برای دومین بار در بلندی های بیش از سه هزار و 300 متری و منطقه کوهستانی کبیرکوه استان ایلام دیده شده است.
مدیرکل محیط زیست استان ایلام با اشاره به نصب دوربین های تله ای در زیستگاه های مختلف استان گفت: چهار مورد فیلم و تصویرگیری از سال گذشته تاکنون از این گونه در معرض انقراض از سوی گروه مطالعه ای گربه سانان این اداره کل ضبط و ثبت شده است.
وی اظهار کرد: تنها یک مورد از این فیلم و تصویرها مربوط به زیستگاه های دشتی و تپه ماهوری منطقه حفاظت شده "کولک" ایلام بوده و سه فیلم و تصویر دیگر در مناطق کوهستانی استان و بلندهای بیش از دو هزار متر از سطح دریا به ثبت رسیده است.
کاظمی افزود: چهار گونه کمیاب پلنگ ایرانی و گربه های وحشی، جنگلی و کاراکال تاکنون در استان ایلام به کمک دوربین های تله ای مستندسازی شده است.
گربه کاراکال یکی از چهار گونه گربه سان شناسایی شده در استان ایلام است که اغلب از پرندگان، پستانداران کوچک و خزندگان و... تغذیه می کند.
خاستگاه این گربه سان وحشی کمیاب در ایران مناطق کویری مانند قلمرو طبیعی اطراف اصفهان و سیستان و بلوچستان و با پراکنش کمتر در قلمرو کوهستانی کشور است.
گونه کمیاب گربه وحشی کاراکال افزون بر قاره آفریقا در برخی کشورهای حوزه خلیج فارس نیز زیست می کند.
گربه کاراکل از گربه سان وحشی قلمرو طلب و تکرو است که مانند پلنگ، شکار و طعمه خود را بالای درخت می برد.
نزدیک به 87 درصد از گستره 20 هزار کیلومترمربعی استان ایلام را عرصه های طبیعی شامل جنگل، مرتع و بیابان تشکیل می دهد.
ایلام به سبب وفور منابع آبی، جنگل و مرتع در کنار برخورداری از اقلیم و آب و هوای مناسب یکی از استان های غنی کشور در حوزه زیست و پراکنش گونه های جانوری است. /س