به گزارش
خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران؛ سرهنگ ماشاءاله صادقي جانشين دبير شوراي هماهنگي استان در اين کارگاه آموزشي گفت: در راهبرد مبارزه با موادمخدر و اعتياد سه اصل تشديد مقابله، درمان و پيشگيري وجود دارد.
وي افزود: اجراي اين گونه طرحها و تشويق به پيشگيري و روشهاي ترک اعتياد در جامعه امري اجتناب ناپذير است.
صادقي اظهار داشت: امروزه وجود بيش از ۵۰۰ ميليون بيمار رواني در دنيا و حدود ۲ ميليون معتاد در کشور آشکارا مسئله قابل توجهي است.
شبکه اجتماعمحور خراسان رضوي ۱۵۰ گروه اجتماعمحور را در سراسر استان پوشش ميدهد
همچنين هاشم دهقان فراشاه رئيس شبکه اجتماعمحور خراسان رضوي در حاشيه اين کارگاه گفت: نمايندگان شبکههاي اجتماعمحور از ۳۱ استان کشور در اين کارگاه گرد آمدهاند تا آخرين اطلاعات و دستاوردهاي علمي و تجربي را در زمينه تسهيلگري براي مديريت سازمانهاي اجتماعمحور با يکديگر مبادله کنند.
وي افزود: شبکه اجتماعمحور خراسان رضوي ۱۵۰ گروه اجتماعمحور را در سراسر استان پوشش ميدهد و با احتساب پايينترين لايه تشکيلاتي، ۵۰۰ هزار عضو دارد.
دهقان با بيان اين که اين گروهها در تمام شهرهاي استان تشکيل شدهاند، گفت: اين گروهها با برنامهريزي و نظارت بهزيستي، برنامههاي پيشگيرانه را در محيطهاي آموزشي، محيطهاي کار و محلات و روستاها اجرا ميکنند.
سرانه پيشگيري از اعتياد در کشور نسبت به کشورهاي توسعه يافته کمتر است
همچنين معاون پيشگيري سازمان بهزيستي خراسان رضوي در حاشيه اين كارگاه گفت: سرانه پيشگيري از اعتياد در کشور نسبت به کشورهاي توسعه يافته کمتر است و براي پيشگيري از شيوع اعتياد بايد سرانه پيشگيري از آن افزايش يابد.
حسن حاجيپور در مورد ميزان دقيق سرانه پيشگيري در کشور اظهار بياطلاعي کرد و متذکر شد: براي افزايش ميزان سرانه به حمايتهاي دولتي و غيردولتي نيازمنديم.
وي همچنين تاکيد کرد: محور برنامههاي شبکه اجتماعمحور استان نگاهش از پايين به بالاست و ما بايد موانع را شناسايي و مردم را براي مشارکت در اين عرصه تشويق کنيم.
حاجيپور يادآور شد: مديريت سازمانهاي اجتماعمحور با رويکرد پيشگيري از اعتياد و ارتقاي سلامت روان مردم در محلات، محيطهاي آموزشي و کارگري فعاليت دارد.
معاون پيشگيري سازمان بهزيستي خراسان رضوي گفت: هدف اساسي مشارکت مردم از طريق اعتمادسازي براي پيشگيري از بروز و شيوع اعتياد است و استفاده از سرمايه اجتماعي و منابع مردمي ميتواند مهمترين راهبرد اين برنامه باشد.
حاجيپور با اشاره به اين که حدود يک دهه است كه اين برنامه در استان و کشور اجرا ميشود، افزود: هم اکنون بيش از ۱۵۰ گروه اجتماعمحور وجود دارد و هدف اساسي اين گروهها کاهش عوامل خطر و افزايش عوامل محافظتي است.
وي گفت: سازمانهاي دولتي از جمله بهزيستي تسهيلگر اين برنامه هستند و کمبود اعتبارات يکي از مشکلاتي است که نياز به حمايت خيران و گروههاي داوطلب دارد.
وي متذکر شد: ارزشيابي اين برنامه حاکي از تاثيرگذاري آن و کاهش بروز اعتياد است و بر اين اساس در محلاتي که اين برنامه اجرايي شده اعتياد و اختلالات رواني کاهش يافته است.
حاجي پور در ادامه، از وجود ۲۰۰ هزار معتاد در استان خبر داد و افزود: ۱۰ درصد معتادان را افراد کارتن خواب تشکيل ميدهند.
وي در پايان با اشاره به فعاليت ۳۵۰ کلينيک درمان اعتياد بهزيستي در استان اظهار کرد: اين کلينيکها شامل کلينيکهاي سرپايي، بستري، اقامتي، ميان مدت و درازمدت هستند.
گفتني است؛ در اين کارگاه آموزشي كه ۵۰ نفر از روساي شبکههاي اجتماع محور ۳۰ استان، اعضاي هيئت مديره انجمن اترک (اتحاديه شبکههاي اجتماع محور سراسر کشور) و کارشناسان و مديران پيشگيري سازمان بهزيستي و اداره کل بهزيستي خراسان رضوي حضور داشتند، اساتيد دانشگاهي مطالبي در زمينه مفاهيم کليدي در مديريت سام (سازمانهاي اجتماعمحور)، سطوح عمل و تحول در سام، نگاهي به مديريت اعتماد در اين تشکلها، اصول اعتبار يک کنشگر اجتماع محور، مهارتهاي مديريتي، ارتقاي اعتماد اجتماعي، برنامههاي پيشگيري از اعتياد و نگاهي به آينده تشکلهاي اجتماع محور را به شرکتکنندگان آموزش دادند.
گفته ميشود، برنامهي پيشگيري از اعتياد و آسيبهاي اجتماعي اجتماعمحور، بخشي از يك برنامهي جامع پيشگيري در سطح بينالمللي است كه توسط كشورهاي عضو سازمان بهداشت جهاني، به اجرا درميآيد.