سیدابوالحسن شاهزاده فاضلی، رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: امروز در دنیا با توسعه و پیشرفت علم و صنعت بیوتکنولوژی بیشتر توانسته است برای مشکلات و معضلات خود راه حل های مناسبی پیدا کند و با کسب این علم بهره برداری وسیعی از نمونه های زیستی اعم از گیاهان، میکروارگانيسم ها و جانوران بیش از پیش صورت گرفته و رازهای خلقت بدین واسطه آشکار می گردد.
وی در ادامه اظهار داشت: امنیت غذایی که با توجه به گسترش جمعیت و کاهش منابع آب روز به روز وضع وخیمی به خود گرفته با بهره برداری از ذخایر ارزشمند گیاهی که متناسب با شرایط سخت زیست هستند، همچنین فرآیندهای تراریخت این کمک را به بشر نموده تا بتوانند از بحران های غذایی رهایی یابد با توجه به اینکه دانش فنی و بکارگیری آنها موجبات استقرار کشورها را فراهم می نماید و از طرفی اشتغال و در آمدزایی را در پی دارد، امنیت اقتصادی فراهم می آید.
فاضلی خاطر نشان کرد: مهمترین زیر ساخت برای توسعه بیوتكنولوژی مراکز ذخایر زیستی است که هر چه از نظر تعداد و تنوع نمونه و گونه های جانوری، گیاهی و میکروارگانیسم و اطلاعات مربوط به آنها غنی تر باشد، توسعه این علم گسترده تر خواهد بود.
وی در ادامه افزود: در حوزه گیاهی در حال حاضر تنها مرکز در کشور هستیم که بانک عصاره و اسانس با ظرفیت بیش از 1000 نمونه گیاهی را داشته را ارائه خدمان می نماید.
فاضلی خاطر نشان کرد: با توجه به بکارگیری جدیدترین و کاملترین روشها در شناسایی و ثبت گونه های مختلف ( تنوع زیستی) در مرکز و ارتقای آنها، دانش های فنی به دست آمده دستاورد مهمی است که با ایجاد مرکز ارائه خدمات شناسایی در تمامی حوزه ها ( میکروارگانیسم ها، جانوری، انسانی، گیاهی و...) در کشور علاوه بر رفع وابستگی ها به خارج و تهدید حاصله از خروج مواد بیولوژیک از کشور، زمینه در آمدزایی و حتی ارز آوری را نیز در پی دارد./ح