سهیل همایون داروساز درگفتگو با
خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران گفت: کاربرد قرص متیل فنیدات که بیشتر به نام تجاری آن ریتالین Ritalin شناخته می شود،برای کنترل کودکان بیش فعال که مشکل تمرکز،قرار و توجه را دارند استفاده مي شود که امروزه مصرف خود سرانه این دارو بین دانشجویان برای افزایش تمرکز و دقت در شب های امتحان رایج شده است.
همایون تصریح کرد:مصرف این دارو برای افراد دارای اضطراب زیاد،فشارعصبی،عصبانیت همراه با بی قراری، حساسیت مفرط به دارو، فشارخون بالا و تیک های حرکتی و کودکان زیر 6 سال توصیه نمی شود.
وی با اشاره به این نکته که این دارو از دسته آمفتامین ها است که از تحریک کننده های سیستم عصبی محسوب می شود و تحریک کننده های سیستم عصبی دارای عوارض زیادی هستند بیان کرد:شایع ترین عوارض خودسرانه این دارو حالت تهوع و استفراغ،احساس سردرد و سرگیجه، عصبی شدن و بی خوابی، تغییرات ضربان قلب، فشارخون، خارش و جوش های پوستی و همچنین لرزش دست و عضلات می باشد.
وی عنوان کرد:احتمال وابستگی و سوء استفاده از ریتالین بیشتر به میزان و نحوه مصرف فرد استفاده کننده دارد و در صورت ادامه به مصرف دارو به مرور زمان فرد نیاز به افزایش میزان دارو دارد.
وي در پایان افزود:ترک این داروهای محرک آمفتامینی نظیر ریتالین بسیار سخت تر و پیچیده تر از سایر مواد مخدر است.