Picasa قوي ترين نرم افزار براي مديريت و مرتب سازي عكس ها در رايانه و يا گوشي هاي همراه است.

به گزارش دريچه فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ با همه‌گیر‌شدن استفاده از دوربین‌های دیجیتال، در همه خانه‌ها می‌توان حداقل یك تلفن‌همراه مجهز به دوربین دیجیتال پیدا كرد. ویژگی مشترك همه این دوربین‌ها در ثبت عكس بدون هزینه است. البته همه ما تا جایی كه حافظه دوربین اجازه می‌دهد به شكار لحظه‌ها و ثبت تصاویر می‌پردازیم. این كار معمولا هنگام مسافرت و تعطیلات بیشتر خواهد بود.

تا اینجای كار همه چیز عالی پیش می‌رود. اما با انتقال تصاویر ثبت شده به رایانه و در صورت مرتب نبودن بایگانی تصاویر شاید نتوانیم عكس‌های خود را براحتی پیدا كنیم. اینجاست كه وجود یك نرم‌افزار برای مدیریت و مرتب‌سازی تصاویر رایانه بسیار ضروری به نظر خواهد رسید. برای این منظور نرم‌افزارهای مختلفی طراحی شده، اما به جرات می‌توان گفت یكی از قوی‌ترین نرم‌افزار‌ها در این زمینه Picasa محصول شركت گوگل است.

به كمك این نرم‌افزار قدرتمند و با استفاده از ویژگی‌های بسیار جالب و خیره‌كننده آن می‌توانیم براحتی علاوه بر پیدا‌كردن تصاویر موجود روی رایانه خود و نمایش آنها به صورت یكجا، به مرتب‌سازی و مدیریت آنها نیز اقدام كنیم. با نصب نرم‌افزار، موتور جستجوی قوی آن به صورت خودكار شروع به جستجوی تصاویر رایانه ما كرده و بانك اطلاعاتی خود را كامل می‌كند، بنابراین باید مدتی به این نرم‌افزار فرصت دهیم تا بتواند كل فضای دیسك سخت رایانه ما را فایل به فایل گشته و بانك تصاویر خود را كامل كند.


پس از اتمام جستجو ـ كه ممكن است با توجه به مشخصات رایانه ما یا تعداد عكس‌های موجود در آن حتی به چند ساعت هم برسد ـ تصاویر با توجه به تاریخ ثبت‌شان مرتب و در یك محیط بسیار جذاب و ساده كنار هم چیده می‌شود كه با درگ ماوس در محیط نرم‌افزار می‌توانیم بین آنها حركت كرده و كل تصاویر رایانه خود را به صورت یكجا مشاهده كنیم. دقت داشته باشید این نرم‌افزار دارای زبان فارسی نیز بوده و در هنگام نصب با انتخاب آن می‌توانیم تمام فعالیت‌ها را در محیط فارسی انجام داده و از آن لذت ببریم.

تا اینجای كار ما به كمك این نرم‌افزار توانستیم همه تصاویر روی رایانه خود را به صورت یكجا مشاهده و بین آنها حركت كنیم كه البته این كار ممكن است توسط سایر نرم‌افزارهای مشابه نیز قابل اجرا باشد. اما اگر آرشیو تصاویر ما بسیار حجیم بوده و ما دنبال تصویر فردی خاص در این آرشیو باشیم، پیدا‌كردن آن فرد در آرشیو بسیار سخت و زمانبر خواهد بود. اینجاست كه یكی دیگر از ویژگی بسیار جالب این نرم‌افزار خودنمایی كرده و در رسیدن به مقصود ما را یاری می‌كند. این ویژگی بسیار شگفت‌انگیز كه به لطف خرید كمپانی Neven vision توسط گوگل در این نرم‌افزار ایجاد شده شناسایی چهره همه افراد در بین كل تصاویر ذخیره شده است. به این صورت كه نرم‌افزار به صورت خودكار و با دقت بسیار باورنكردنی در داخل تصاویر به دنبال چهره افراد می‌گردد و آن را در گروه‌های مجزا طبقه‌بندی می‌كند. كافی است ما اسم هر فرد را به گروه مجزا شده آن نسبت دهیم تا آرشیو بسیار كاملی از تصاویر چهره‌های افراد مختلفی كه ما با آنها در ارتباط بوده و از آنها در رایانه خود تصویری داریم، به وجود آید.


البته این پروسه در ابتدا كمی زمان‌بر است، ولی با صرف اندكی حوصله نتایج بسیار جالبی به دست می‌آید. مثلا براحتی و در عرض چند ثانیه می‌توانیم مراحل رشد فرزند خود را از اولین تصویری كه از او گرفته‌ایم تا آخرین تصویر او كنار هم چیده و یك كلیپ جالب به وجود بیاوریم یا حتی با انتخاب یك فرد، تصویر كل افراد مرتبط با او را كه با هم عكسی دارند مشاهده كنیم. اگر این كار را روی تصاویر مربوط به خودمان انجام دهیم، گذر عمر را بر چهره‌مان خواهیم دید.

در این نرم‌افزار پس از شناسایی چهره‌ها و جداسازی آنها از بین تصاویر و گروه‌بندی چهره‌های مشابه بر اساس الگوریتم‌های قدرتمند با نامگذاری هر گروه به نام فرد مورد نظر، در صورت شناسایی آن فرد در یك تصویر جدید، به صورت خودكار آن تصویر به زیرمجموعه گروه تصاویر آن فرد برای اضافه‌شدن و با پرسش از ما درباره صحیح بودن این انتخاب پیشنهاد داده می‌شود كه در صورت تائید توسط ما، نتایج به ثبت می‌رسد. با آزمایشی كه روی 20 هزار چهره موجود در آرشیو عكس نگارنده انجام گرفت، بیش از 90درصد شناسایی‌ها دقیق و بدون اشتباه بود.

با باز‌كردن نرم‌افزار picasa محیط بسیار جالب و ساده آن با پنج بخش اصلی جلب نظر می‌كند كه این قسمت‌ها عبارت است از: 1‌ـ ‌منو بار 2‌ـ‌ نوار مرتب‌سازی نتایج 3‌ـ‌ نوار گروه‌ها 4‌ـ‌ گروه نمایش نتایج 5‌ـ‌ نوار تنظیمات مشاهده و ابزار‌های دیگر.


با انتخاب روی گزینه افراد در نوار گروه‌ها در سمت راست و بالا می‌توانیم به فهرست افراد شناسایی شده از بین تصاویر رایانه دسترسی داشته و نسبت به مشاهده و تنظیم و ویرایش آنها اقدام كنیم. از بخش پوشه‌ها نیز می‌توانیم به كل پوشه‌های تصاویر موجود در رایانه خود دسترسی پیدا كرده و در صورت نیاز با مرتب‌سازی براساس خواسته خود تصویر دلخواه را در آن جستجو كنیم، با امكانات قدرتمند فیلتر‌كردن تصاویر می‌توانیم بر مبنای زمان ثبت تصاویر به عكس‌های جدید‌تر یا قدیمی‌تر خود در یك بازه زمانی خاص دسترسی داشته باشیم و آنها را ببینیم.

شایان ذكر است كه عمل جستجو فقط شامل تصاویر نبوده و فیلم‌های روی رایانه نیز جستجو و مرتب می‌شوند. پس از مشاهده تصویر یا فیلم در محدوده نمایش نتایج می‌توانیم با زدنEnter روی آن، تصویر آن را در نرم‌افزار ویرایشگر پیكاسا باز و تغییرات دلخواه خود را روی آن اعمال كنیم و در انتها با زدن esc از این محیط خارج شده و به محیط اصلی نرم‌افزار بازگردیم. با انتخاب تصویر و با زدن تصویر و زدن Ctrl+Enterنیز می‌توانیم به پوشه اصلی ذخیره‌سازی آن تصویر دسترسی داشته و آن را باز كنیم.

در قسمت افراد می‌توانیم با انتخاب فرد مورد نظر از تصاویر موجود برای آن فرد اسلایدشو چهره، فیلم یا كلاژ چهره آن را تهیه كنیم كه این كار نیز با دقت فراوان و نتیجه بسیار عالی انجام گرفته و با چاپ آن می‌توانیم هدیه بسیار ارزشمندی را به فرد مورد نظر خود بدهیم.

با این نرم‌افزار می‌توانیم اطلاعات جامع و كاملی درباره متا فایل (توضیحات مخفی) عكس مورد نظر مشاهده كنیم. همچنین برای دسترسی سریع به تصاویر می‌توانیم آنها را برچسب‌گذاری و ستاره‌دار كنیم تا در دسترسی‌های بعدی بسیار سریع‌تر به تصویر مورد نظر خود دست یابیم.

براي دانلود نرم افزار  Picasa براي رايانه اينجا را دانلود كنيد.

براي دانلود نرم افزار  Picasa براي اندرويد اينجا را دانلود كنيد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۳:۴۴ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
عکسهای با فرمت raw هم ساپورت میکند یا خیر؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۰۵ فروردين ۱۳۹۶
از من به شما نصیحت
تمام نرم افزارای گوگل و کلا هر چیزی که ساخت گوگل باشه واسه جاسوسی طراحی شده.
بویژه روی گوشی.
نرم افزار رو در ویندوز براحتی مسدود و یا بلاک کنید.
در گوشی هم نیاز دارید به یک فایروال خوب که این کار رو بکنید تا از جاسوسی این نرم افزار جلوگیری کنید.
Iran (Islamic Republic of)
زنده یاد
۲۱:۳۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
همه اش را بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۵
خیلی جالب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۱ مرداد ۱۳۹۵
ممنون خیلی عالی بود دمتون گرم
Iran (Islamic Republic of)
کریم
۱۵:۰۵ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
اگر امکان دارد نرم افزارها را با فرمت apk روی سایت بگذارید و یا بنویسید چطور روی گوشی اندروید فایلهای zip را اجرا و نصب کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ایوب
۲۲:۰۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۲
خیلی جالب بود ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
هادي
۰۹:۱۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۲
بازم مثل هميشه yjc برنده ميشه.خيلي ممنون بچه ها خيلي زحمت ميكشيد عجب نرم افزاراي توپي_ لطفا يه اپليكيشن براي اندرويد بذاريد كه نرم افزارا و بازياي نصب شده روي گوشي رو مخفي كنه و يه اپليكيشن ديگه براي باز كردن فايل هاي فشرده به غير از andro zip