به گزارش
خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران؛ سردار عليرضا اكبرشاهي در بازديد از مركز تربيت مربي و آموزش سگهاي موادياب پليس مبارزه با مواد مخدر (سپكا) كه به ميزباني رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا انجام شد، ضمن تقدير و تشكر از زحمات دستاندركاران اين مركز، خواستار استمرار تعامل و ارتقاء سطح همكاريها بين ستاد و پليس مبارزه با مواد مخدر شد.
وي افزود: عليرغم سختيهاي اين كار و كم بودن تعداد واحدهاي عملياتي اين مركز در مقابل تعداد نيروهاي عملكننده ساير يگانها در حوزه مقابله با عرضه، اين مركز حدود 15 درصد از كشفيات كل كشور را به خود اختصاص داده كه اين بيانگر اهميت و كارايي بهرهگيري از تجهيزات و عمليات حرفهاي در اين حوزه ميباشد.
همچنين سردار بهرام نوروزي، معاون مقابله با عرضه ستاد ضمن تشكر از اقدامات پليس مبارزه با مواد مخدر در تقويت و توسعه امر مبارزه، رهنمودهاي لازمي را براي تغيير تاكتيك و حضور مقطعي واحدهاي سگ موادياب در مبادي رسمي ورودي و خروجي كشور و پوشش كامل در مراكز عملياتي به منظور كيفي سازي اقدامات ارائه كرد.
همچنين سردار علي مؤيدي به تشريح راهبردها و برنامههاي اين مركز پرداخت و ضمن تشكر از حمايتهاي مختلف ستاد مبارزه با مواد مخدر براي تقويت و توسعه فعاليتهاي اين مركز گفت: طي دو سال گذشته تعداد 107 قلاده سگ موادياب به واحدهاي عملياتي اين مركز اضافه شده و با توجه به ميزان كشفيات و تعداد عملياتهاي انجام شده توسط واحدهاي سگ موادياب، مركز سپكا در صدر تمامي مراكز مشابه كشورهاي دنيا از لحاظ حجم كشفيات و تعداد عملياتها قرار دارد.
وي افزود: در آيندهي نزديك اين مركز توانايي پوشش نيازهاي كشورهاي همسايه را خواهد داشت و حتي ظرفيت تبديل شدن به يك مركز منطقهاي نمونه از لحاظ فضا و امكانات را دارد.
گفتني است؛ در اين بازديد كه به منظور آشنايي با دستاندركاران و بررسي ميداني وضعيت انجام شد، هياتي متشكل از ستاد اعم از سردار بهرام نوروزي معاون مقابله با عرضه و امور بينالملل، سردار عليرضا اكبرشاهي مشاور دبيركل و مديركل مقابله با عرضه، محمود بيات مديركل امور بينالملل، حميد صرامي مديركل تحقيقات و آموزش، دكتر سعيد قاسميان مديركل برنامهريزي و فناوري اطلاعات به همراه كارشناسان اداره كل مقابله با عرضه، حضور داشتند.
گفته ميشود كلينيك درماني اين مركز دارايي استاندارد بالاي تجهيزات روز دنيا ميباشد و هر يك از قلادههاي سگ موادياب داراي شناسنامههاي بهداشتي بوده و به موقع واكسيناسيون بهداشتي آنان زير نظر متخصصان انجام ميشود.
همچنين متعاقب دستور سردار سرتيپ احمدي مقدم فرمانده نيروي انتظامي و استعلام انجام شده از فرهنگستان زبان و ادب فارسي اين مركز به نام "سپكا" تغيير نام پيدا كرد. سپكا در زبان ايران باستان بهمعناي سگ بوده و براي اختصارسازي به عبارت سگهاي پليس كار آزموده نيز معادلسازي شده است.