معاون حفظ نباتات اداره کل جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري گفت: اين حشره در فصل ثمردهي با ورود به ميوه داخل سرشاخه‌ها، باعث خشک شدن آنها و ايجاد سرشاخه‌هاي فرعي و در نسل بعد هم پس از ورود در ميوه موجب از بين رفتن آن مي شود.

به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران،‌ کرم سرشاخه خوارپس از رشدکامل از ميوه خارج و درشکاف کلوخه‌هاي سطح خاک، برگهاي پوسيده و لابلاي علفهاي هرز زير درختان پس از تنيدن پيله فوق‌العاده ظريف تبديل به شفيره مي‌شود و به مرور ميوه درختان را از بين مي برد.

کرم سرشاخه خواردرختان اواخر فروردين ماه امسال به 600 هکتار از جنگلهاي بلوط منطقه مشايخ شهرستان کيار واقع در زاگرس مرکزي خسارت زد.

شبانيان افزود: نصب تله هاي فرمون، سمپاشي مالاتيون به ميزان 2 در هزار و فوزالون، دورسبان و ديازينون به ميزان يک و نيم در هزار هکتار از راهکارهاي مقابله و مبارزه با آفت کرم سرشاخه خوار درختان است.

کرم سرشاخه خوار درختان شامل سرشاخه خوار هلو و سوسک سرشاخه خوار شاخک بلند درختان ميوه، از آفات مهم درختان هلو، بادام، زردآلو، آلو، سيب و خرمالو قيسي، زالزالک و ازگيل است.

معاون حفظ نباتات اداره کل جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري همچنين از آغاز مبارزه با افت شته و شپشک در باغهاي اين استان خبر داد و افزود: تاکنون مبارزه با اين افت در 5 هزار هکتار از باغهاي بادام حاشيه زاينده رود انجام شده است و در3 هزار هکتار باقيمانده هم تا اوايل خرداد ماه انجام مي شود.

از وسعت يک ميليون و 460 هزار هکتاري چهارمحال و بختياري حدود 278 هزار هکتار آن را اراضي کشاورزي و140 هزار هکتار آن را باغ تشکيل مي دهد./س
برچسب ها: جهاد ، کشاورزی ، میوه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار