به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبنگاران؛ بابک دینپرست معاون كاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در دومین جشنواره دانشآموزی نوجوان سالم که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، اظهار کرد: در بحث فرهنگی و پیشگیری و طبق سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد مقرر شده است كه 40 درصد از جمعیت کشور را تحت پوشش پیشگیری از اعتیاد قرار گيرند.
وی افزود: این طرح 3 سال متوالی است که در حال اجرا شدن است اما به دلیل خلأهای موجود مجبور شدیم سند را مورد بازبینی قرار دهیم كه یکی از خلأهای موجود در آن جامعه آماری بود، بنابراین از دوستان میخواهیم در بازنگری سند مزبور، خواستههای آموزش و پرورش را نيز مورد توجه قرار دهند زیرا این فرصتی طلایی است که در اين خصوص بوجود آمده است.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد ادامه داد: طرح مصون سازی دانش آموزان در معرض اعتیاد با پیگیریهای وزیر و معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش به ثمر رسیده و مشخص شده است كه علل جدی بروز اعتیاد، آسیبهای خانوادگی است که طرح هایی برای پیشگیری از آن انجام و اعتبارات آن نیز فراهم شده است.
دينپرست با بیان اینکه اتفاقات خوبی در این دوره از وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته است، گفت: امسال با مساعدت وزیر آموزش و پرورش در کتاب درسی بهداشت و سلامت ششم ابتدایی 10 الی 11 صفحه به این موضوع اختصاص داده شد.
وي خاطرنشان کرد: حدود 10 میلیون نفر بیسواد مطلق در کشور وجود دارند که اگر شمار افراد زیر سیکل هم به آنها اضافه شود این آمار بسیار بالا میرود كه ما برای اين قشر از جامعه، که گرفتار اعتیاد نشوند محتوای مناسب آموزشی تهیه کردیم و آموزش مربیان را در رأس کارهای خود قرار دادهایم و تفاهمنامهای را با نهضت سوادآموزی به منظور سواد اين افراد در نظر گرفتهايم.
وی ادامه داد: از مجموع معتادان بیسوادی که در كشور وجود دارند 6 درصد بیسواد مطلق، 8 درصد تحصیلات ابتدایی، 11 درصد راهنمایی، 38 درصد متوسطه و 22 درصد لیسانس به بالا هستند که به دام اعتیاد گرفتار شدهاند.
دينپرست اضافه کرد: اقدامات خوبی با وزارت آموزش و پرورش داشتهایم که از جمله آنها ميتوان به آموزش سبکهای فرزندپروری و توزیع بیش از یک میلیون و 200 هزار بسته آموزشی در بین دانش آموزان، یکصد هزار بسته آموزشی برای کارکنان آموزش و پرورش اشاره كرد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت مردمی ستاد تصریح کرد: در حوزه زنان و خانواده برنامهای را برای زنان سرپرست خانوار و زنان خانهداري که به دام اعتیاد گرفتار شدهاند و يا زناني كه به مراکز درمان ترک و درمان اعتیاد مراجعه نمیکنند، در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: سیاستهای کلان ستاد مبارزه با مواد مخدر از سال 86 تدوين شده و هدف اصلی آن جلوگیری از الگوی مصرف مواد کم خطر به پرخطر است كه این کار بسیار سختی است؛ زیرا در کنار کشوری زندگی میکنیم که بزرگترین تولیدکننده تریاک و حشیش دنیا است.
دین پرست در خاتمه گفت: درمان اعتیاد کار بسیار دشواری است و در سال 1390 ، چهار مصوبه برای بهبود وضع درمان گرفتاران دام اعتیاد تصويب شد که از جمله آنها بیمه پایه بود، همچنين در مورد اشتغال آنها، اسکان و آموزش های فنی و حرفه ای اقداماتي صورت گرفته است ولي در عين حال اعتقاد داريم که پیشگیری همواره بر درمان مقدم و کم هزینه تر است./ل