به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، عبادپور در گفتگو با خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: عدم آشنایی مزرعهداران با مزایای استفاده ازكندو درباغات و مزارع، مشكلات حقوقی زنبورداران و كشاورزان، اتكا صرف زنبورداران به فروش عسل، عدم درجهبندی عسل از مشكلات این حرفه بشمار میرود.
وی بابیان این مطلب که ارتباط بین بخشهای آموزشی و ترویجی با بخش تولید در صنعت زنبورداری باید افزایش یابد، افزود: هم اكنون توسعه ارتباط بین بخشهای آموزش و ترویج با بهره برداران در راستای افزایش کمی و کیفی محصول تولیدی، در فاز اجرایی طرحهای این مدیریت قرار گرفته است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اهر گفت: عسل، گرده، موم، بره موم، عسلک، ژله رویال و زهر از تولیدات اصلی کندوی زنبورعسل شمرده میشوند که حاصل تلاش زنبوران برای بقا در چرخه حیات بوده و هریک از این محصولات ضمن آنکه محل امرار معاش زنبورداران و افراد درگیر در فرآیند تولید به حساب میآید، در سیستم اقتصادی و صادرات کشور نیز جایگاه بارزی دارد و درکنار این امر، عمل گردهافشانی گیاهان از مهمترین نتایج مثبت توسعه این صنعت در مناطق مختلف و مستعد در امر توسعه و مراقبتهای طبیعی از اکوسیستم گیاهی بشمار میرود.
وی ادامه داد: بیش از یک سوم غذای بشری وابسته به حضور زنبور عسل در طبیعت است و در اروپا، زنبوران عسل را حشره ای ارزشمند به حساب میآورند ولی کشاورزان ایرانی با اکراه پذیرای کلنیهای زنبوران عسل میشوند که توسعه آموزشهای ترویجی بهرهبرداران بخش باغی، خواهد توانست این دیدگاه را تصحیح و ارتقای جایگاه زنبورداری را بیش ازپیش در راستای توسعه بخش کشاورزی امکان پذیر نماید.
گفتنی است :در راستای افزایش توانمندیهای بهره برداران بخش زنبورداری و استفاده آنان از دانش روز در چرخه تولید محصول عسل، دوره آموزشی 5 روزه با شرکت 76 نفر از زنبورداران مناطق مختلف این شهرستان برگزار گردید. /س