مسئول كارگروه تخصصي محصولات پتروشيمي كارگروه تنظيم بازار از با اشاره به ثبات در وضعيت بازار فعلي محصولات پتروشيمي و سامان يافتن صادرات ، اين اقدام را نتيجه همكاري تمامي اعضاء كارگروه تخصصي محصولات پتروشيمي دانست.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از شاتا؛‌« علي اصغر رمزي» با تشريح اتفاقاتي كه در زمينه محصولات پتروشيمي در طي سالهاي اخير در كشور روي داده است يادآور شد: در تاريخ بيست و هشتم اسفند ماه 90 ،‌ستاد هدفمند كردن يارانه‌ها طي مصوبه‌اي تمامي مجتمع‌هاي پتروشيمي را ملزم به عرضه محصولاتشان در بورس كالا كرد تا امكان نظارت و كنترل بر قيمت و عرضه اين محصولات با سهلوت و شفافيت بيشتري صورت گيرد. 

وي ادامه داد: ولي در نيمه اول سال 1391 تنها حدود 40 درصد از محصولات پتروشيمي در بورس كالا عرضه شد و اين كمبود عرضه موجب افزايش قيمتها گرديد و اعتراض تمامي صنايع پائين‌دستي و تكميلي را در پي داشت كه نهايت اين نوسانات در مهر ماه سال 91 نمايان شد و مسئولين ذيربط  و كارگروه تنظيم بازار با حساسيت و سرعت نسبت به بررسي موضوع اقدام كردند. 

به گفته رمزي، در وهله نخست، جلسات مشتركي بين مسئولين كارگروه تنظيم بازار و شركت ملي صنايع پتروشيمي برقرار شد و پيشنهاداتي براي ساماندهي بازار محصولات پتروشيمي تنظيم و به كارگروه تنظيم بازار ارائه گرديد كه با تصويب اين پيشنهادات از جمله تشكيل كارگروه تخصصي محصولات پتروشيمي اقدامات اجرايي براي ساماندهي بازار آغاز شد. 

مسئول كميته تخصصي تنظيم بازار محصولات پتروشيمي همچنين افزود: در ابتداي تشكيل اين كارگروه تخصصي به دليل مشكلات متعدد موجود به ناچار در هر هفته 3 جلسه برقرار شد و به مرور طي ماه‌هاي بعدي به هفته‌اي 2 جلسه و اخيراً با سامان يافتن بازار اين محصولات هر هفته يك جلسه برقرار مي‌گردد. 

وي با اشاره به اينكه تا كنون 40 جلسه از جلسات اين كارگروه برگزار شده است تصريح كرد: تصميمات متخذه در اين كارگروه بالغ بر 250 مورد بوده است. 

رمزي در ادامه گفت: متوسط قيمت محصولات پليمري در بازار آزاد در اوايل مهر ماه سال 91 حدود 5700 تومان و متوسط قيمت محصولات پليمري در بورس كالا نيز در همين مدت حدود 3900 تومان بوده كه نشانگر اختلاف قيمت حدود 1800 توماني در هر كيلو بين بورس و بازار آزاد است. 

وي با اشاره به عملكرد اين كارگروه تخصصي در اين زمينه خاطرنشان كرد: با  تشكيل كارگروه تخصصي ، تصميمات مناسبي در اين زمينه اخذ شد كه عرضه كل محصولات در بورس كالا و افزايش عرضه آن موجب شد تا  اختلاف قيمت بورس كالا با بازار آزاد به شدت كاهش يابد. 

به گفته رمزي‌ ؛‌اين ميزان از حدود 1800 تومان در هر كيلو به 200 تا 300 تومان رسيد و شاهد كاهش قيمتها در بازار آزاد حدود 24 درصد و كاهش قيمت در بورس حدود 15 درصد بوديم كه  در حال حاضر نيز قيمتها در حدود قيمتهاي جهاني و با نوسانات بسيار محدود و تقريباً با ثبات در وضعيت مناسبي قرار دارد. 

مدير كل امور اقتصادي وزارت صنعت ، معدن و تجارت؛ بحث صادرات محصولات پتروشيمي نيز را از ديگر مباحثي ذكركرد كه  در چندين جلسه كارگروه تخصصي مطرح و مورد بررسي و اتخاذ تصميم قرار گرفت و مقرر شد در 2 روش كوتاه مدت و بلند مدت ساماندهي صورت پذيرد. 

وي افزود:  در اين راستا، در نيمه اول سال 91 صادرات محصولات پتروشيمي و همچنين عرضه خارج از بورس كالا موجب بروز مشكلات زيادي شده بود كه در مرحله اول عرضه كل محصولات در بورس در نيمه دوم سال 91 توانست بخش عمده‌اي از مشكل را حل كند. 

مسئول كميته تخصصي تنظيم بازار محصولات پتروشيمي اضافه كرد: ولي براي صادرات نيز بايد مديريت و برنامه‌ريزي صورت مي‌گرفت زيرا همگي اعضاء كارگروه اعتقاد به حمايت از مجتمع‌هاي پتروشيمي در امر صادرات داشتند. 

وي افزود: لذا در تصميم كوتاه مدت و فوري مقرر شد با روش معيني در صورتيكه محصولي از محصولات پتروشيمي در بورس كالا عرضه شد و به فروش نرفت و متقاضي داخلي نداشت براي همان محصول و به ميزان مشخص و براي همان مجتمع پتروشيمي عرضه كننده اجازه صادرات داده شود تا به اين طريق وقفه‌اي در امر صادرات ايجاد نشود. 

رمزي همچنين اظهار كرد: ولي در روش دوم و بلند مدت مقرر شد برنامه ساليانه توليد، مصرف داخلي و صادرات تمامي محصولات پتروشيمي تنظيم و به تصويب كارگروه تخصصي برسد و بر آن اساس نياز به ادامه روش اول وجود نخواهد داشت. 

وي در ادامه با بيان اينكه در طول چند ماه گذشته و با روش اول حدود 60 فقره مجوز صادرات به وزن يك ميليون و 3 هزار تن صادر گرديد افزود:  با تصويب برنامه يكساله توليد در كارگروه تخصصي ، مصرف و نياز داخلي و صادرات سال 92 نهايي شد و حدود 2 ميليون تن محصولات پتروشيمي مازاد بر نياز داخلي مشخص و به شركت ملي صنايع پتروشيمي اعلام گرديد تا براساس توافقات به عمل آمده سهم هر مجتمع پتروشيمي مشخص و با توجه به تنظيم بازار داخلي براي صادرات آنها اقدام لازم به عمل آيد. 

مسئول كميته تخصصي تنظيم بازار محصولات پتروشيمي افزود:  در همين راستا برنامه 6 ماهه اول سال 92 از سوي شركت ملي صنايع پتروشيمي تعيين شده به گمرك ايران براي عمليات اجرايي ارسال گرديده است. 

وي در ادامه اظهار كرد: در حال حاضر مجتمع‌هاي پتروشيمي، برنامه و مجوز صادرات سال 92 خود را دارند و با هماهنگي انجام شده بين تمامي اعضاء كارگروه تخصصي مشكلي وجود ندارد و كارگروه به صورت هفتگي مي‌تواند نظرات و مسائل مربوطه را بررسي و اقدام لازم انجام دهد در واقع تمامي درخواستهاي صادرات مجتمع‌هاي پتروشيمي قبلاً بررسي و اقدام شده است و قاعدتاً پيگيريهاي بعدي آنها براي عمليات اجرايي صدور كالا بايد توسط خود مجتمع‌هاي پتروشيمي انجام پذيرد. 

رمزي در ادامه سخنان خود يادآور شد: واحدهاي صنعتي كه بعضاً محصولات پتروشيمي ( مواد اوليه پتروشيمي ) توليد مي‌ كنندوبا توجه  به اينكه اينگونه واحدهاي صنعتي توليداتشان قابل مقايسه با مجتمع‌هاي عظيم  پتروشيمي نيست و تاثير چنداني در تنظيم بازار كشور ندارند مقرر گرديد اين موضوع در كارگروه تخصصي مطرح و كارگروه تصميم مقتضي اتخاذ كند. 

به گفته وي، به عنوان راه كار اوليه ، موضوع تعيين حدي از ظرفيت توليد براي شمول يا عدم شمول ضوابط ياد شده مطرح است زيرا اينگونه واحدها در مقياسهاي بسيار پائين نسبت به مجتمع‌هاي پتروشيمي توليد مي كنند./عب
برچسب ها: پالایشگاه ، پتروشیمی ، نفت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار