به گزارش
خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران عصر امروز با حضور در سلسله نشستهای دفتر تحکیم وحدت در دانشگاه علامه طباطبایی اظهارداشت: همزمانی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا با انتخابات ریاست جمهوری بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفت به این منظور که انتخابات با هم تدوین شود که هر ساله ما شاهد انتخابات در کشور نباشیم.
وی افزود: بنده با همزمانی انتخاباتی شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری مخالف بودم و حتی میخواستیم لایحهای را از سوی شورای عالی استانها در مخالفت با این همزمانی بدهیم چراکه معتقدیم انتخابات ریاست جمهوری کاملاً سیاسی است اما انتخابات شوراها محلی و تخصصی است و همزمانی این دو انتخابات تبعات بدی دارد که هماینک نیز کمی این تبعات را مشاهده میکنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران معتقد است که در کلانشهرها به دلیل اینکه سیاسیتر است مسئله انتخابات ریاست جمهوری مهمتر از انتخابات شوراها جلوه خواهد کرد و در شهرهای کوچک نیز انتخابات شوراها مهمتر و مقدمتر بر ریاست جمهوری خواهد بود.
چمران با بیان اینکه انتخابات شوراها میتواند گام اول این حرکت سیاسی باشد یادآور شد: در سال 82 رفتن ما به شورای اسلامی شهر تهران گام اول پیروزی اصولگراها و تفکر الهی برای حرکات سیاسی بعدی بود.
وی به آرایش سیاسی اصلاحطلبان در اولین دوره شورای اسلامی شهر تهران اشاره و تصریح کرد: در شورای اول اختلافات درونی سبب منحل شدن آن شد که خاطره بدی از شوراها را در ذهن مردم گذاشت به گونهای که وقتی ما برای دور دوم انتخابات شوراها کاندیدا شدیم استقبال از شورای اسلامی شهر تهران چندان بالا نبود اما در دور سوم این انتخابات این استقبال پرشورتر شد به گونهای که وقتی 7 ماه بعد به دیدار رهبری رفتیم مقام معظم رهبری فرمود که رایحه خوش خدمت در شهر استشمام میشود.
وی عملکرد مثبت اصولگرایان در شوراهای اسلامی شهر تهران را دلیل موفقیت این جریان برای کسب کرسیهای مجلس شورای اسلامی در دور هفتم دانست و خاطرنشان کرد: اصولگرایان در تهران از 30 نفر موفق شدند 29 نفر را به مجلس شورای اسلامی بفرستند و امروز نگران هستیم که عکس این مسئله صورت نپذیرد چرا که همه دوستان ما مشغول انتخابات ریاست جمهوری هستند و نباید انتخابات شوراها به فراموشی سپرده شود چراکه رقیب با گرفتن کرسی شوراهای اسلامی شهر و روستا مشابه عمل ما را برای خود ما تکرار خواهد کرد.
چمران با تأکید بر اینکه شورای عالی استانها دومین پارلمان در کشور است اظهارداشت: قدرت شورای عالی استانها به گونهای است که میتواند به مجلس شورای اسلامی و دولت لایحه بدهد و امروز جریان مقابل به دنبال کسب این پارلمان است.
وی به برخی رفتارهای سیاسی و تنشزای اصلاحطلبان در برخی از شعبههای اسلامی شهر و روستا اشاره کرد و گفت: ما هم اینک دو شورای شهرمان در کشور منحل شده است که یکی اهواز است و دیگری رشت؛ در اهواز به خاطر در رأس بودن اصلاحطلبانی بود که به جای کار کردن تنشهای فراوانی ایجاد کرده بودند که مورد اعتراض مردم قرار گرفته بود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص تعدد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نیز تصریح کرد: تعدد کاندیدا پدیده خوبی نیست اینکه شخصیتهایی برای پست ریاست جمهوری داشته باشیم خوب است اما اینکه همه بیایند بگویند ما باید رئیس جمهور شویم کار شورای نگهبان و مردم را سختتر میکند و میزان آرای رئیس جمهور منتخب نیز کم خواهد بود بنابراین ضرورت ندارد همه رئیسجمهور شوند. وی ادامه داد: بنابراین باید با تقوای سیاسی بعضیها کنار بکشند؛ البته اگر از گروه رقیب فردی شاخص و رأیآور به میدان آمد اصولگرایان باید به هر نحوی به یک یا دو کاندیدا کاهش یابند.
وی در خصوص لیست اصولگرایان برای انتخابات شوراها نیز گفت: اگر اصولگرایان برای انتخابات شوراها لیستهای متعدد بدهند خطرناک است انشاءالله به لطف الهی به لیست واحدی میرسیم.
مهدی چمران در ادامه سخنان خود در دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: در مورد امتیازات دولت فعلی باید به بحث پرکاری و تلاش زیاد و انجام پروژههای فراوان عمرانی در کوتاه مدت اشاره کنم.
همچنین بحث رسیدگی به نقاط محروم نیز از دیگر نقاط مثبت این دولت است.
وی افزود: در سیاستخارجی دولت نهم حضور خوب در مجامع بینالمللی و جمع کردن یک تیم طرفدار جمهوری اسلامی در بین کشورهای جهان از دیگر نقاط مثبت این دولت بود. البته ایجاد تنش و درگیری موردی است که من موافق آن نیستم و من معتقدم مسئولان باید به مسائل اصلی و مهم کشور بپردازند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران پیرامون مطرح شدن اسم وی به عنوان نماینده دولت خاطرنشان کرد: من نمیدانم کدام مسئول دولتی من را به عنوان نماینده دولت معرفی کرده است. مطرح شدن اسم من تنها یک گمانهزنی است و اولین بار بیبیسی آن را مطرح کرد. من هیچ صحبتی با دولت نداشتم و همچنین نه بنده این آمادگی را دارم و نه دولت.
وی افزود: تا به حال برای ریاستجمهوری تصمیم خاصی ندارم و با توجه به شرایط فعلی حضورم را انتخابات مناسب نمیبینم.
چمران پیرامون حضور چهرههای ورزشکار و هنری را در انتخابات شورای شهر گفت: فکر میکنم چهره ورزشی و هنری بودن دلیلی برای ورود به شورای شهر نیست بلکه کارایی و توانایی افراد مهم است. البته ما دورههای آموزشی را برای آشنایی دواطلبان برای حضور در شورای شهر در نظر گرفتهایم تا افراد با آشنایی کامل وارد شورای شهر شوند. البته بعضی از افراد ورزشی شورای شهر در این دوره نقش خود را بسیار خوب اجرا کردند.
وی با اشاره به اینکه فضا در شورای شهر سیاسی نیست، تصریح کرد: از اینکه از یک جایگاه برای رسیدن به جایگاه بالاتر استفاده شود عیبی ندارد که آن آشنایی نسبی به قوانین و فعالیتها در مسئولیتهای بالاتر کمکحال خواهد بود اما از اینکه فعالیتها در شورای شهر با این نیت که به جایگاه بالاتر برسد انجام گیرد درست نیست. این فرهنگ غلط است که از شهرداری برای رسیدن به ریاستجمهوری استفاده شود. البته چنین روندی تنها یک بار اتفاق افتاده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان خود در نشست انتخاباتی دفتر تحکیم وحدت گفت: اگر ما با چشم باز و به دور منیتها در انتخابات شورای شهر عمل کنیم و بتوانیم به نقطه مطلوب در ارائه لیست برسیم قاعدتاً موفق خواهیم بود و آن اتفاقات شورای شهر دوره اصلاحات تکرار نخواهد شد اما اگر شاهد تعدد لیستها باشیم این خطر وجود دارد که شکست بخوریم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مشکلات اقتصادی اظهار داشت: ریشه اصلاح اقتصادی ما در اصلاح سیستم کشاورزی است زیرا ما قبل از آنکه کشور صنعتی باشیم، کشاورزی هستیم و باید مواد غذاییمان را خودمان تأمین کنیم. منتها کشاورزی کوچک و خانودگی مفید فایده نخواهد بود. ما باید کشاورزی روشمند و صحیح را در کشور احیاء کنیم.
مهدی چمران پیرامون نقش شورای شهر در سیاستگذاری فرهنگی خاطرنشان کرد: ما در شهرداری اصرار زیادی به مباحث فرهنگی داریم.
من معتقدم «بلد امن» منظور امنیت پلیسی نیست بلکه امنیت معنوی و روانی است. اگر شهرمان زیباترین شهر نیز باشد اما در آن معنویت و روحانیت وجود نداشته باشد ارزشی نخواهد داشت. فقط به ظاهر زیبا نباید پرداخته شود.
وی افزود: در شورای شهر سعی شده است به جای اینکه فرهنگسراها در مقابل مساجد قرار بگیرد همسو با هم به فعالیت بپردازند و اصرار من این است که باید فرهنگسراها با مساجد ادغام شود. البته متولی کار فرهنگی شهرداری نیست، سازمان تبلیغات و وزارت فرهنگ و دیگر نهادها در کار فرهنگی تصمیمگیر هستند.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان سخنان خود در نشست انتخاباتی دفتر تحکیم وحدت که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد خاطرنشان کرد: ما به مدیران شهرداری تذکر دادهایم که در فعالیتهایشان بوی تبلیغات استشمام نشود. البته خود شهردار نیز از چنین رفتارهای انتخاباتی راضی نیست.
چمران در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در مورد امتیازات دولت فعلی باید به بحث پرکاری و تلاش زیاد و انجام پروژههای فراوان عمرانی در کوتاه مدت اشاره کنم؛ همچنین بحث رسیدگی به نقاط محروم نیز از دیگر نقاط مثبت این دولت است.
وی افزود: در سیاستخارجی دولت نهم حضور خوب در مجامع بینالمللی و جمع کردن یک تیم طرفدار جمهوری اسلامی در بین کشورهای جهان از دیگر نقاط مثبت این دولت بود؛ البته ایجاد تنش و درگیری موردی است که من موافق آن نیستم و من معتقدم مسئولان باید به مسائل اصلی و مهم کشور بپردازند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران پیرامون مطرح شدن اسم وی به عنوان نماینده دولت خاطرنشان کرد: من نمیدانم کدام مسئول دولتی من را به عنوان نماینده دولت معرفی کرده است. مطرح شدن اسم من تنها یک گمانهزنی است و اولین بار بیبیسی آن را مطرح کرد. من هیچ صحبتی با دولت نداشتم و همچنین نه بنده این آمادگی را دارم و نه دولت.
وی افزود: تا به حال برای ریاستجمهوری تصمیم خاصی ندارم و با توجه به شرایط فعلی حضورم را در انتخابات مناسب نمیبینم.
چمران پیرامون حضور چهرههای ورزشکار و هنری در انتخابات شورای شهر گفت: فکر میکنم چهره ورزشی و هنری بودن دلیلی برای ورود به شورای شهر نیست بلکه کارایی و توانایی افراد مهم است؛ البته ما دورههای آموزشی را برای آشنایی دواطلبان برای حضور در شورای شهر در نظر گرفتهایم تا افراد با آشنایی کامل وارد شورای شهر شوند؛ البته بعضی از افراد ورزشی شورای شهر در این دوره نقش خود را بسیار خوب اجرا کردند.
وی با اشاره به اینکه فضا در شورای شهر سیاسی نیست، تصریح کرد: از اینکه از یک جایگاه برای رسیدن به جایگاه بالاتر استفاده شود عیبی ندارد که آن آشنایی نسبی به قوانین و فعالیتها در مسئولیتهای بالاتر کمکحال خواهد بود اما از اینکه فعالیتها در شورای شهر با این نیت که به جایگاه بالاتر برسد انجام گیرد درست نیست؛ این فرهنگ غلط است که از شهرداری برای رسیدن به ریاستجمهوری استفاده شود، البته چنین روندی تنها یک بار اتفاق افتاده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان خود در نشست انتخاباتی دفتر تحکیم وحدت گفت: اگر ما با چشم باز و به دور منیتها در انتخابات شورای شهر عمل کنیم و بتوانیم به نقطه مطلوب در ارائه لیست برسیم قاعدتاً موفق خواهیم بود و آن اتفاقات شورای شهر دوره اصلاحات تکرار نخواهد شد اما اگر شاهد تعدد لیستها باشیم این خطر وجود دارد که شکست بخوریم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مشکلات اقتصادی اظهارداشت: ریشه اصلاح اقتصادی ما در اصلاح سیستم کشاورزی است زیرا ما قبل از آنکه کشور صنعتی باشیم، کشاورزی هستیم و باید مواد غذاییمان را خودمان تأمین کنیم؛ منتها کشاورزی کوچک و خانوداگی مفید نخواهد بود؛ ما باید کشاورزی روشمند و صحیح را در کشور احیاء کنیم.
مهدی چمران پیرامون نقش شورای شهر در سیاستگذاری فرهنگی خاطرنشان کرد: ما در شهرداری اصرار زیادی به مباحث فرهنگی داریم؛ من معتقدم «بلد امن» منظور امنیت پلیسی نیست بلکه امنیت معنوی و روانی است؛ اگر شهرمان زیباترین شهر نیز باشد اما در آن معنویت و روحانیت وجود نداشته باشد ارزشی نخواهد داشت، فقط به ظاهر زیبا نباید پرداخته شود.
وی افزود: در شورای شهر سعی شده است به جای اینکه فرهنگسراها در مقابل مساجد قرار بگیرد همسو با هم به فعالیت بپردازند و اصرار من این است که باید فرهنگسراها با مساجد ادغام شود؛ البته متولی کار فرهنگی شهرداری نیست، سازمان تبلیغات و وزارت فرهنگ و دیگر نهادها در کار فرهنگی تصمیمگیر هستند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان سخنان خود در نشست انتخاباتی دفتر تحکیم وحدت که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، خاطرنشان کرد: ما به مدیران شهرداری تذکر دادهایم که در فعالیتهایشان بوی تبلیغات استشمام نشود. البته خود شهردار نیز از چنین رفتارهای انتخاباتی راضی نیست.
انتهای پیام/