با وجود گذشت دو دهه از ارائه ایده ژن درمانی، عملی وکارآمد شدن این تکنیک هنوز در دوران ابتدایی به سر برده و در سطح بالینی کارآزمایی های مربوط به آن تنها در مراحل پژوهشی بوده و ملاحظات اخلاقی و قانونی بسیاری نیز بر انجام این گونه روش ها متصور است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، حسین عینی پژوهشگر با بیان اینکه ایده اصلی ژن درمانی وارد سازی یک نسخه سالم از یک ژن جهش یافته به ژنوم فرد مبتلا است، گفت: ژن درمانی یا درمان ژنتیکی با اصلاح ژن روش نوینی در درمان وپیشگیری از بیماریهای ژنتیکی و ارثی است.

وی در بخشی از مقاله خود آورده است: ژن درمانی در عین موثر بودن وتحولات چشمگیری که داشته است ،ارتباطی متقابل و پیچیده با پزشکی،زیست شناسی، اخلاق، حقوق، فلسفه و مسائل اجتماعی دارد.

مواردی از جمله احتمال بسط عفونت های ویروسی، نیاز به تکرار مراحل ژن درمانی، امکان سوء استفاده از ژن درمانی به عنوان سلاح و امکان سوء استفاده از آن برای بهسازی نژادی همگی مواردی هستند که کنترل دقیق روند ژن درمانی از نظر اخلاقی و حقوقی و نیز نظارت مستمر و قانونمند کردن آن را الزامی می کند.

 با توجه به اثرات مفید و متعددی که این روش درمانی جدید داراست، توجه هر چه بیشتر به ملاحظات اخلاقی و حقوق پزشکی موجود در این عرصه می تواند زمینه ای مناسب جهت بهره گیری هرچه بیشتر از ژن درمانی را فراهم آورده و از بروز لغزش ها، خطاها و سوء استفاده های احتمالی ممانعت نماید.

لازم به ذکر است همچنین با کنار نهادن هدف هایی که ریشه در بلند پروازی های غیر مسئولانه و جاه طلبانه دارند،اصلی ترین هدف ژن درمانی خدمت به جامعه بشری است./u2
برچسب ها: ژنتیک ، درمانی ، پژوهش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار