به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران مریم خروشی، با بیان اینکه سفید کردن دندانها از زمانهای قدیم صورت میگرفته است، اظهار کرد: در سفید کردن دندانها از مواد اکسید کننده مانند پراکسید هیدروژن استفاده میشود و این مواد با نفوذ به ساختار کریستالی مینا، رنگ ریزههای رسوب کرده در بین هرمهای مینایی را اکسید میکنند.
وی با بیان اینکه با گذشت زمان نفوذ مواد اکسید کننده به داخل عاج دندان که در لایه زیرین مینا قرار دارد نیز صورت گرفته و رنگ آن نیز روشنتر میشود، ادامه داد: سفید کردن دندانها به دو روش توسط دندانپزشک و یا توسط خود شخص و زیر نظر دندان پزشک انجام میشود.
دانشیار گروه دندانپزشکی علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه سفید کردن دندانها برای برخی افراد مضر است، اضافه کرد: بلیچینگ برای زنان باردار و شیرده و افرادی که دندانهای حساس دارند توصیه نمیشود.
خروشی با بیان اینکه افرادی که دندانهای حساسی دارند باید پیش از سفید کردن ابتدا حساسیت دندان را درمان کنند، اضافه کرد: به طور کلی سفید کردن دندان در افراد مسن، افرادی که دندان قروچه شدید دارند و یا ترک و سایش روی دندانهایشان مشاهده میشود، توصیه نمیشود.
این متخصص ترمیمی و زیبایی دندان گفت: توصیه میشود افراد قبل از 20 سالگی اقدام به سفید کردن دندانها نکنند چرا که عصب دندانها به اندازه کافی رشد نکرده است و میزان آج دندانها کم است.
خروشی در ادامه با اشاره به اینکه سفید کردن دندانها یک درمان دائمی نیست و فرد نباید تصور کند با یک بار سفید کردن همیشه دندانهایی سفید خواهد داشت، اظهار کرد: حتی در افرادی که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت میکنند رنگ دندانها با گذشت زمان مجددا تغییر میکند زیرا نوشیدن چای، قهوه، نسکافه و حتی نوشابههای رنگی در کشور یک عادت است.
وی با بیان اینکه توصیه میشود بعد از مصرف انواع قهوه و چای و حتی مصرف دخانیات بهداشت دهان و دندان رعایت شود، تصریح کرد: باقی ماندن رنگدانههای این مواد موجب تغییر رنگ دندانها میشود.
منبع:خبرگزاری ایسنا