دکتر لطفعلی، سقط فروش دانشیار شیمی معدنی دانشگاه پیام نور خوی آذربایجان غربی در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران افزود: از مهمترین دستاوردهای این تحقیقات استفاده از یک روش ساده برای تهیه نانو اکسید روی بدون نیاز به مواد فعال سطحی و شرایط واکنشی ویژه بوده است که باید به این دو، استفاده از این نانو اکسید برای اکسایش داروهای سمپاتومتریک و تعین آنها در حد میکرومولار را نیز افزود.
وی با بیان اینکه روشهای داروئی رایجترین روش درمان بیماریهای قلبی عروقی محسوب می شود تصریح کرد: تعیین مقدار داروهای قلبی عروقی در نمونههای زیستی بسیار ارزشمند بوده و نیاز به بررسی دارد.
لطفی اظهار کرد: از طرف دیگر سنجش سطح درمانی داروها یک عملکرد بسیار مهم آزمایشگاههای آنالیز داروئی است که انجام صحیح آن موجب پیشرفت در امر دارو درمانی میگردد و بر عکس انجام نادرست آن هزینههای آزمایشگاهی و درمانی را بدون کمک به امر درمان، افزایش میدهد. امروزه با وجود روشهایی که توانایی جداسازی مخلوطهای پیچیدهای از انواع ماتریکسها را دارند و میتوانند مقادیر بسیار کم دارو را تشخیص بدهند باز هم نیاز به یک روش آمادهسازی مناسب ضروری به نظر میرسد.
در این کار نانوذرات هیدروکسید روی و اکسید روی با مورفولوژی و توزیع اندازه ذرات مناسب به روش ساده محلول آبی تهیه شدند و نانوذرات اکسید روی به عنوان کاتالیست فعال برای الکترواکسیداسیون داروهای سمپاتومتریک به روشهای الکتروشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
لازم به ذکر است: معرفی روش ساده برای تهیه نانوذرات هیدروکسید، اکسید روی و به کارگیری نانو اکسید روی سنتز شده در ساختار الکترود اصلاح شده خمیر کربن و تعیین داروهای سمپاتومتریک در مقیاس میکرو مولار توسط پژوهشگران دانشگاه پیام نور خوی،آذربایجان غربی و دانشگاه علوم پزشکی تبریزانجام گرفت./ح