به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، ایمانیه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: برای نخستین بار در خاورمیانه عمل جراحی کاشت تلسکوپ میناتوری چشم بیمار در شیراز با موفقیت انجام شد .
این روش نوين راهی برای درمان بیماری دژنراسیون ماکولار یا تحلیل وابسته به سن لکه زرد شبکیه است که شایع ترین علت نابینایی سالمندان در جهان به شمار می رود.
علی توللی ، فوق تخصص جراحی و بیماری های شبکیه و یکی از اعضای تیم جراحی گفت : این روش حدود 2 سال است که در 2 کشور آمریکا و انگلیس اجرا می شود و تا کنون 200 مورد کاشت تلسکوپ مینیاتوری در دنیا ثبت شده که چهار مورد آن در انگلیس و بقیه در آمریکا بوده است .
ساسان نیکنام، فوق تخصص قرنیه و یکی دیگر از اعضای تیم جراحی گفت: دژنراسیون ماکولار بیماری است که در آن لکه زرد که قسمت حساس به نور شبکیه است دچار آسیب می شود و بیمار درمرکز دید خود چیزی جز لکهای سیاه نمیبیند.
وی افزود : با کاشت تلسکوپ مینیاتوری، میدان دید بیمار که در حالت عادی 15 درجه است به 55 درجه افزایش می یابد و بدین ترتیب بیمار می تواند از قسمت های سالم شبکیه خود برای دید کافی استفاده کند.
نیکنام اضافه کرد : ضخامت تلسکوپ کاشته شده 4 و 4 دهم میلیمتر است که حدود 13 برابر ضخامت لنزهای معمولی است که در عمل های رایج آب مروارید در چشم کاشته می شود .
دژنراسیون ماکولار در افراد بالای 75 سال شایع است ./ب