به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، کامران لنکرانی در همایش بینالمللی سلامت زنان اظهار داشت: ایران اسلامی با اقلیم و طبقات اجتماعی متفاوت، تعداد بروز بیماریهای غیرواگیر به ویژه مرگ و میر ناشی از زایمان متفاوت بوده که با برنامهریزی میتوان این بیماری را در کشور از بین برده و یا کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه روند سلامت موضوع مهمی است که به آینده کشور ارتباط جدی دارد، افزود: سیاستگذاری و برنامهریزی برای تامین سلامت زنان نیاز به مستندسازی و مدلسازی قوی دارد که با اجرایی شدن آن بسیاری از بیماریهای مرتبط با زنان برطرف میشود.
رئیس مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی فارس در مورد فرزندآوری تصریح کرد: نرخ فرزندآوری در بعضی از مناطق کشور بالای چهار بوده و هماکنون به 1.9 درصد کاهش یافته که نشان میدهد توزیع سلامت در کشور یکسان نیست.
لنکرانی با تاکید بر اینکه زنان جایگاه ویژه در محیطهای علمی و دانشگاهی دارند، گفت: حدود 30 درصد اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی، یکسوم محققان و 66 درصد پزشکان حرفهای را زنان تشکیل میدهند که با برنامهریزی میتوان از وجود زنان محقق و دانشمند که کلید اصلی جامعه هستند در مسائل علمی، پژوهشی و درمان بهرهمند شد./س