مجله شبانه باشگاه خبرنگاران:حتما براي شما هم بارها پيش آمده است که به دليل آشنايي تان با کامپيوتر، ابزارهاي الکترونيک و مشکلات آنها، از طرف دوستان و خانواده تان به شما مراجعه شده و کامپيوترهاي رو به نابودي در اختيارتان گذارده اند، يا سوالاتي در خصوص مشکلات اسرار آميز ويندوز پرسيده اند.
در اين مطلب سعي داريم برخي نکات مفيد در خصوص حل مشکلات کامپيوترها، سيستم عامل و موارد مانند آن را گرد هم آوريم. به گزارش نارنجی، درست است که شما همه اينها را مي دانيد، اما اين ليست يک فايده مهم دارد: مي توانيد آن را پرينت کرده و در اختيار دوستان و اعضاء خانواده تان قرار دهيد، تا براي هر مشکل جزئي، سراغ شما نيايند.
مشکلات عمومي۱- يک کاوشگر گوگل هوشمند باشيدهنگامي که با کدهاي خطاي خاص يا پيغام هاي ايراد سيستم عامل روبرو مي شويد، گوگل مي تواند يک دستيار بسيار خوب و عالي در کنار شما باشد. اينکه فقط در گوگل سرچ کنيد "my PC is running slowly" يا «کامپيوتر من کند شده» احتمالا فايده چنداني ندارد. بلکه بايد تا حد امکان جزئيات ايراد پيش آمده را در کنار يکديگر ذکر کرده و آنها را با علامت + به هم ربط دهيد. همچنين براي جستجو به دنبال عبارات خاصي که به دنبال آن هستيد، آن را در ميان علائم "" بنويسيد.
۲- برنامه بازيابي سيستم يا System Restoreقابليت بازگشت به عقب در ويندوز به شما امکان مي دهد تغييرات اخير درون رجيستري، سخت افزار و نرم افزار کامپيوتر را به حالت قبل برگردانيد. و البته اين کار هيچ تاثيري روي فايل هاي شخصي که طي اين مدت در کامپيوتر اضافه کرده ايد، نخواهد گذاشت. اگر در چند روز اخير مشکلي پيش آمده، اين نقطه شروع خوبي براي حل آن است. System Restore را در کنترل پنل خواهيد يافت.
۳- Safe Modeبا فشردن دکمه F8 هنگام بالا آمدن کامپيوتر مي توانيد به منوي بوت کامپيوتر دست يابيد. حال با انتخاب گزينه Safe Mode به نسخه اي از ويندوز وارد مي شويد که به جز درايورهاي ضروري و برخي ابزارهاي اوليه، هيچ چيز ديگري در آن لود نشده و ظاهري همانند سيستم عامل مايکروسافت در دهه ۹۰ دارد! از حالت Safe Mode مي توانيد براي حذف برنامه ها يا ابزارها استفاده کنيد. يا اينکه برنامه هاي عيب يابي (trubleshooting) را اجرا کنيد. به خصوص اين گزينه هنگامي کارايي خوبي دارد، که شما به صورت عادي نتوانيد وارد ويندوز شويد.
۴- داغ شدن بيش از حداگر کامپيوترتان به طور تصادفي قفل مي کند ولي در ظاهر هيچ مشکل نرم افزاري يا ايراد سخت افزاري خاصي ندارد، ممکن است دچار مشکل گرم کردن و داغ شدن بيش از حد باشد. بهتر است به فکر خريد فن يا خنک کننده جديدي باشيد، تا مشکل سيستم تهويه حرارتي لپ تاپ و کامپيوترتان حل شود.
۵- روشن بودن قابليت اسکن لحظه ايبخش زيادي از ايرادات سيستم ما (از سرعت و عملکرد پايين تا ريستارت هاي ناخواسته) به دليل حضور موجودات خبيثي همچون ويروس و بدافزارها به وقوع مي پيوندند. ناگفته پيدا است که بايد آنتي ويروس و برنامه هاي ضد بدافزار خود را هميشه به روز نگه داريد و علاوه بر روشن گذاردن اسکنرهاي آنها، هر از گاهي به کنترل سيستم تان هم بپردازيد. همچنين يک گزينه تکميلي استفاده از دو اپليکيشن امنيتي بسيار خوب Spybot Search & Destroy و Microsoft's own Safety Scanner در کنار نرم افزارهاي امنيتي معمول سيستم است. مزيت مهم اين برنامه ها آن است که با ابزارهاي امنيتي قبلي سيستم تداخلي نداشته و در کنار آنها به خوبي کار خواهند کرد.
۶- پارازيت در پس زمينهکارايي پايين و کندي که طي گذر زمان اتفاق مي افتد، مي تواند به دليل برنامه ها و نرم افزارهاي فراواني باشد که روز به روز روي کامپيوتر بيشتر مي شوند و اغلب آنها هم دوست دارند در پس زمينه کامپيوتر فعال بوده و مشغول انجام کاري باشند. Task Manager را باز کنيد تا ميزان استفاده واقعي از رم و پردازنده کامپيوتر در حال حاضر را مشاهده کنيد.
ساده ترين راه باز کردن تسک منيجر، راست کليک روي تسک بار پايين دسک تاپ و انتخاب Task Manager است. اگر در ميان سرويس ها و فرآيندهاي اين ليست مواردي را مي يابيد که با آن آشنايي نداريد يا وجود آنها در پس زمينه کامپيوتر چندان منطقي به نظر نمي رسند، براي جزئيات بيشتر يک جستجوي ساده در گوگل، بسيار راهگشا خواهد بود. پيدا کردن راهي براي حذف اين برنامه ها از پس زمينه، مي تواند کمک بزرگي به افزايش سرعت سيستم باشد.
۷- استارت آپ انتخابياگر در Task Manager مورد يا مواردي را يافتيد که واقعا اضافي و به درد نخور بودند، بهتر است کنترل کنيد آنها همراه با ويندوز، اجرا نشوند و بالا نيايند. براي اين کار ابتدا پوشه Startup درون استارت منو را باز کرده و هر چيز به درد نخور را از درون آن حذف کنيد.
براي کنترل بيشتر روي فرآيندهاي استارت آپ ويندوز در ويندوز 7، درون کادر جستجوي استارت منو عبارت msconfig را تايپ کنيد. در پنجره باز شده مي توانيد جزئيات بيشتري در خصوص ابزارها و سرويس هايي که به طور خودکار هنگام بالا آمدن سيستم عامل همراه با آن اجرا مي شوند، بيابيد و آنها را کنترل کنيد. براي کنترل فرآيندهاي استارت آپ ويندوز 8 هم بهتر است سري به راهنماي ساده کار با Task Manager در ويندوز 8 بزنيد.
احتمالا متعجب مي شويد که چه قدر سرويس هاي زيادي همراه ويندوز بالا مي آيند.
۸- بازيابي فايل هاهنگامي که ويندوز فايلي را پاک مي کند، واقعا آن را نابود نکرده و تبديل به کدهاي ۰ و ۱ نمي کند. بلکه به سادگي تنها ارجاع به آن را از سيستم آدرس دهي خود حذف نموده و آن بخش از ديسک را به عنوان فضاي خالي علامت گذاري مي کند. در صورتي که هنوز آن فضا با فايل ديگري جايگزين و رونويسي نشده باشد، ممکن است شما قادر به بازيابي فايل هاي تان باشيد. نرم افزار Recuva يکي از بهترين و قدرتمندترين ابزارهاي رايگان بازيابي فايل ها در ويندوز است.
۹- ويندوز بالا نمي آيدويندوز از چندين گزينه بازيابي سيستم خوب (از جمله Safe Mode) بهره مي برد و شما مي توانيد هنگام بوت نشدن سيستم از آنها استفاده کنيد. هنگام بالا آمدن کامپيوتر دکمه F8 را بزنيد و از منوي بوت گزينه Last Known Good Configuration را انتخاب کنيد تا ويندوز سعي کند تنظيماتي را که آخرين بار به درستي طبق آنها کار مي کرده ، بازيابي کرده و بالا بيايد. راه ديگر جداسازي تمامي ابزارهاي جانبي غير ضروري از سيستم است. گاهي اوقات يک ابزار که به درستي پيکربندي نشده يا تنظيمات درستي ندارد، مي تواند باعث هنگ کردن ويندوز طي فرآيند بالا آمدن شوند.
۱۰- بوق هاي مادر بورداگر پس از روشن کردن کامپيوتر مدت طولاني بدون هيچ اتفاقي مي گذرد، و مي بينيد دستگاه با صداي بوق هاي بيپ مانندي خاموش شده و ويندوز بالا نمي آيد، مشکل مربوط به سطوحي پايين تر از سيستم عامل و نرم افزار است. مادر بوردها معمولا بر اساس تعداد بوق هاي شان به شما اخطار مي دهند اشکال از چه قسمتي است. به دفترچه راهنماي کامپيوترتان مراجعه کنيد تا ببينيد بوق آن چه معني دارد. اگر هم آن را نگه نداشته ايد، حتما يک نسخه آنلاين را در سايت کارخانه سازنده خواهيد يافت.
۱۱- روشن نشدن دستگاهاگر کامپيوتر يا لپ تاپ تان اصلا روشن نمي شود، و البته مشکل از پريزهاي برق هم نيست؛ بهتر است نگاهي به کابل برق دستگاه يا شارژر/ باتري آن بياندازيد. بهتر است قبل از اينکه به دنبال جايگزين کردن بخش هاي مهمي همچون پاور دستگاه باشيد، اول با هزينه اي کم، کابل هاي برق و باتري هاي آن را کنترل و تعويض کنيد.
۱۲- فروم هااگر به اينترنت دسترسي داريد، بهتر است قبل از اينکه سراغ گوگل برويد، سري به فروم هاي رسمي کارخانه سازنده يا برنامه نويسان مرتبط با محصول تان بزنيد. ممکن است با راه حل ها و راهنمايي هاي ويژه اي براي حل مشکلي روبرو شويد که شما هم اکنون با آن روبرو هستيد. استفاده از فروم هاي محلي مرتبط با کامپيوتر هم گاهي مي تواند کارساز باشد. درباره برخي نرم افزارها، گاهي اوقات برنامه نويس ها در فروم هاي مرتبط با آن، به رفع باگ و ايرادهاي پيش آمده مي پردازد.
۱۳- از مايکروسافت بپرسيدحتما موافقيد که مايکروسافت کمابيش از سيستم هاي تحت سيستم عامل خودش سر در آورده و مي تواند به حل مشکل آنها کمک کند. بهتر است از ابزار اتوماتيک FixIt مايکروسافت کمک بگيريد. اين ابزار سعي مي کند به جستجوي مشکل پرداخته و پس از يافتن آن، راه حلي براي اش بيابد يا حداقل راهنمايي لازم را در اختيارتان بگذارد.
برنامه Microsoft FixIt شماري از راه حل هاي ساده را پيش روي تان مي گذارد.
۱۴- پاکسازي رجيسترياگر چيز اشتباهي در فايل تنظيمات پر پيچ و خم رجيستري ويندوز اتفاق بيافتد، مي تواند باعث بروز برخي ايرادها، قفل کردن نرم افزارها و حتي برخي ريستارت هاي گاه و بيگاه شود. اگر چه به هر ابزاري نمي توان اعتماد کرد، اما برنامه هاي فراواني در اينترنت مي توان يافت که به طور ويژه کارشان اسکن رجيستري براي يافتن و حل اين مشکلات است.
Glary Registry Repair يکي از بهترين برنامه هاي موجود است که مي تواند ايرادات رجيستري را رفع کند. به دنبال برنامه اي حرفه اي تر با امکانات بيشتر هستيد؟ مسئوليت مشکلات پيش آمده با خودتان است. لطفا قبل از هر کاري، پشتيبان گيري از فايل رجيستري فراموش نشود.
۱۵- نصب دوباره ويندوزدر واقع اين سياست زمين سوخته است. اما واقعا آنقدر که فکر مي کنيد، موثر نيست. بسياري از کامپيوترها و لپ تاپ ها با ديسک ريکاوري يا يک پارتيشن ريکاوري روي هاردشان عرضه مي شوند. و شما با استفاده از آن مي توانيد دستگاه را به وضعيت اوليه اش (درست همانند هنگامي از کارخانه بيرون آمده) برگردانيد. و البته لازم به ذکر نيست، پس از اين کار بايد تمامي نرم افزارهاي تان را دوباره نصب کنيد و تمامي اطلاعات شخصي روي کامپيوتر را از دست خواهيد داد. پس لازم است قبل از انجام اين کار، نسخه پشتيباني از آنها تهيه کنيد.
مشکلات سخت افزاري۱۶- روي يک کامپيوتر ديگر امتحان کنيداستفاده از يک کامپيوتر ديگر براي تست موس، دوربين يا پرينتر خراب تان (يا حتي استفاده از يک پورت USB ديگر روي همين کامپيوتر) مي تواند شما را از صحت عملکرد کامپيوترتان و وجود خرابي در ابزار جانبي مطمئن کند. اگر با اين آزمون ها مشکل برطرف شد، لطفا به جاي سرزنش دوربين يا موس بيچاره، به دنبال حل مشکل کامپيوترتان باشيد.
۱۷- درايورهاي جديدسري به سايت کارخانه سازنده زده و جديدترين درايورها و Firmwareها را براي ابزار مورد نظرتان دانلود کرده و آنها را نصب کنيد. با اين کار فايل هاي آسيب ديده يا مشکل دار قبلي هم جايگزين خواهند شد، آخرين پچ هاي حل مشکلات اضافه خواهند شد و سازگاري با سخت و نرم افزارهاي جديد در ابزارهاي تان بهبود خواهد يافت.
۱۸- درايورهاي قديميگاهي اوقات ويندوز و ابزارهاي جانبي بدون سوال از شما درايورهاي جديد را نصب مي کنند و به ندرت، اين امر موجب بروز مشکل مي شود. براي حل اين مشکل و بازگشت به نسخه قبلي درايور، در کنترل پنل ويندوز به Device Manager رفته و در ليست موجود روي سخت افزاري که با علامت سوال زرد مشخص شده راست کليک کنيد. گزينه Properties را انتخاب کرده و در پنجره باز شده به تب Driver برويد. اکنون مي توانيد با کليک روي دکمه Roll Back Driver به درايور قديمي برگرديد.
۱۹- حذف (Uninstall) درايورهادر همان صفحه Device Manager امکان حذف کامل هرگونه ردپاي درايور هر کدام از سخت افزارهاي موجود در ليست را داريد. آنگاه مي توانيد ابزار مورد نظر را جدا کرده و با اتصال دوباره آن به کامپيوتر، پنجره فرآيند نصب درايور را از ابتدا ببينيد. اين گونه شايد مشکل حل شود.
از پنجره Driver Manager مي توانيد اقدام به آپديت، roll back يا حذف (uninstall) درايورها کنيد.
۲۰- تست حافظه (رم)واقعا نمي توان گفت چه زماني حافظه يا رم دستگاه تان از کار خواهد افتاد و شما را تنها مي گذارد. البته اين اتفاق هم به ندرت مي افتد و چندان متداول نيست. اما عدم ثبات دوره اي سيستم و قفل کردن هاي گاه و بيگاه اپليکيشن ها مي تواند نشانه هايي از اين موضوع باشند. با کمک برنامه هاي عيب يابي رمي چون MemTest86+ مي توانيد به اسکن کامل ماژول هاي رم نصب شده بپردازيد و هرگونه مشکل در آنها را پيدا کنيد.
۲۱- تست هارد درايوهارد درايو هاي مدرن امروزي از سيستم دروني با نام SMART بهره مي برند که سرواژه عبارت Self Monitoring And Reporting Technology يا «تکنولوژي خود-مانيتوري و گزارش دهي» است. با اين تکنولوژي، ديسک ها وضعيت خود و سلامت عمومي شان را به ويندوز گزارش مي کنند. ابزارهاي رايگان فراواني وجود دارند که مي توانند داده هاي SMART را خوانده و براي تان تفسير کنند. HDD Health يکي از اين نمونه ها است که از درايو هاي SSD هم پشتيباني مي کند و اگر درايوهاي شما نياز به تعويض و جايگزيني داشته باشند، با نشان دادن اخطار شما را آگاه مي کند.
۲۲- Windows disk checkingويندوز هم برنامه کنترل ديسک دروني خود را دارد که به دنبال مشکلات احتمالي درون هارد ديسک هاي متصل به کامپيوتر مي گردد. براي استفاده از آن، در ويندوز اکسپلور روي هارد درايو مورد نظر راست کليک کرده و گزينه Properties را انتخاب کنيد. آنگاه در پنجره باز شده به تب Tools برويد.
۲۳- ايراد هاي نمايشگرمشکلات نمايشگر معمولا به دليل ايراد در کارت گرافيک، خود مانيتور يا (در صورت عدم استفاده از لپ تاپ) کابل رابط رخ مي دهند. در صورت امکان از يک کابل جداگانه استفاده کنيد. يا اينکه سراغ گرافيک آن بورد سيستم برويد. اين گونه شايد دريابيد دقيقا کدام يک از حلقه هاي اين زنجير دچار نقص هستند. اگر مشکل از مانيتور باشد، احتمالا هيچ راهي به جز مراجعه به گارانتي، تعميرکار يا خريد يک مانيتور جديد باقي نخواهد ماند.
۲۴- بازش کنيدحتما لازم نيست يک متخصص سخت افزار و فروشنده کامپيوتر باشيد تا بتوانيد نگاهي به درون کيس کامپيوترتان بياندازيد. اما قبل از هر کاري ابتدا مطمئن شويد بدن تان به زمين متصل است و الکتريسيته ساکن ندارد. همچنين کامپيوتر را از برق کشيده ايد.
پس از باز کردن آن به دنبال اتصالات و پيچ هاي قطع شده يا شُل باشيد. همچنين هرجا ميزان زيادي گرد و خاک جمع شده، بهتر است تميز شود. احتمالا يک قوطي هواي فشرده خيلي به کارتان بيايد. باز کردن لپ تاپ ها ممکن است بسيار مشکل تر باشد. اما در برخي مدل ها دست يابي به رم و هارد ديسک بسيار آسان است. لذا مي توانيد چک کنيد تا اتصال آنها مشکلي نداشته باشد. احتمالا در سايت کارخانه سازنده و دفاتر راهنماي آنها کمک هاي بيشتري را هم مي توانيد بيابيد.
۲۵- پشتيبان گيريمتاسفانه، زمان هاي بسياري پيش مي آيد که شما ديگر هيچ کاري نمي توانيد انجام دهيد. و بايد بپذيريد هارد ديسک يا کل سيستم تان به کلي نابود شده است. پس حياتي است که نسخه هاي بک آپي از اطلاعات و فايل هاي مهم تان داشته باشيد و آنها را در جاي مطمئني نگه داري کنيد. احتمالا اين مطلب نگهبان مي تواند کمک خوبي بوده و اهميت موضوع را دوباره گوشزد کند.
مشکلات نرم افزاري۲۶- به روز رساني هاآيا برنامه اي که شما با آن درگير هستيد، آپديت تازه اي نداده است؟ شايد براي پشتيباني از سخت افزار جديد يا قابليت هاي جديد سيستم عامل يک به روز رساني آمده باشد؟ پس ضرري ندارد وب سايت سازنده آن را کنترل کنيد. يا اينکه از ابزار آپديت دروني که اغلب برنامه ها به آن مجهز هستند، استفاده کنيد. البته در بسياري از نرم افزارهاي امروزي آپديت ها به صورت خودکار نصب مي شوند.
۲۷- نصب دوبارهاگر مشکل هنوز به قوت خود باقي است، تمام ردپاهاي نرم افزار را از روي سيستم پاک کنيد و سپس فرآيند نصب را از ابتدا و با نسخه تازه دانلود شده اي از برنامه يا ديسک اورجينال آن آغاز کنيد. چرا؟ با اين کار اطمينان مي يابيد هيچ فايل آسيب ديده يا خرابي روي سيستم نيست و تمام آنها را جايگزين خواهيد کرد و تمامي تنظيمات نرم افزار ريست خواهند شد. براي حذف کامل تمامي ردپاهاي نرم افزار مي توانيد از برنامه هايي همچون Revo Uninstaller استفاده کنيد.
۲۸- پلاگين هابه خاطر داشته باشيد برنامه شما ممکن است به خودي خود مشکلي نداشته باشد، اما يکي از افزونه ها يا پلاگين هاي آن دچار ايراد باشند. سعي کنيد تمامي افزونه ها و اد-اون ها را غير فعال کرده و با فعال کردن نوبتي آنها، مشکل را پيدا کنيد.
پلاگين ها و اد-اون ها ريشه بسياري از مشکلات نرم افزاري هستند.
۲۹- پاکسازي (Clean up)بسياري از برنامه ها فايل هاي موقتي و کش توليد مي کنند که گاها مي تواند باعث تداخل در روال کار عادي نرم افزار شود. پس بهتر است به دنبال راهي براي حذف اين گونه فايل هاي جاگير و مزاحم باشيد. CCleaner يکي از برنامه هاي خوش دست رايگان براي انجام اين کار است و مي تواند فايل هاي موقتي يا تمپ اغلب نرم افزارها را به راحتي پاک کند.
۳۰- برنامه هاي ناسازگارحتما شما هم اوقات پر دردسر و رنج آوري با برخي اپليکيشن ها که سر ناسازگاري با برخي برنامه هاي ديگر سيستم داشته اند، گذرانده ايد. اين موضوع بيشتر در مورد ابزارهاي امنيتي پيش مي آيد که سعي مي کنند به طور همزمان کار يکساني انجام دهند. سعي کنيد به طور موقت ديگر برنامه هايي را که ممکن است با نرم افزار مورد استفاده تان دچار اختلال گردند، غير فعال کنيد.
مشکلات اينترنت۳۱- نقص را پيدا کنيدقدم اول: ببينيد مشکل از کجا است. ببينيد آيا توسط ديگر کامپيوتر و ابزارها مي توانيد به اينترنت وصل شويد. بهتر است لپ تاپ را مستقيما توسط کابل به روتر وصل کنيد و برنامه دروني تست روتر را اجرا کنيد. شرکت خدمات دهنده اينترنت تان (ISP) هم احتمالا در زمينه اين ايرادها ورزيده و خبره است. اگر تنها يک کامپيوتر است که نمي تواند به اينترنت وصل شود، پس احتمالا مشکل از تنظيمات آن و يا کارت شبکه اش است.
۳۲- مشکلات کارت شبکهاگر شما به آداپتور و کارت شبکه کامپيوترتان مشکوک شده ايد (براي مثال دانگل يو اس بي وايرلس)، ابتدا بخش «مشکلات سخت افزاري» را (در بالا گفته شد) چک کنيد. سعي کنيد درايور آن را آپديت کنيد، آن را حذف و دوباره نصب کنيد، يا اينکه از پورت يو اس بي ديگري استفاده کنيد.
۳۳- به روز رساني firmwareشايد به روز رساني تازه اي براي firmware روتر و مودم مورد استفاده تان آمده باشد، اما شرکت هاي خدمات اينترنت معمولا دوست ندارند شما کنترل زيادي روي تنظيمات داشته باشيد و چيزي نگفته اند. بهتر است به بخش پشتيباني سايت ISP تان و همچنين کارخانه روتر نگاهي بياندازيد. گاهي مشکلات به سادگي آپديت يک firmware حل مي شوند.
۳۴- همه چيز را ريبوت کنيدشايد اين موضوع تبديل به يک طنز شده باشد، اما بسيار اوقات کارايي دارد. مودم يا روتر را ۳۰ تا ۶۰ ثانيه خاموش کنيد و اجازه دهيد ارتباط تان با شرکت از ابتدا بازسازي شود. آنگاه دوباره آن را روشن کنيد. براي نتيجه بهتر، شايد مناسب باشد کامپيوتر تان را هم ريستارت کرده و دوباره سعي کنيد به اينترنت وصل شويد.
۳۵- کانال ها را عوض کنيدروترها معمولا از فرکانسي همانند ديگر ابزارها (مايکروفرها، دستگاه هاي کنترل کودک و...) براي ارتباط بيسيم استفاده مي کنند. اين مي تواند باعث کندي ارتباط شما يا اخلال در آن شود. بهتر است ديگر ابزارها را از روتر دور کرده يا اينکه کانال مورد استفاده آن را تغيير دهيد. براي انجام اين کار به دفترچه راهنماي روتر و مودم تان مراجعه کنيد.
استفاده از يک کانال ديگر روتر و مودم مي تواند مشکل سرعت پايين اينترنت را حل کند.
۳۶- آيا سايت داون است؟اگر با سايت خاصي مشکل داريد، بهتر است از طريق سرويسي مانند www.downforeveryoneorjustme.com آن را کنترل کنيد، شايد مشکل از اينترنت و کامپيوتر شما نباشد. توجه داشته باشيد اگر سرويس مهمي مانند S3 آمازون يا کلودفلر دچار مشکل شود، اين مي تواند به طور همزمان بر سايت هاي فراواني تاثير گذارده و آنها را از دسترس خارج کند.
۳۷- مديريت شبکهکمي در Network and Sharing Centre ويندوز به کاوش بپردازيد تا مطمئن شويد چندين برنامه به طور همزمان سعي در مديريت و اداره اتصال وايرلس شما ندارند. کارخانه هاي سازنده لپ تاپ معمولا برنامه مديريت شبکه خودشان را روي دستگاه ها نصب مي کنند. اين برنامه ها تا زماني سعي نکنند به صورت همزمان با ابزارهاي دروني خود ويندوز به مديريت شبکه بپردازند، کارشان را درست انجام مي دهند.
۳۸- دردسرهاي مرورگراستفاده از يک مرورگر ديگر، بهترين راه است تا مطمئن شويد ايراد پيش آمده ربطي به مرورگر دوست داشتني تان ندارد و از جايي ديگر آب مي خورد. اگر لازم است مرورگر را سرزنش کنيد، بهتر است بعد از ناسزا گفتن ها، نکات اشاره شده در بخش «مشکلات نرم افزاري» را هم نگاهي بياندازيد. به خصوص دقت کافي در کنترل بخش پلاگين و افزونه هاي مرورگرتان داشته باشيد.
۳۹- تنظيمات فايروالفايروال ها گاهي مي توانند کج خُلقي کرده و برخي سايت ها، سرويس يا برنامه ها را مسدود کنند. به تنظيمات بخش ورودي و خروجي (incoming and outgoing) فايروال تان نگاهي بياندازيد و ابزارها و سايت هاي بيگناه بازداشت شده را نجات دهيد. اگر براي اتصال ابزار شبکه يا بازي خاصي دچار مشکل شده ايد، شايد لازم باشد به دستورالعمل فايروال جهت صدور اجازه لازم براي دسترسي برنامه ها به اينترنت، نگاهي داشته باشيد.
برخي ابزارهاي شبکه و بازي ها به مجوزهاي ويژه فايروال نياز دارند.
۴۰- کانکشن ها را بررسي کنيد.به بخش Network and Sharing Centre ويندوز برويد و اطمينان يابيد کامپيوتر شما براي اتصال به اينترنت از کانکشن صحيح استفاده مي کنند. براي مثال کانکشن روشن و پيش فرض بايد وايرلس، يا اتصال کابلي باشد. در حالي تمام اين بخش ها بايد خودشان به صورت خودکار پيکربندي و تنظيم شوند، برنامه هاي خرابکار يا ابزارهاي امنيتي ممکن است آن را تغيير داده باشند. در اين بخش همچنين يک ابزار رفع ايراد يا troubleshooter داريد که بسيار مفيد و کاربردي است.
یک؟ داشتم
سیستم کامپیوترم یک مشکل داره تا الان 4 جا بردم ولی هرکی یچیزی میگه آخرم دورست نکردن
یکی میگه از رمه یکی میگه برای مادربرده دیگری میگه برای پاوره آخر نفهمیدیم مشکل چیه
سیستم تو تعمیرگاه 4 یا 5 بار راحت خاموش روشن میشه ولی خونه که میارم یک بار که روشن میکنم بعد انجام دادن کارم خاموش میکنم دیگه روشن نمیشه
بعضی وقتا کیسم رو میخوام روشن کنم در حد یک ثانیه فنهاش روشن میشه بعد خاموش میشه
کل چراغ های مادر برد روشنه برق بهش رسیده ولی نمیدونم این مشکل چیه لطفاً راهنمای کنید
ویندوز رایانه 10است
شروع بکار عبارتwelcom windowsبعد چند لحظه preparing windows و بالا میاد و همه برنامه هایی رو که قبلا روی دسکتاپ ذخیره کردم حذف شده hd;,k فاهس حز pbt ani برنامه هایی که بصورت ردیفی در پایین صفحه بود نیست. راهنمایی کنید
ممنون
من یک بار که داشتم بازی میکردم بازی گیر کرد و کامپیوتر رو رستارت کردم ولی وقتی که کامپیوتر روشن شد ویندوز بالا نیومد وفقط یک صفحه سیاه بالا اومد که یک چیزهایی به انگلیسی نوشته شده بود وهیچ دکمه ای هم کار نمی کرد لطفاکمک کنید
بعد از چند بار ریست شدن دیگه ویندوز بالا نمیاد
در ضمن فن هاش خوب کار میکنه
ممنون میشم راهنمایی کنید
بعد از چند بار ریست شدن دیگه ویندوز بالا نمیاد
در ضمن فن هاش خوب کار میکنه
ممنون میشم راهنمایی کنید
رى استارت ميكردم ولى اين سرى كه رى استارت كردم ديگه ويندوز بالا نيوممد يه صفحا ابى اومده نوشته your pc did not start correctlyبعد دو تا گزينه داره restart و
advanced options.
تو رو خدا كمك كنيد ميترسم اطلاعاتم پاك بشه خيلى مهمه
من کامپیوترم مشکلش رو نمیدونم.مانیتور وقتی خاموشه چراغش روشن و خاموش میشه.وقتی که کیس رو روشن میکنم یک صدای کوتاه آژیر مانند میده و اصلا مانیتور روشن نمیشه.
ولی از صدای اسپیکرها مشخصه که صفحه رو باز کرده.
اگر میشه کمکم کنید چون نمیتونم بدم بیرون درستش کنن.
ممنون میشم جواب رو به ایمیلم ارسال کنید
masoume_77@yahoo.com
با تشکر
Delete restoration data and proceed to system boot menu
و پایین صفحه هم نوشته اینتر =Choose
بنظرتون مشکلش چیه؟ اگه بفرستمش برای تعمیر میترسم اطلاعاتم حذف شه
لپ تاپ من دچار مشکل …stop working شده در ویندوز۷ و تمام راه حل هایی که در اینترنت و خود مایکروسافت گفته شده امتحان کردمُ و رفع نشد و این مشکل همیشه در هنگام کپی و انتقال اطلاعات بین درایور ها بوجود میاد و سرعت موس بسیار کند میشه و پس از چند لحظه پنجره های فولدر ها به غیر از نرم افزار ها و صفحات اینترنت اتوماتیک بسته میشه – من ویندوز را با ۸ ارتقا دادم باز هم همون مشکل را دارم فقط در ویندوز ۸ دیگه پیغام …stop working را نشون نمیده – ممنون میشم راهنمایی کنید
می خواستم بدونم من وقتی دو ویندوز دارم و یک ویندوزمو پاک میکنم اون یکی ویندوزم پنهان میشه مثلان من دو ویندوز 7 و 8 دارم و من 8 رو فرمت کردم پاک کردم و حالا که ریست کردم ویندوز 7 پنهان شد یک صفحه سیاه اومد گفت
ctrl,alt,delete را بزنید و من زدم ریست شد و دوباره همان امد
خواهش میکنم راهنماییم کنید
ممنون میشم.!
من وقتی کامپیوتر رو روشن میکنم. یه صفحه سیاه بر روی مانیوترم بالا میاد که روش نوشته خارج از محدوده.......مشکل کجاست؟