جانباز و نویسنده کشورمان در رابطه با روز جهانی حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی گفت: تشکیل انجمنی در ایران با حمایت ارگانهای مختلف در این راستا خوب است.

محمد باقر نیک خواه بهرامی جانباز و نویسنده ادبیات دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران با توجه به نزدیک شدن به روز جهانی همدردی با قربانیان سلاحهای هسته ای گفت: با توجه به اینکه طبق پروتکل 17 ژوئن 1925 ژنو استفاده از سلاحهای میکروبی و بیولوژی ممنوع است براساس آن کشورهای مختلف تحت هیچ شرایطی مجاز به استفاده از این مواد و گازها نیستند.
وی ادامه داد: با توجه به این پروتکل باز هم بعد از جنگ جهانی دوم ک کشورهایی چون ایتالیا، ژاپن، مصر و امریکا به صورت گسترده از این مواد شیمیایی با عاملی به نام عامل نارنجی در ویتنام استفاده کردند و در پی آن بیش از 4 میلیون و 800 هزار نفر در این جریان آسیب دیدند که بیشترین این آسیب دیدگان زنان و کودکان بودند و به طوریکه هنوز هم بعد از گذشت چهل سال از این واقعه مادرانی را در ویتنام شاهد هستیم که شانس مادر شدن را از دست داده اند و بچه های ناقص به دنیا می آورند.
نیک خواه بهرامی ادامه داد: بعد از استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی علیه ایران اقدامات بین المللی برای محکوم کردن دامنه این سلاحها صورت گرفت تا در 13 ژانویه 1993 در پاریس کنوانسیونی تصویب شد که براساس آن علاوه بر ممنوعیت این سلاحها تولید و ذخیره و انباشت آن نیز ممنوع شد و قرار بر این شد که از سال 2007 تا 2011 این سلاحها منهدم شود.
وی اضافه کرد: در این راستا آمریکا و شوروی سابق مانع تراشی کردند و تاکنون که در سال 2013 به سر می بریم هنوز بیش از 80 درصد از این سلاحها مانده و فقط حدود 20 درصد آن منهدم شده است.
وی با توجه به کنوانسیون تصویب شده تصریح کرد: برای صورت پذیرفتن این تصمیم کشورهای گوناگون سازمانی را به نام سازمان منع سلاحهای شیمیایی با مخفف انگلیسی ottw در شهر لاهه تشکیل دادند.
نیک خواه بهرامی افزود: این سازمان برای نظارت و بازرسی از کارخانجات این سلاحها و انهدام آنها صورت گرفته و با توجه به اینکه 188 کشور عضو آن هستند و رئیس دوره ای امسال آن از ایران است.
وی ادامه داد: امسال در اوایل آوریل، سومین کنفرانس بازنگری کنفوانسیون و سلاحهای شیمیایی تشکیل شده که از این جانبازان شیمیایی در آن شرکت کردند واز طرف موزه صلح تهران یک نمایشگاه آثار هنری که بیانگر درد و  رنج جانبازان است در این کنفرانس شرکت کرد.
وی با ارائه پیشنهادی اظهار کرد: پیشنهاد می کنم که یک انجمن بین المللی حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی در لاهه تشکیل شود و پزشکان برون مرز و انژیوهای پزشکی در آن تدابیری اتخاذ کنند که از این قربانیان در سطح بین المللی حمایت شود و در سطح ایران ینز چنین انجمنی با  حمایت های ارگانهای مختلف تاسیس شود تا از حقوق جانبازان شیمیایی در عرصه بین المللی حمایت شود.
گفتنی است روز جهانی حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی چهارشنبه 10 اردیبهشت مطابق با 29 آوریل است./ي2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار