به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روسیا الیوم : ضرب المثلی است که می گوید اگر رؤیایت تحقق نیافت، آن را تغییر بده.
به نظر می رسد ترکیه همین کار را می کند و به نظر می رسد آماده برای چشم پوشی از عضویت در اتحادیه اروپا است. پنج سال پیش حدود هفتاد درصد مردم ترکیه خواستار پیوستن کشورشان به اتحادیه اروپا بودند اما اکنون این رقم به چهل درصد کاهش یافته است.
اویتین اورهان شرق شناس و تحلیلگر سیاسی ترک می گوید: «امروزه تصمیم گیرندگان سیاسی معتقدند ما نیازی به اروپا نداریم که با بحران اقتصادی سختی رو به رو است».
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گفته است در صورتی که این کشور تا سال 2023 به عضویت اتحادیه اروپا در نیاید، درخواست عضویت در این اتحادیه را پس خواهد گرفت. برخی این اظهارات اردوغان را باج خواهی توصیف کردند. اردوغان سال گذشته در سفر به مسکو از آمادگی آنکارا برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای به جای اتحادیه اروپا سخن گفت.
بارتو سورال تحلیلگر اقتصادی می گوید: «ما باید بر آسیا متمرکز شویم زیرا بیش از شصت و پنج درصد ذخایر نفت و گاز جهان در اوراسیا قرار دارد و ما باید آماده شراکت راهبردی با کشورهای عضو گروه بریکس باشیم که سریعتر از غرب رشد کرده اند و آینده جهان را رقم می زنند».
ترکیه که اکنون یکی از پانزده اقتصاد قدرتمند جهان محسوب می شود به دنبال ایفای نقش رهبری در منطقه است و تلاش می کند از بحران سوریه به نفع خود بهره برداری کند. اندیشه های پان ترکیسم که تورگوت اوزال در دهه 1990 ترویج کرد در حال احیا شدن است و ترکیه رویای تشکیل ترکستان بزرگ را در سر دارد که از مدیترانه تا دیوار چین امتداد می یابد.
اویتین اورهان می گوید: «اعضای کابینه کنونی ترکیه به ویژه احمد داوداوغلو وزیر امور خارجه به عنوان عثمانی های جدید شناخته می شوند که معتقدند جمهوری ترکیه به عنوان وارث امپراتوری عثمانی باید سیطره خود را در سرزمین هایی که قبلا در کنترل خود داشت گسترش دهد».
سردبیر روزنامه حریت ترکیه می گوید اتحادیه اروپا تاکنون به عضویت ترکیه در این اتحادیه «نه» نگفته است تا امکان انتخاب را در آینده نزدیک از دست ندهد.
روسیا الیوم در پایان گزارش داد: به نظر می رسد آنکارا بدون آن که متاسف باشد با رویای عضویت در اتحادیه اروپا خداحافظی می کند و به دنبال ایفای نقش اقتصادی مستقل است. این کشور در جستجوی شرکای راهبردی جدید است و حتی سودای احیای خلافت عثمانی را در سر می پروراند.
اما سئوال این است که ترکیه با کدام ابزارهای سیاسی قصد تحقق بخشیدن به رویاهای جدیدش را دارد.