گلوبال ريسرچ در گزارشي با عنوان "موضوع ساختگي تسليحات شيميايي،بهانه واشنگتن براي برپايي جنگ عليه "سوريه"مي‌نويسد:واشنگتن،متحدان ناتو آن،رژيم اسرائيل و قطر طي روزهاي اخير باهدف هموارکردن راه مداخله نظامي مستقيم درسوريه و براندازي دولت بشار اسد،اتهام استفاده سوريه از تسليحات شيميايي را مطرح کرده اند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران؛ در اين گزارش  به قلم "بي وان اوکن"  آمده است، "چاک هيگل" وزير دفاع امريکا اخيرا در اظهاراتي اعلام کرد استفاده از تسليحات شيميايي در سوريه ناقض کنوانسيون هاي بين المللي است. اگرچه ما نمي توانيم منشا اين تسليحات شيميايي را تاييد کنيم اما به احتمال زياد استفاده از اين تسليحات به دولت بشار اسد مرتبط است.

ديويد کامرون نخست وزير انگليس نيز در اظهاراتي مشابه ، سوريه را متهم به ارتکاب جرايم جنگي کرد و گفت : اگرچه شواهد اندکي در دست است اما به نظر مي رسد احتمالا دولت اسد از تسليحات شيميايي استفاده کرده است.

همه اين اظهارات با چنين درجه اي از اطمينان و استفاده از عبارت هايي نظير " نمي توانيم منشا استفاده از تسليحات شيميايي را تاييد کنيم " و " شواهد محدود " و " احتمالا" ،  خود تاييدي بر عدم واقعيت اين اتهامات است.

در واقع هيچ مدرک جدي در دست نيست که نشان دهد دولت بشار اسد از تسليحات شيميايي استفاده کرده باشد بلکه دولت سوريه خود شورشيان اين کشور را که از حمايت امريکا برخوردار هستند، متهم کرده است. ارتش سوريه پيشتر از شليک راکت حامل گاز کلر از يکي از مناطق تحت کنترل شورشيان به يک پاسگاه ارتش خبر داد و اعلام کرد شماري از سربازان نيز جزء قربانيان اين حمله بودند.

دولت بشار اسد ، اعزام گروهي از بازرسان را براي تحقيق درباره اين حادثه خواستار شده است اما امريکا ، انگليس و فرانسه خواستار دسترسي به کل کشور و همه تاسيسات سوريه شدند که اين امر مي تواند همان وضعيت بازرسي را که براي آماده سازي زمينه تهاجم امريکا عليه عراق استفاده شد، ايجاد کند.

به نظر مي رسد امريکا و متحدان آن با وجود آنکه مي دانند هيچ شواهدي در اين خصوص در دست نيست ، باز هم تلاش دارند از اين اتهامات براي آماده کردن افکار عمومي براي برپايي جنگي ديگر استفاده کنند.

بيشتر رسانه هاي خبري بر اين موضوع تاکيد دارند که دولت باراک اوباما رئيس جمهور امريکا با تعيين موضوع استفاده از تسليحات از شيميايي در سوريه به عنوان " خط قرمزي " براي اين کشور ، خوب عمل کرده است اما چه کسي به امريکا اختيار تعيين چنين خطوط قرمزي را داده است ؟ ارتش امريکا در جنگ تقريبا نه ساله خود در عراق از تسليحات شيميايي استفاده کرد و در محاصره وحشيانه خود در فلوجه از گلوله هاي حاوي فسفر سفيد استفاده کرد که اين اقدام بر اساس کنوانسيون هاي بين المللي ممنوع است و شمار زيادي از مردان ، زنان و کودکان زنده زنده در آتش سوختند.

مردم عراق هنوز هم ميراث استفاده از چنين تسليحاتي را به دوش مي کشند و آمار انواع سرطان به ويژه سرطان خون در کودکان به ميزان قابل توجهي افزايش يافته و شيوع تولد کودکان ناقص العضو در فلوجه ، بصره و ديگر شهرهاي کوچک و بزرگ عراق به کابوسي تلخ تبديل شده است.  

يادآوري اين نکته نيز حائز اهميت است که اين انگليس بود که استفاده از جنگ افزارهاي شيميايي را به منطقه خاور ميانه معرفي کرد و بمب هاي حاوي گاز خردل را بر سر اقوام عراقي انداخت که در برابر حکومت استعماري انگليس مقاومت مي کردند. وينستون چرچيل در آن زمان اعلام کرد :من به شدت از استفاده گازهاي سمي عليه اقوام غيرمتمدن حمايت مي کنم.

در واقع پشت صحنه توجه ناگهاني به موضوع استفاده از تسليحات شيميايي به منظور مداخله نظامي مستقيم در سوريه ، نااميدي فزاينده امريکا و متحدان اروپايي آن را از ناتواني نيروهاي نيابتي آنها در سوريه و رسيدن به هدف سرنگوني دولت بشار اسد ،قرار دارد.

در واقع امريکا و متحدان آن به طور جدي نگران عواقب جدي جنگ داخلي فرقه اي در سوريه هستند و دولت هاي انگليس ، آلمان و اتحاديه اروپا هفته گذشته درباره خطرات پيوستن صدها اسلامگراي مسلح به سوريه و پيوستن به عوامل القاعده هشدار دادند.

مرکز مطالعاتي کارنگي اخيرا در مقاله اي از روبا هوساري " Ruba Husari" از کارشناسان انرژي خاور ميانه ، به دلايل اصلي فشارهاي فزاينده براي مداخله هاي مستقيم امريکا و ناتو در سوريه مي پردازد.

وي در اين مقاله مي نويسد سوريه ممکن است يکي از توليد کنندگان بزرگ نفت يا گاز در خاور ميانه نباشد اما نقش مهمي در ترسيم نقشه انرژي آينده منطقه دارد.

در اين مقاله آمده است سوريه از لحاظ جغرافيايي ، امکان دسترسي کشورهاي حوزه مديترانه را  به کشورهاي محصور در خشکي که براي منابع خود به دنبال بازارهاي بزرگي هستند و نيز کشورهايي که خواستار دسترسي به اروپا بدون عبور از ترکيه هستند ، امکان پذير مي سازد. اين فرصت که اکنون با دولت کنوني سوريه براي بسياري در منطقه فراهم است در دوران پس از بحران سوريه ، از دست خواهد رفت و براي ديگران با فعاليت دولت جديد سوريه ، راه فرصت هاي جديد باز خواهد شد.

برچسب ها: سوریه ، غرب ، واشنگتن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار