وي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران از هرگونه راهحلي که به احياي حق حاکميت ملت سوريه و تماميت ارضي آن بدون هرگونه دخالت کشورهاي بيگانه بيانجامد نيز استقبال خواهد کرد.
قديري ابيانه اين سفر را امري مثبت تلقي کرده و افزود: در حالي مذاکرات 4 جانبه براي حل بحران سوريه صورت ميگيرد که ارتش اين کشور در حال سرکوبي تروريستها در اين کشور بوده و از موضع بالاتري نسبت به معارضين برخوردارند.
وي با بيان اينکه امروزه موج عظيمي در مصر براي از سرگيري روابط ديپلماتيک اين کشور با جمهوري اسلامي ايران و همچنين بازگشايي سفارتخانههاي اين دو کشور در ابعاد مختلف در حال گسترش است، اظهار داشت: البته اين روابط دشمناني نيز دارد بهويژه سلفيها به دنبال برهم زدن اين رابطه هستند.
قديري ابيانه تصريح کرد: اين در حالي است که اين گروه از رابطه مصر و آمريکا دفاع مي کنند و از برقراري رابطه ايران و مصر خود را وحشت زده نشان مي دهند و اين طور عنوان مي کنند که رابطه مصر و ايران مي تواند در گسترش تشيع در مصر بيانجامد اين در حالي است که ايران هيچ برنامه ديپلماتيکي براي تغيير مذهب در ايران ندارد.
وي با تاکيد بر اينکه نگراني
سلفيها بيانگر ضعف آنها در مقابل مذهب تشيع است، افزود: به دليل مواضع اسلامي ضداستکباري و ضد
صهيونيستي ايران و حزب الله لبنان نزد مردم مصر از محبوبيت بالايي برخوردارند.
قديري ابيانه در رأس بودن اخوان المسلمين در امور داخلي مصر را عاملي براي تهديد حاکمان کشورهاي مستکبر منطقه دانست و تصريح کرد: در حالي که اخوان المسلين از مدافعان اهل سنت
بوده و در عين حال داراي يک جمهوري مستقل است اين مهم موجب شده تا يک تهديدي بزرگ براي
کشورهايي منطقه که از حکومت سلطنتي و ديکتاتوري برخوردارند به شمار رود.
اين کارشناس عالي علوم دفاعي استراتژيک در پايان خاطرنشان کرد: کساني که نگران از گسترش روابط ايران و مصر هستند، خود با جمهوري اسلامي ايران در تعامل بوده، اما همواره از رابطه ديپلماتيکي ميان کشورمان و مصر هراس دارند، چرا که اين کشور با جمعيت 85 ميليوني و نفوذ گسترده فرهنگ اسلامي در جهان ميتواند براي اين کشورها نوعي تهديد بزرگ تلقي شود.
انتهاي پيام/