پژوهشگر فرهنگ و تاریخ استان گفت: توجه دادن بیشتر مردم به هویت ملی آنها رسالتی است که موسیقی در طول تاریخ ایران از انجام آن فرو گذار نبوده است.

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بجنورد از نخستین جشنواره ملی موسیقی نواحی خلیج فارس در خراسان شمالی؛ احسان سیدی زاده، پژوهشگر فرهنگ و تاریخ در این استان گفت: موسیقی مقامی گنجینه ای از گنج های صندوقچه ایران زمین است که برگزاری این جشنواره فرصتی برای شناسایی و معرفی این گنج ها به سراسردنیا است.

وی افزود: سرودملی کشورها زیباترین پیام ها را انتقال می دهد چرا که پیام از طریق موسیقی زیباتر و راحت تر منتقل می شود که انتقال هر پیامی با هر عنوان و موضوعی با تلفیق موسیقی برای مخاطب قابل درک تر و تاثیرگذارتر خواهد بود.

سیدی زاده با اشاره به برگزاری از جشنواره با عنوان خلیج فارس که اهمیت سیاسی و استراتژیکی برخورداراست، اظهارداشـت: موسیقی خراسان شمالی تاثیر بیشتری دارد چرا که موسیقی مردم این خطه با زبان های مختلف به ویژه کردی با تاریخ حماسی ایران عجین شده بخشی های منطقه گوهرگرانبهای حکایت های تاریخی افتخار آفرین است می توانند این ناله ها را فریاد کنند و با نغمه های داودی خود هویت ملی ما را به گوش جهانیان برسانند.

وی افزود: موسیقی می تواند احساسات ملی مردم کشورها را تحریک کند و به آنها هیجان بخشد که بی شک تاثیر گذاریش برکسی پوشیده نیست .

سیدی زاده افزود: توجه دادن بیشتر مردم به هویت ملی آنها رسالتی که موسیقی در طول تاریخ ایران داشته است.

وی در پایان اظهارداشت: غفلت از موسیقی فاخر و بهره نبردن از آن در معرفی و پاسداشت هویت ملی ضربه ای جبران ناپذیربربسیاری از کشورها زده است که مردم ایران اسلامی در حفظ این هویت ملی خود از طریق جشنواره ها و همایش های مختلف برای پایداری و ماندگارماندن این هویت ملی در تلاش هستند./س

برچسب ها: پژوهش ، فرهنگ ، تاریخ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.