به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني پرس تي وي، ادوارد کاريگان فعال حقوق بشر و حقوقدان بين المللي در گفتگو با اين شبکه از اونتاريوي کانادا گفت: کنفرانس مقدماتي بازنگري در معاهده منع گسترش جنگ افزارهاي هسته اي ، ان پي تي، در ژنو در جريان است. درحالي از عمل کشورها به ان پي تي سخن گفته مي شود که برخي از کشورها ازقبيل پاکستان و اسرائيل اين معاهده بين المللي را امضاء نکرده اند و آمريکا و کشورهاي غربي ديگر، هيچگونه فشاري در اين زمينه وارد نمي کنند. براي حل مسئله تسليحات هسته اي بايد کشورهاي دارنده اينگونه جنگ افزارها در جهان پيش قدم شوند. بايد بر اسرائيل فشار وارد شود که معاهده ان پي تي را امضاء نکند. آمريکا بجاي اين کار را انجام بدهد، به سمت گسترش تسليحات هسته اي مي رود. همکاريهاي جديد هسته اي آمريکا با هند به منظور مقابله با قدرت چين، يکي از اقداماتي است که واشنگتن در اين زمينه انجام مي دهد. وقتي آمريکا چنين کاري را انجام مي دهد، چين نيز به اقدام متقابل مبادرت مي کند و به پاکستان کمک مي کند تا تسليحات هسته اي اش را گسترش بدهد.
وي در ادامه افزود: در اين ميان بايد به زرادخانه تسليحات هسته اي آمريکا نيز توجه داشت. آمريکا بيش از هشت هزار سلاح هسته اي در اختيار دارد. اين تسيلحات در دهه هاي هزار و نهصدو چهل و پنجاه و در دوران اوج جنگ ساخته شد. در ساخت اين تسليحات از فناوريهاي قديمي استفاده شده است. باتوجه به اينکه اين تسليحات قديمي شده اند مسئله از بين بردن اين جنگ افزارها چالشي بسيار جدي است. گروههاي ذينفع و لابي هاي فشار نظامي و تسليحاتي در آمريکا بر کاخ سفيد و کنگره فشار وارد مي کنند تا بودجه هاي کلاني براي به روز کردن اين زرادخانه هاي تسليحات هسته اي اختصاص داده شود. فشارها در اين زمينه بسيار زياد است. براي تحقق اين هدف بايد از پول ماليات دهندگان آمريکايي استفاده شود. اين درحالي است که مي توان از اين منابع مالي براي بهبود وضع نظام آموزشي و درماني در آمريکا بهره گرفت. لابي قدرتمند طرفدار تسليحات هسته اي در آمريکا، حاضر نيستند از منافع خود دست بکشند. براي عاري سازي جهان از شر تسليحات هسته اي بايد براي از بين بردن تسليحات هسته اي آمريکا و ديگر کشورها اقدام کرد. اين تسليحات، چالش و تهديدي جدي براي جهان هستند. لابي هاي تسليحاتي و هسته اي در آمريکا مي کوشند رقابت تسليحاتي را جدي جلوه بدهند و درنتيجه بتوانند پروژه ساخت تسليحات هسته اي را ترويج بدهند. اين درحالي است که آمريکا رقيب تسليحاتي جدي ندارد. توان تسليحاتي چين نيز درمقايسه با آمريکا بسيار ناچيز است. آمريکا به تنهايي پنجاه درصد از کل هزينه نظامي جهان را به خودش اختصاص داده است. با اين اوصاف مي بينيم که آمريکا از اين منظر، با تهديدي مواجه نيست. آمريکا از تهديد هسته اي کره شمالي سخن مي گويد حال آنکه توان هسته اي اين کشور بسيار محدود است.
وي گفت: آمريکا از تهديد هسته اي ايران نيز سخن مي گويد که اين سخن بي اساس است. ايران در سيصد سال گذشته به هيچيک از کشورهاي همسايه اش حمله نکرده است. رسانه هاي غربي تلاش کرده اند چهره ايران را مخدوش کنند حال آنکه واقعيت چيز ديگري است. آمريکا تنها کشوري در جهان است که از تسليحات هسته اي استفاده کرده است. بمباران اتمي شهرهاي هيروشيما و ناکازاکي ژاپن در جنگ جهاني دوم فقط در پرونده آمريکا وجود دارد. بعيد به نظر مي رسد کشورهاي دارنده تسليحات هسته اي حاضر شوند از اين جنگ افزارها دست بکشند. درنتيجه پروژه خلع سلاح هسته اي جهان بسيار دشوار است.