به گزارش
خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران، محسن کوششتبار ، گفت: شاخص اصلی صدور مجوز تاسیس دهیاری برای روستاهای کشور پیش از این دارا بودن 250 نفر جمعیت یا 50 خانوار و بالاتر بود و در حال حاضر در بیش از 95 درصد روستاهای بالای 50 خانوار کشور نهاد دهیاری مستقر شده است.
وی افزود: با توجه به درخواستهای متعدد شوراهای اسلامی روستاها برای استقرار نهاد دهیاری در روستاهای زیر 50 خانوار جمعیت، با موافقت وزیر کشور سقف جمعیتی صدور مجوز دهیاری به 40 خانوار یا 200 نفر جمعیت کاهش یافت.
کوشش تبار ادامه داد: در همین راستا فرآیند صدور مجوز برای روستاهای با ویژگی فوق در اولویت کاری معاونت امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور قرار گرفت و طی فروردین ماه 92، درخواستهای استانداریها مورد برسی قرار گرفت و با موافقت وزیر کشور، برای 945 روستا مجوز تاسیس دهیاری صادر شد.
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر 27 هزار و 165 دهیاری در مناطق روستایی کشور فعال هستند و روستاها از خدمات این نهاد مدیریتی بهره مند هستند.
کوشش تبار تاکید کرد: در صورتی که روستایی واجد شرایط جمعیتی برای مجوز تاسیس دهیاری باشد، شورای اسلامی آن روستا میتواند به نمایندگی از اهالی برای این امر اعلام آمادگی و درخواست خود را به بخشداری یا فرمانداری مربوطه اعلام کند.
وی افزود: طی فروردین سال جاری مجوز تاسیس 271 دهیاری در استان کرمان، 211 دهیاری در استان آذربایجان غربی، 134 دهیاری در استان هرمزگان،102 دهیاری در استان کهکیلویه و بویراحمد، 67 دهیاری در استان فارس، 57 دهیاری در استان قزوین، 52 دهیاری در استان مازندران، 30 دهیاری در استان تهران و 21 دهیاری در استان های یزد، اصفهان، کردستان صادر شد./ز