به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی
باشگاه خبرنگاران حاضر در محل پریسا محمدی رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری که صبح امروز درباره همایش بین المللی مباحث باستان شناسی جیرفت در محل پژوهشگاه برگزار شد گفت: تنوع اقلیمی، فرهنگی، زبانی و قومی گسترده ایران باعث شده تا بستری بی مانند برای پژوهشگران فراهم کرده تا با نگاه تیزبینانه خود و زوایای پنهان و اسرار سر به مهر فرو رفته را باز گشایند.
وی افزود: پژوهشهای باستان شناسی حوزه هنری جنوب شرق ایران یکی از شاخص ترین حوزه های فرهنگی سرزمین ایران است.
محمدی تصریح کرد: جنوب شرق ایرن دارای حوضه های آبریز گوناگون با ویژگی های منحصر به فرد بوده و می توان به حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان، حوضه آبریز هیرمند و جازموریان و دولت اشاره کرد.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی بیان کرد: دستاوردهای باستان شناختی حوزه فرهنگی جنوب شرق نشانگر تداوم فرهنگی از دوران پارینه سنگی، نوسنگی، دوران شهرنشینی دوران تاریخی و اسلامی بوده به طوریکه این موضوع در منطقه و فرا منطقه ای تاثیرگذار است.
وی اظهار داشت: از سال 1380 تاکنون با حضور گسترده باستان شناسان ایران و خارجی در هلیل رود جیرفت و جازموریان، پژوهش های دامنه داری انجام شده و دستاوردهای ارزنده ای بدست آمده است.
محمدی تاکید کرد: اهمیت این حوزه فرهنگی به ویژه در زمینه تکویی و توسعه فن آوری فلز و پژوهش های باستان شناسی و دانشهای میان رشته ای است.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی افزود: هدف اصلی از برگزاری سمینار بین المللی مباحث باستان شناسی جیرفت بازنگری، بررسی و تحلیل پژوهشهای انجام شده در این بخش از سرزمین ایران است تا بتوانیم چشم انداز آینده را ترسیم کنیم.
وی تصریح کرد: 40 مقاله به دبيرخانه اين سمينار ارسال و 37 سخنرانی برای این همایش در نظر گرفته شده است.
محمدی خاطرنشان کرد: باستان شناسان دو کشور ایتالیا و فرانسه که در این حوزه ها کاوش و مطالعه کردند در همایش حضور خواهند داشت.
وی افزود: کمیته علمی و برای این همایش تشکیل شده و سعی داریم با حضور متخصصان باستان شناسی حوزه جیرفت بتوانیم خلاهای که در زمینه باستان شناسی وجود دارد پر و چشم انداز کاری این حوزه را ترسیم کنیم.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی افزود: محورهای این سمینار شامل پژوهشهای باستان شناسی، گاهنگاری جنوب شرق ایران و دانش و فناوری فلز مس است.
وی تصریح کرد: سمینار بین المللی مباحث باستان شناسی جیرفت هفتم و هشتم اردیبهشت در جیرفت برگزار می شود.
محمدی افزود: نمایشگاهی از 100 شی تاریخی جیرفت که در گذشته کشور انگلستان قاچاق شده بود به نمایش در می آید.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی بیان کرد: تمامی مقالات عملی که در باره جیرفت نوشته شده به صورت کتاب چاپ خواهد شد همچنین از کتاب "جیرفت همسایگان و خویشاوندان" به نویسندگی حمیده چوبک رونمایی می شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر کاهش 75 درصدی بودجه اکتشافات باستان شناسی در ردیف ملی گفت: این کاهش براساس تصمیمات درست صورت گرفته و تاثیری بر کاوش های باستان شناسی نخواهد گذاشت و پژوهشگاه میتواند خود در آمدزایی کند.
وی افزود: این درآمدزایی از طریق ترجمه و فروش گزارش های باستان شناسی به دانشگاه های برون مرزی ایجاد خواهد شد و یکی از اولویت های پژوهشگاه در سال 92 است./ص