
به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند؛ ولیاله در ارتباط با تعداد عشایر این شهرستان اظهار داشت: عشایر فردوس 9 درصد از جمعیت این شهرستان را تشکیل میدهند.
وی جمعیت عشایر فردوس را 590 خانوار اعلام کرد و ادامه داد: جمعیت عشایر فردوس حدود 3 هزار و 800 نفر است.
رئیس اداره امور عشایر فردوس با اشاره به صنایعدستی عشایر این شهرستان یادآور شد: قالیچه، گلیم و جاجیم از صنایعدستی عشایر این شهرستان محسوب میشود.
داروغه تصریح کرد: زنان عشایر فردوس به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون تومان از طریق صنایعدستی خود درآمد کسب میکنند.
این مسئول از تولید 120 تن لبنیات در سال توسط عشایر فردوس خبر داد و افزود: لبنیات عشایر این شهرستان شامل روغن، کشک، شیر و ماست میشود.
رئیس اداره امور عشایر فردوس با بیان اینکه عشایر این شهرستان دارای 85 هزار رأس دام هستند، متذکر شد: به طور متوسط سالانه 170 تن گوشت قرمز توسط عشایر این شهرستان تولید میشود.
داروغه از نصف شدن جمعیت دامی عشایری این شهرستان در پی خشکسالیهای ایجاد شده خبر داد و اذعان داشت: جمعیت دامی عشایر در گذشته 165 هزار رأس بوده است که اکنون نصف شده است.
وی با اشاره به طایفههای عشایر در فردوس اضافه کرد: طایفه ناصری بزرگترین طایفه عشایر این شهرستان را تشکیل میدهند که در کجه ساکن هستند.
رئیس اداره امور عشایر فردوس با اشاره به اینکه طایفه میرزاقلی در چاهنو، طایفه طاهری در طاهرآباد و طایفه بهمدی و شهریاری در خانکوک ساکن هستند، یادآور شد: همچنین طایفه امینی و دادی در منطقه آبدکی، طایفه میغانی و طایفه لطفی در منطقه انارون کوه قلعه چاه سنگری ساکن هستند.
داروغه با بیان اینکه 90 درصد از عشایر زیرپوشش بیمه درمان روستائیان و عشایر هستند، گفت: همچنین 90 درصد از عشایر این شهرستان زیرپوشش بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر هستند.
وی ادامه داد: حدود 65 درصد از دام های سبک عشایر فردوس زیرپوشش بیمه دام قرار گرفتهاند.
رئیس اداره امور عشایر فردوس از وجود پنج مدرسه عشایری در مناطق قشلاقی فردوس خبر داد و یادآور شد: حدود 750 دانشآموز در مدارس عشایری این شهرستان تحصیل میکنند.
داروغه با اشاره به اینکه 30 معلم در مدارس عشایری فردوس کار تحصیل دانشآموزان را انجام میدهند، خاطر نشان کرد: در هر کلاس 25 دانشآموز مشغول تحصیل هستند./س