به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دويچه وله
، دانشمندان انستیتو تکنولوژی کارلسروهه کاغذ دیواریای اختراع کردهاند که نیروی حاصل از زمینلرزه را به تمام دیوار یک ساختمان منتقل کرده و از این طریق مانع از ریزش دیوار میشود.
راز اصلی این کاغذ دیواری آن است که هم باید سفت و محکم و هم انعطافپذیر باشد. به گفته موریتس اوربان، پژوهشگر علمی انستیتو تکنولوژی کارلسروهه، این کاغذ حاوی دو عنصر مهم است: یکی الیاف و رشتههای سفت و محکم شیشه و دیگری مادهی مصنوعی پولیپروپیلین. الیاف شیشه در ۴ جهت مختلف بافته میشوند تا اینکه بتوانند نیروهای حاصل از زمینلرزه را بر تمامی دیوار تقسیم کنند.
اوربان میگوید: چنین ویژگیای از ایجاد درز و شکاف در دیوار جلوگیری میکند، زیرا نیروهای ناشی از زلزله بر سطح بزرگی تقسیم میگردند و دیگر نمیتوانند بخشهای ضعیف دیوار را متاثر سازند.
اگر شدت زلزله زیاد باشد، دیوار شکاف بر میدارد، اما این الیاف شیشهای هستند که از فروپاشی دیوار جلوگیری میکنند. ماده مصنوعی پولیپروپیلین که در داخل این کاغذ دیواری وجود دارد، دو طرف درز دیوار را به هم نگه میدارد و از این طریق از ریزش سنگ و آجر جلوگیری میکند.
کاغذ دیواری ضد زلزله همانند کاغذ دیواریهای معمولی دیگر بر روی سطح داخلی دیوار ساختمان کشیده میشود. این کاغذ ویژه را نیز میتوان رنگ کرد یا بر روی آن یک کاغذ دیواری معمولی کشید.
به گفتهی طراحان، این کاغذ دیواری بهدلیل داشتن روزنههای مختلف از شکلگیری کپک نیز جلوگیری میکند.
اما برای چسباندن این کاغذ دیواری بر روی دیوار استفاده از چسب معمولی کافی نیست. همانند خود کاغذ دیواری این چسب هم باید درعین حال سفت و انعطافپذیر باشد.
این چسب مخصوص که توسط شرکت بایر تولید میشود، دارای ماده شیمیایی "پولی یورتان" است.
با این ماده، چسب مخصوص بههنگام تکانهای زمین قابلیت خاصی از خود بروز میدهد. در چنین وضعیتی ترکیبات هیدروژنی این چسب از هم جدا شده و در جای دیگر دوباره به هم میپیوندند. این امرسبب میشود که از گیسختگی سنگها و آجرهای ساختمان جلوگیری شود.