به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه پنجمین کنگره سه روزه پریناتالوژی، با موضوع «ارتقا سلامت مادر و نوزاد» در شیراز آغاز به کار کرده است افزود: به دلیل تلاش تیمهای متخصص پزشکی که طرح نظام سلامت را در کشور پیاده کردند، ایران توانست در زمینه بهداشت و سلامت به الگویی برای دیگر کشورها تبدیل شود و این موضوع را سازمان بهداشت جهانی تائید کرده و خواستار انتقال تجربیات ایران به سایر نقاط دنیاست.
ایمانیه افزود: یکی از معیارها برای سنجش پیشرفت هر کشوری، بررسی آمارهای مربوط به مرگ و میر نوزادان زیر پنج سال و مادران آنهاست که در این زمینه سازمان بهداشت جهانی، بر موفقیت ایران در کاهش این آمارها تاکید دارد.
وی افزود: در سال گذشته در استان فارس تعداد مادرانی که بر اثر زایمان نوزادان از بین میرفتند، 11 نفر در 100 هزار نفر بود همچنین در سال گذشته مرگ تنها 22 نوزاد اتفاق افتاد که این آمارها را سازمان بهداشت جهانی، تائید کرده که یکهفتم نسبت به سالهای پیشین، کاهش داشته است.
ایمانیه گفت: به تازگی محلی در شیراز با نام مرکز مراقبتهای عملیات و فعالیتهایی که در بیمارستانها انجام میشود (mcmc) آغاز به کار کرده است که در این مکان تمام فعالیتهایی که در بیمارستانها انجام میشود، با دوربین مداربسته رصد شده و در صورت بروز مشکلی، تذکرات لازم داده میشود و هر 24 ساعت گزارشی کامل از اقدامات انجام شده، به دست رئیس بیمارستان میرسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به برخی مشکلات که در طرح پزشک خانواده شهری وجود داشت و جلساتی که برای رفع این مسائل تشکیل شده، افزود: یکی از برکات این طرح، ارجاع بیمار از روستا به شهر و از شهر به مرکز استان بوده که این نظام ارجاع میتواند در زمینه خدماتدهی پریناتالوژی، کمک بسیاری داشته باشد.
این کنگره تا پنجم اردیبهشت ماه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، انجمن پزشکان نوزادان ایران، انجمن علمی پریناتالوژی، اداره سلامت نوزادان، دفتر سلامت خانواده و جمعیت، اداره سلامت مادران، مرکز جامع ژنتیک پزشکی جنوب کشور و استانداری فارس ادامه دارد./س