دکتر پیام آزاده متخصص انکولوژی در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر شایع ترین سرطان در بین زنان جامعه سرطان سینه و در مردان جامعه پروستات است و کشنده ترین سرطان هم مربوط به سرطان های گوارش به خصوص سرطان معده است.
وی با بیان اینکه سرطان علی رغم اینکه یک بیماری ژنتیکی است ولی برخلاف تصور عمدتا به ارث نمی رسد افزود: علت اصلی بروز سرطان عوامل خطر محیطی هستند که ما با کنترل این عوامل خطر که عمدتا دخانیات، تغذیه ی غلط، چاقی و بی تحرکی است می توانیم میزان بروز سرطان را در کشورهای در حال توسعه تا 50 درصد و تا دو سوم در کشور های توسعه یافته کاهش دهیم.
آزاده عنوان کرد: دومین عامل خطر ایجاد سرطان در دنیا بعد از سیگار تغذیه ی نامطلوب است که فست فودها در راس این تغذیه ی غلط قرار گرفته اند باید توجه داشت که فست فودها دشمن سلامتی هستند که عمدتا غذاهایی بی ارزش با چربی و نمک بالا هستند که غیر از سرطان می توانند منجر به دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان شوند.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که مواد نگه دارنده ای که در همه ی فست فودها استفاده می شود خود می تواند قطعا در طی زمان منجر به جهش ژنتیکی شود.
وی با تاکید بر اینکه نیترات سدیم عمده ترین ماده ی نگه دارنده در فست فودها است اظهار داشت: این ماده با ایجاد ترکیبات مختلف تولید نیتروز می کند و منجر به سرطان های مختلف به خصوص سرطان معده می شود که آمار ابتلا به این سرطان در کشور ما بسیار وحشتناک است.
این متخصص انکولوژی تصریح کرد: عواملی همچون ارزان بودن، خوشمزگی، تغییر سبک زندگی، در دسترس بودن در رشد بی رویه ی مصرف فست فودها نقش بسزایی دارند.
آزاد خاطر نشان کرد: در حال حاضر غربی ها به این نتیجه رسیده اند که با تغییر سبک زندگی که مهمترین آن تغذیه ی صحیح است توانسته اند سرطان را در کشورشان کنترل کنند اما متاسفانه ما ایرانی ها از مدرن شدن فقط خوردن فست فود را یاد گرفته ایم که همین عامل باعث رشد بیماری های غیر واگیر در کشور شده و می شود./ع2