به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران مسعود زنگنه اظهار کرد: ملخ یکی از آفات عمومی شهرستان طارم است که در صورت عدم کنترل مناسب خسارات قابل توجهی را به کشاورزان منطقه وارد میکند.
وی به ملخ مراکشی اشاره کرد و افزود: ملخ مراکشی یکی از خطرناکترین ملخهای موجود در جهان بوده و در چهار سال اخیر در سطح شهرستان طارم به صورت طغیانی درآمده است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان طارم با اشاره به بررسیهای انجام شده، خاطرنشان کرد: آفت ملخ در جمعیتهای زیاد تکثیر میشود و در سطح کانونهای منطقه مشاهده شده است.
وی مشاهده ملخ در مزارع طارم را در نیمه دوم فروردینماه هر سال عنوان کرد و ادامه داد: این آفت همه ساله در نیمه دوم فروردینماه در کانونهای ملخ و اراضی ملی مشاهده میشود.
زنگنه به اقدامات کنترلی اشاره کرد و یادآور شد: مقابله با آفت با کانونیابی آغاز میشود که خود کانونیابی نسبت به کانونکوبی انجام شده صورت میگیرد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان طارم با اشاره به بروز این آفت پیش از موعد هر ساله، اظهار کرد: در سال جاری با توجه به گرمای هوا خروج پورههای ملخ زودتر از موعد اتفاق افتاده است.
وی ایام خروج پورههای ملخ را مقارن با تعطیلات نوروزی عنوان کرد و افزود: در اقدامی ضربتی نسبت به تشکیل اکیپهای کانونیابی و کانونکوبی اقدام شده است.
زنگنه به اقدامات انجام شده در ایام نوروز اشاره کرد و ادامه داد: در ایام تعطیل نیروهای کشیک نوروزی با انجام کانونیابیهای مستمر با سمپاشهای مستقر در منطقه اقدامات لازم را صورت دادند.
*سمپاشی 60 هکتار از اراضی طارم
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم از سمپاشی 60 هکتار از اراضی طارم خبر داد و خاطرنشان کرد: در ایام تعطیل 60 هکتار از کانونهای شهرستان توسط نیروهای دولتی و بدون صرف هیچگونه هزینه جانبی سمپاشی شد.
وی به تشکیل اکیپهای سمپاشی اشاره کرد و ادامه داد: 20 نفر نیروی بخش دولتی در کنار 19 نیروی بخش خصوصی در شش اکیپ در سطح چهار مرکز خدمات ساماندهی شده است.
زنگنه سطح کانونکوبی را از ابتدای مبارزه تاکنون 2 هزار و 350 هکتار عنوان کرد و گفت: تعداد سمپاشهای به کار گرفته شده در این طرح دو دستگاه اونیماک دولتی، یک دستگاه یوالوی پاش پشت وانتی، دو دستگاه توربولاینر بخش خصوصی و 13 دستگاه انواع سمپاش بوده است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان طارم توجه به وضعیت موجود را مهم دانست و ادامه داد: پیشبینی میشود برای مبارزه با این آفت حداقل 7 هزار و 500 هکتار از اراضی شهرستان زیرپوشش قرار گیرد.
وی به کانونیابی و کانونکوبی صورت گرفته اشاره کرد و گفت: یکی از دقیقترین و مناسبترین نوع کانونیابی و کانونکوبی در سطح کشور در این منطقه صورت پذیرفته است.