آنتی‌بیوتیك‌ها فقط انواع معینی از موجودات میكروسكوپی را از بین می‌برند. آنتی‌بیوتیك‌هایی كه توسط پزشكان تجویز می‌شود معمولا از آنچه بدن لازم دارد، قوی‌تر است. امروزه پزشكان توصیه می‌كنند در مواردی كه بدن با عفونت‌های خفیف‌تری مواجه می‌شود،‌ حتما آنتی‌بیوتیك‌های جایگزین طبیعی نیز مصرف شود.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، آنتی‌بیوتیك‌ها به داروهایی گفته می‌شود كه برای خلاص شدن از شر عفونت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. آنها باكتری‌ها یا دیگر موجودات میكروسكوپی بیماری‌زا را نابود و به بدن كمك می‌كنند تا راحت‌تر به مقابله با بیماری‌ها بپردازد‌.

اما باید توجه داشت آنتی‌بیوتیك‌ها فقط انواع معینی از موجودات میكروسكوپی را از بین می‌برند. آنتی‌بیوتیك‌هایی كه توسط پزشكان تجویز می‌شود معمولا از آنچه بدن لازم دارد، قوی‌تر است. امروزه پزشكان توصیه می‌كنند در مواردی كه بدن با عفونت‌های خفیف‌تری مواجه می‌شود،‌ حتما آنتی‌بیوتیك‌های جایگزین طبیعی نیز مصرف شود.



تاثیر مواد غذایی بر آنتی‌بیوتیك‌ها

آنتی‌بیوتیك‌ها نه‌تنها میكروب‌های مضر بلكه حتی میكروب‌های سودمند برای بدن را نیز از بین می‌برند. میكروب‌های مفید به بدن كمك می‌كنند تا مواد غذایی مهمی نظیر ویتامین‌های گروه B‌ و ‌K را جذب كند، لذا محققان معتقدند تمامی افرادی كه آنتی‌بیوتیك مصرف می‌كنند، باید این كمبود را یا از طریق ویتامین‌های مكمل یا از طریق مصرف غذاهای غنی جبران كنند.

استفاده از فرآورده‌های پروبیوتیك می‌تواند مانع بروز علائم اسهال شود كه معمولا در زمان مصرف آنتی‌بیوتیك‌ها شایع است. فرآورده‌های پروبیوتیك حاوی باكتری‌های مفیدی است؛ این باكتری‌ها اثرات موثری در سلامت افراد مصرف‌كننده بر جا می‌گذارد. در زمان مصرف آنتی‌بیوتیك توصیه می‌شود از غذاهای حاوی كلسیم و آهن بالا پرهیز شود.

 البته ماست در این میان استثناست؛ چرا كه مصرف آن تاثیر فوق‌العاده‌ای در بدن دارد. غذاهای حاوی كلسیم و آهن می‌تواند مانع جذب برخی از انواع آنتی‌بیوتیك‌ها شود. سوپ خانگی به دلیل داشتن آنتی‌اكسیدان بالا یكی از ایده‌آل‌ترین غذاهایی است كه توصیه می‌شود با آنتی‌بیوتیك صرف شود. غذاهای اسیدی نیز می‌توانند با آنتی‌بیوتیك تداخل پیدا كنند. استفاده از شكلات، سس گوجه‌فرنگی و داروهای ضد اسید‌معده نیز معمولا مشكل‌ساز می‌شود. در نهایت آن كه مصرف برنج و گندم می‌تواند در این زمان برای بدن بسیار مفید باشد.

آنتی‌بیوتیك‌های جایگزین طبیعی

آنتی‌بیوتیك‌های طبیعی طیف گسترده‌ای را دربرمی‌گیرد، طوری كه خیلی‌ها بسختی می‌توانند باور كنند. تحقیقات بالینی نشان می‌دهد روغن اورگانو (‌آویشن‌)، سیر و عسل از موثرترین آنتی‌بیوتیك‌های طبیعی است كه می‌تواند حتی بسیاری از باكتری‌های مقاوم را در بدن نابود كند.

سرکه سیب



سرکه سیب علاوه بر این که برای مبارزه با فشار خون بالا و پوکی استخوان مفید است، ضد میکروب موثری برای نابودی عفونت‌های مجرای شنوایی نیز محسوب می‌شود. بر اساس نتایج پژوهشی که در سال 1998 در آفریقای جنوبی انجام گرفت، اسید استیک موجود در سرکه سیب یک ضد باکتری قوی است که به ویژه روی باکتری استافیلوکوکوس( عامل گوش درد) موثر عمل می‌کند.

میزان مصرف: در صورت وجود عفونت یک پیمانه سرکه سیب را با یک پیمانه آب گرم مخلوط کنید و روزانه 2 الی 3 مرتبه گوشتان را با این محلول شستشو دهید تا درد و تب‌تان از بین برود.

تذکر: به پزشک مراجعه کنید تا پرده گوش‌تان سوراخ و احتمال مننژیت وجود نداشته باشد.

زغال اخته



قرن‌ها است که از این گیاه برای درمان عفونت‌های دستگاه ادراری استفاده می‌شود.آب زغال اخته چسبندگی باکتری‌ها را به مخاط دستگاه ادراری به ویژه در زنانی که از بیماری‌های عفونی مزمن رنج می‌برند کاهش می‌دهد. یک پژوهش کانادایی که در سال 2002 روی 150 زن انجام گرفت نشان می‌دهد که با استفاده از این گیاه پس از گذشت یک سال بیماری‌های عفونی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

میزان مصرف: برای بهره مندی از خواص این گیاه باید 500 میلی گرم آب زغال اخته غلیظ نوشیده شود.

دانه‌های گریپ‌فروت



عصاره‌ی دانه‌های گریپ‌فروت، آنتی بیوتیکی طبیعی، ضد ویروس، ضد قارچ و ضد انگل موثری محسوب می‌شود. این عصاره با ریشه‌ی 800 باکتری و ویروس و 100 نوع قارچ و انگل‌های دیگر مبارزه می‌کند و در درمان کاندیدازیس (قارچ عامل نفخ، خستگی، میگرن و درد مفاصل) موثر عمل می‌کند. می‌پرسید چرا؟ به خاطر این که دانه‌های گریپ‌فروت سرشار از بیوفلاوونوئیدها است.

میزان مصرف: در هفته‌ی اول روزانه یک مرتبه 3 الی 18 قطره در یک لیوان آب. در هفته دوم روزانه 2 مرتبه و در هفته‌ی سوم روزانه 3 مرتبه به همین میزان در بین غذا مصرف شود.توصیه می‌کنیم بعد از این دوره‌ی درمانی به پزشک مراجعه کنید.

سیر را فراموش نكنید



رژیم‌های غذایی قلیایی به رژیم‌هایی گفته می‌شود كه در آنها با مصرف یك ماده غذایی میزان اسیدیته مایعات بدن اعم از ادرار و خون متعادل می‌شود. تحقیقات نشان داده مصرف این مواد غذایی مانع ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها خواهد شد. سیر نه‌تنها یك ماده غذایی قلیایی و حاوی مواد غذایی فوق‌العاده غنی است بلكه حتی میزان سولفور بالایی نیز دارد.

 سولفور می‌تواند واكنش‌های شیمیایی آنزیم‌هایی را كه برای حیات باكتری‌ها لازم است، مختل كند. سال 1954 یك دانشمند روس نشان داد اگر آب سیر مستقیما وارد ظرف آزمایشی شود كه در آن یك كلونی میكروب وجود دارد، ظرف تنها ده دقیقه علائم حیاتی میكروب‌ها از بین خواهد رفت.

گیاه جینسینگ



بر اساس نتایج یک پژوهش کانادایی مصرف منظم جینسینگ از سرماخوردگی پیشگیری به عمل می‌آورد.همچنین محققان دریافتند که این گیاه دوره‌ی بیماری را کوتاه‌تر می‌کند؛ به این دلیل که جینسینگ محرک دستگاه ایمنی بدن است. میزان مصرف: روزانه 3 مرتبه، 100 الی 200 میلی گرم به صورت قرص مصرف شود.(به مدت 3 هفته)

روغن آویشن




تحقیقات نشان داده این روغن كه از برگ‌ و گل گیاه آویشن وحشی گرفته می‌شود، برای درمان ورم مخاط روده بزرگ فوق‌العاده موثر است. این روغن یكی از اصلی‌ترین اجزای رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای محسوب می‌شود.

معجزه عسل


یافته‌های مركز پزشكی امارات متحده عربی نشان‌داد كه فعالیت میكروبی عوامل بیماری‌زایی نظیر ای‌كولای‌ (‌عامل مسمومیت غذایی و اسهال‌)، باكتری گرم منفی سودوموناس آئروژینوزا ‌(‌عامل عفونت مجاری ادرار، سیستم تنفسی، التهاب، آماس پوست، عفونت بافت‌های نرم، استخوان، مفاصل، معده و روده) و هموفیلوس آنفلوآنزا‌ (‌عامل عفونت خونی، سینه پهلو، عفونت گوش، سینوزیت و مننژیت‌) در حین مصرف عسل بشدت كاهش پیدا می‌كند.

در این تحقیقات همچنین مشخص شد نگهداری عسل به مدت پنج سال باعث می‌شود فعالیت ضدمیكروبی آن بشدت كاهش پیدا كند، در حالی كه قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش تاثیر ضدمیكروبی آن را در برابر برخی میكروارگانیسم‌ها بیشتر خواهد كرد. محققان باور دارند كه اگر به محض احساس ابتلا به بیماری، فرد شروع به مصرف روزانه یك قاشق غذاخوری عسل كند بسرعت تاثیر معجزه‌آسای آن را مشاهده خواهد كرد.

 البته در این زمینه باید با پزشك مشورت شود چرا كه برخی افراد با سیستم ایمنی ضعیف، بشدت در برابر عسل حساس هستند و مصرف عسل نه‌تنها آنها را بهتر نخواهد كرد بلكه حتی شرایط را حادتر خواهد كرد. تاثیر عسل خصوصا در درمان عفونت‌های جلدی و چشم فوق‌العاده است.



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۲:۳۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام خسته نباشید خانوم من حدود یک سال میشه تو خواب دچار تشنج و تو بیداری دچار هذیان گفتن میشه دکتر مغز و اعصاب رفتیم آزمایش ام ار ای نوارمغز انجام دادیم هیچ علائمی نشون نداد دکتر نتونس چیزی تشخیص بده گفت چیزی نیست.الان بعضی وقتا دچار تشنج میشه.من تو اینترنت خوندم که مصرف بیش از حد انتی بیوتیک باعث هذیان گویی میشه.دلیل مصرف انتی بیوتیک خانمم اینه که چندتا از دندونای خانومم خرابه و بعضی وقتا لثش چرک میکنه به خاطر همین قرص پنیسیلین مصرف میکنه و تکرر ادرار داره بعضی وقتا قرصهای زد عفونت مصرف میکنه.سوالم اینه آیا اینهایی که گفتم دلیل بیماری خانومم میشه ممنون میشم پاسخ بدین؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۹ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸
عااااااااااااااااااالی
Iran (Islamic Republic of)
محمد اشجع
۰۹:۳۳ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
برای بیماری استروپکوکی باید چه کار کرد یک سال است آنتی بیوتیک میخورم
Iran (Islamic Republic of)
محمود حسيني
۲۱:۵۳ ۱۶ خرداد ۱۳۹۶
سلام
گلوم التهاب دارد و هميشه خلط دارم ، سرم اكثرا درد ميكنه
چندين بار به پزشك مراجعه كردم ، انتي بيوتيك دادن ولي متاسفانه خوب نشدم
اهل سيگار نيستم
Iran (Islamic Republic of)
س
۱۴:۴۸ ۰۳ خرداد ۱۳۹۶
سلام. لطفا راهنمایی کنید چند سالی است گرفتار گلودرد والتهاب گلو هستم چند متخصص هم مراجع کردم اما همه میگن عفونته خوب میشه البته یه مددتم تاحدودی خوب میشه دوباره التهاب گلوم شروع میشه وقتی گلو م التهاب داره سردرد های شدید به سراغم میاد.خواهش میکنم کمکم کنید کلافه شدم
Iran (Islamic Republic of)
T
۱۳:۱۵ ۱۳ فروردين ۱۳۹۷
حساسیته. خلط گلو وبینی .مخصوصا صبح ها داغی بدن و حالت سرما خوردگی .برو سراغ حساسیت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
یکی از دوستان من مشکل گلودرد داشت و یه دکتر یه تشخیص جالب داد و اونم گلودردش خوب شد. تو لوزه دوستم حفره هایی بود که غذا توش گیر میکرد و همون باعث التهاب میشد پس تنها کاری که لازم بود انجام بده این بود که بعد غذا با آب قرقره کنه و آروم گلوشو ماساژ بده تا این تکه های غذا از توی اون حفره ها بیان بیرون. شاید مشکل شما هم همین باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۹ ۲۹ فروردين ۱۳۹۶
مطالبتون عالى بود ممنون ايشالا تندرست وموفق باشيد
Iran (Islamic Republic of)
هستی
۱۹:۱۲ ۱۰ بهمن ۱۳۹۵
عالی بود، ممنون از مطالب مفید و موثرتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۶ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
واقعا همین طوره .در قران هم از ان به عنوان شفاء اللناس نام برده شده فیه شفاءلناس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۰۹ دی ۱۳۹۴
عالى بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۹ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
مطلب خوبی هست مرسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۵ ۲۰ شهريور ۱۳۹۴
سپاسگزارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۴
خوبه ممنونم
آخرین اخبار