مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، مطالبات ایران از شرکت های خارجی بابت فروش نفت را چهار میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: این مطالبات به دلیل تحریم ها هنوز وصول نشده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، احمد قلعه بانی  در حاشیه هجدهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، در نشستی خبری افزود: بخشی از این مطالبات به صورت تهاتر کالا وصول خواهد شد.


قلعه بانی در مورد حجم تولید نفت با اشاره به این که، در حال حاضر ظرفیت تولید بیش از تولید واقعی است، گفت: در حال حاضر می توانیم روزانه چهار میلیون بشکه نفت تولید کنیم، اما به خاطر محدودیت هایی تولید کمتری انجام می شود.

وی افزود: در صورتی که سرمایه گذاری های پیش بینی شده محقق شود، به برنامه تولیدی برنامه پنجم توسعه دست می یابیم و به نسبت حجم سرمایه گذاری، ظرفیت سازی انجام می شود.

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، از انعقاد قراردادی با شرکت پترو ایران خبر داد و گفت: به زودی یکی از جکت های این فاز نصب و حفاری در آن آغاز می شود و واگذاری سکوهای بعدی نیز کمتر از یک ماه دیگر تعیین تکلیف خواهد شد.
 
وی از فعالیت 144 دکل حفاری دریایی و خشکی در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر 144 دکل حفاری در کشور فعالیت می کنند که 115 دکل در بخش خشکی و 29 دکل نیز در بخش دریایی مشغول حفاری هستند.
 
قلعه بانی تصریح کرد: خرید یا اجاره دکل ها توسط شرکت نفت و شرکت های تابعه آن انجام نمی شود، بلکه خود پیمانکاران دکل را تامین می کنند.
 
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: شرکت ملی نفت و شرکت های تابعه برای خرید دکل و یا سفارش آن، منع قانونی دارند.
 
*** آغاز تهاتر نفت ایران با دارو و غذا

 
وی  با اشاره به سرمایه گذاری 22 میلیارد دلاری در بخش بالادستی نفت و گاز کشور در سال 91 گفت: 50 درصد از این اعتبارات در طرح توسعه میادین مشترک نفت و گاز و حدود 6 میلیارد دلار آن برای حفظ و نگهداشت تولید نفت و گاز هزینه شده است.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه در مجموع در برنامه پنجم توسعه باید حدود 180 میلیارد دلار در بخش بالادستی صنعت نفت سرمایه گذاری شود، تصریح کرد: از ابتدای برنامه پنجم توسعه تاکنون حدود 47 میلیارد دلار در بخش بالادستی نفت و گاز سرمایه گذاری شده است.
 
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه ظرفیت تولید نفت ایران هم اکنون حدود 4 میلیون بشکه در روز است، بیان کرد: در صورت جذب سرمایه گذاری های مناسب، پیش بینی می شود تا پایان برنامه پنجم توسعه ظرفیت تولید نفت به 5.1 میلیون بشکه و ظرفیت تولید گاز به بیش از 1.4 میلیارد متر مکعب در روز افزایش یابد.
 
وی همچنین حجم مطالبات نفتی ایران از کشورها و شرکت های مختلف خارجی را حدود 4 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: در شرایط فعلی علاوه بر فروش نفت با ارزهای رایج امکان تهاتر نفت خام با دارو و غذا و کالاها فراهم شده است.
 
این عضو هیات مدیره شرکت نفت با یادآوری اینکه هم اکنون هماهنگی برای وصول مطالبات نفتی ایران از شرکت های خارجی توسط بانک مرکزی انجام می شود، بیان کرد: بر این اساس هیچگونه هماهنگی یا مذاکره ای بین بانک مرکزی و شرکت نفت انجام  نمی شود.
 
*** فازهای 35 ماهه پارس جنوبی
 
قلعه بانی در  ادامه در خصوص منتفی شدن طرح توسعه 35ماهه فازهای جدید پارس جنوبی و تاخیر در آغاز تولید زودهنگام گاز در فازهای در دست اجرای این میدان مشترک گازی توضیح داد: میزان سرمایه گذاری و برخی مسایل دیگر در این تاخیرها تاثیرگذار بوده است.
 
وی با بیان اینکه در سال 89، 16 میلیارد دلار و در سال 90 حدود 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری در پارس جنوبی انجام شده است، گفت:  این میزان سرمایه گذاری برای توسعه 35ماهه فازهای این میدان مشترک گازی کافی نبوده است.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: پیش از امضای قراردادهای 35 ماهه شخصاً پیشنهاد توسعه فازهای پارس جنوبی و تولید زودهنگام گاز در مدت 44 ماه را ارایه کرده بودم.
 
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه امسال تولید گاز از سه فاز 15، 16 و 12 و برخی از فازهای 35ماهه با ظرفیت 100 میلیون متر مکعب در روز عملیاتی خواهد شد، بیان کرد: هم اکنون هم امکان استحصال روزانه 300 میلیون متر مکعب گاز از فازهای پارس جنوبی وجود دارد.

قلعه بانی در ادامه بر مقاومت برخی از مدیران نفتی در برابر اجرای دستورات وزیر نفت، گفت: هیچگونه مقاومتی در برابر اجرای دستورات وزیر نفت انجام نشده است و دلیل عدم موفقیت بخش خصوصی در فروش نفت ایران ناتوانی بخش خصوصی در تامین ضمانتنامه، گشایش ال سی  و تامین برخی از ضمانتنامه های لازم بوده است.
 
وی با یادآوری اینکه بسیاری از محدودیتها را پیش روی بخش خصوصی فرای فروش نفت برداشته ایم، تاکید کرد: اما با وجود همه این سیاستهای حمایتی، بخش خصوصی موفق به صادرات نفت ایران نشده است.
 
وی همچنین در خصوص توقف سوآپ نفت تصریح کرد: با اقداماتی که در اوساط سال 91انجام شد، در 4 ماهه نخست این سال حدود 450 هزار بشکه نفت ایران از دریای خزر به خلیج فارس سوآپ شد.
 
** افزایش ظرفیت 100 میلیون متر مکعبی تولید گاز در پاس جنوبی
 
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران اضافه کرد: در سال جاری پیش بینی می شود ظرفیت تولید گاز در میدان پارس جنوبی 100 میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد.
 
وی در مورد اجرای 35 ماهه فازهای پارس جنوبی، گفت: با توجه به شرایط تحریم و میزان سرمایه گذاری که باید در پارس جنوبی انجام می شد، بخشی از برنامه های توسعه ای در این میدان محقق نشد.
 
وی گفت: تاکنون از روش های بکارگیری اوراق مشارکت، انرژی فاند و EPCF و بیع متقابل استفاده می شد که امیدواریم در سال جاری سکوک نفتی نیز به این شیوه ها اضافه شود.
 
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، اظهار داشت: در سال جاری شش میلیارد دلار از منابع داخلی نفت، در سرمایه گذاری هزینه خواهد شد.
 
وی ادامه داد: ایران با 156.5 میلیارد ذخایر مایع و 33.8 تریلیون فوت مکعب گاز در مجموع در مقام نخست دارنده منابع هیدروکربوری قرار دارد.
 
قلعه بانی، تاکید کرد: در سال گذشته در بخش اکتشاف رکورد خوبی به ثبت رسید و در جمع یک میلیارد و 898 میلیون بشکه نفت در جا کشف شد.
 
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، تصریح کرد: در بخش توسعه، رکورد سرمایه گذاری را به بیش از 22 میلیارد دلار در بخش بالادستی جذب شد که بیش از 50 درصد از آن متعلق به میادین مشترک و 30 درصد نیز شامل نگهداشت شد.
 
وی با اشاره به برنامه پنجم توسعه، گفت: در صورتی که تا پایان برنامه پنجم توسعه 180 میلیارد دلار در بخش بالادستی سرمایه گذاری کنیم، تولید نفت تا پایان برنامه به 5.1 میلیون بشکه و تولید گاز به یک میلیارد و 472 میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید.
 
قطعه بانی اضافه کرد: در سال جاری نیز بیش از 70 درصد بودجه پیش بینی شده را در میادین مشترک هزینه خواهیم کرد و امیدواریم در میدان گازی پارس جنوبی فاز های 12، 15 و 16 و همچنین 17 و 18 به بهره برداری برسد.
 
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال جاری، بخش هایی از فازهای 13، 19، 22 تا 24 نیز وارد مدار شود.
وی با اشاره به برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، افزود: در طول برگزاری این نمایشگاه، 17 قرارداد و تفاهم نامه در بخش های مربوط به ازدیاد برداشت منعقد شد.
 
قلعه بانی در خصوص آمار تولید و فروش نفت نیز گفت: این آمارها جزو اطلاعات محرمانه کشور محسوب می شود./ر
برچسب ها: مطالبات ، قرارداد ، نفت ، پالایش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار