به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، رجایی در نشست ستاد اجرایی توسعه کشاورزی استان مرکزی افزود: اجرایی نشدن مفاد قانون ایمنی زیستی در کشور یکی از چالش های مهم است که به مانعی بزرگ در مسیر عملیاتی شدن روش های بیوتکنولوژی و نانو تبدیل شده است.
وی اظهار کرد: ماده 2 قانون ایمنی زیستی دولت را موظف کرده که فناوری نانو در زیرشاخه های کشاورزی اجرایی شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در آخرین نشست کنوانسیون جهانی ایمنی زیستی که در توکیو برگزار شد قطعنامه ای تصویب شده که کشورهایی که نتوانند فناوری نانو و بیوتکنولوژی را عملیاتی کنند از امتیاز جهانی و ورود به این مباحث محروم خواهند شد.
رجایی ادامه داد: با توجه به فعالیت های مهم و برجسته موسسه بیوتکنولوژی جهاد کشاورزی، از دست دادن چنین موقعیتی با توجه به عضویت جهانی ایران در کنوانسیون ایمنی زیستی قابل قبول نیست و باید به سرعت زیرساخت ها و برنامه ها در این حوزه مهیا شود.
وی عنوان کرد: هم اینک بیش از 70 درصد محصولات وارداتی کشاورزی به کشور با فناوری های نوین است اما در حوزه عملیاتی کردن بیوتکنوژی به زودی نشستی مهم بین مجلس و دولت برگزار می شود.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاری برای راه اندازی پالایشگاه آب( تبدیل آب شور و غیر قابل مصرف به آب شیرین و قابل مصرف) را از نیازهای ضروری کشور در حوزه کشاورزی دانست.
رجایی ادامه داد: درحال حاضر سرمایه گذاری کشور در مسیر توسعه طرح های عظیم پالایشی نفت و گاز است که محصول نفت خام آن با نرخ یکصد دلار در هر بشکه به فروش می رسد درحالی که سرمایه گذاری در پالایشگاه آب تنها در محصول گوجه گلخانه ای و تولید و صادرات رب گوجه حداقل 300 دلار است.
وی عنوان کرد: این سرمایه گذاری در صادرات سایر اقلام کشاورزی نیز ارزآوری بالا برای کشور دارد./س