يونس لطفي، متخصص گوش و حلق و بيني و استاد دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت: 50% علل ناشنوايي کودکان را عوامل ژنتيکي دانست و گفت: عوامل ديگري از جمله عفونت گوش يا مغز نوزاد در داخل رحم و قبل از تولد، بيماري هاي بعد از تولد مانند مننژيت، اوريون و همچنين مصرف برخي داروها توسط نوزاد يا مادر که براي گوش سم محسوب مي شوند، در ناشنوايي تاثير زيادي دارند.
همچنين، سر و صدا و انفجار، صداي خيلي بلند در طولاني مدت و همچنين تروما (آسيب به سر) از عوامل شايع کم شنوايي در کودکان محسوب مي گردد.
وي در ادامه افزود: براي کاهش ميزان شيوع ناشنوايي کودکان بايد در هنگام تولد با انجام غربالگري در نوزادان و در سنين بالاتر سالي يکبار با مراجعه به پزشک اين سنجش انجام گيرد.
وي در ادامه تصريح کرد: عدم توانايي در برقراري ارتباط با ديگران و ناتواني در تکلم صحيح و کامل، انزواطلبي، پرخاشگري، دوري از اجتماع و مشکلات روحي و رواني مانند افسردگي از عوارض کم شنوايي و ناشنوايي است.
لطفي در ادامه افزود: در آمار بين المللي از هر 1000 نوزاد متولد شده 1 تا 3 نوزاد دچار اين مشکل مي شوند که اين آمار در ايران به طور متوسط از هر يک ميليون زايمان در سال 1000 تا 3000 نوزاد ناشنوا متولد مي شوند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: همه نوزادان که متولد مي شوند، ضمن رعايت اصول بهداشتي و مراقبت هاي مادر انجام غربالگري بعد از تولد ضروري است./ح