به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان ، غلامحسین بامبری اظهار داشت: شهرستان چابهار با داشتن اقلیم گرم و مرطوب و در نتیجه درصد رطوبت بالای هوا، تبخیر و تعرق پایین و داشتن اراضی حاصلخیز با نفوذپذیری پایین آب و قابلیت حفظ رطوبت خاک با حداقل میزان بارندگی سالیانه که میانگین آن حدود 100 میلیمتر است، امکان کشت و تولید گیاهان زراعی دیم را دارا است.
وی افزود: در سال زراعی جاری به دلیل بارندگیهای خوب در فصل زمستان و بهار، سطح زیر کشت محصولات زراعی دیم با 20 درصد افزایش به 12 هزار هکتار رسیده که 10 هزار هکتار آن را سورگوم و 2 هزار هکتار را جو دیم شامل میشود.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار میزان برداشت از این سطح را 180 هزار تن سورگوم علوفهای و حدود 2 هزار و 400 تن جو پیشبینی کرد و بیان داشت: حدود 70 درصد علوفه مورد نیاز دامها در سطح شهرستان از طریق گیاهان علوفهای دیم تأمین میشود و تعداد 2 هزار نفر از بهرهبرداران در انجام عملیات کاشت و داشت و برداشت محصولات زراعی دیم فعالیت میکنند.
بامبری اضافه کرد: به منظور استفاده بهینه از بارش باران در اراضی دیمزار، عملیات مرمت و بازسازی بندسارها انجام میشود.
این مسئول متذکر شد: در سال 91 جمعاً 81 هزار متر مکعب عملیات خاکی بندسارها با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون ریال انجام گرفته است.
وی در پایان اذعان داشت: حدود 400 هکتار ماش به صورت کشت توأم با سورگوم مورد کشت قرار گرفته و پیشبینی میشود در پایان برداشت تعداد 2 هزار و 400 تن از این سطح حاصل شود./س