بانك اطلاعاتي تخصصي زمين لرزه هاي ثبت شده در استان خراسان رضوي توسط كارگروه مخاطرات زلزله و لغزش لايه هاي زمين خراسان رضوي در دست تهيه است.

به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي استان خراسان رضوي، محمدرضا قلندر گفت: ارتقاي سطح ايمني ساختمان ها، بهبود انعطاف پذيري فضاهاي شهري و روستايي در مقابله با آثار زلزله، توسعه و بهبود روش هاي اجرايي و تلاش براي كاهش آسيب هاي ناشي از زلزله از اهميت ويژه اي برخوردار است.
وي ادامه داد: كارگروه مخاطرات زلزله و لغزش لايه هاي زمين در استان با مديريت اداره كل راه و شهرسازي تشكيل شده و نمايندگان دستگاه هاي اجرايي مرتبط با صنعت ساختمان و مراكز تحقيقاتي و پژوهشي از جمله پژوهشگاه زلزله شناسي و موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران و اساتيد دانشگاه ها نيز در اين جلسات حضور دارند.
قائم مقام وزير در خراسان رضوي اظهار داشت: مطالعات ريز پهنه بندي شهرستان مشهد و 17 شهرستان، طرح مطالعاتي فرونشست دشت مشهد، نصب دستگاههاي شتاب نگار و توسعه شتاب نگاشت ها از طرح هاي تصويب شده در اين كارگروه است.
مديركل راه و شهرسازي خراسان رضوي افزود: افزايش دستگاه هاي لرزه نگاري شبكه لرزه نگاري ، طرح مطالعاتي شناسايي حريم گسل شمال و جنوب مشهد، بروز كردن اطلاعات ژئوتكنيكي شهر مشهد و تهيه بانك اطلاعات تخصصي زمين لرزه هاي ثبت شده در شبكه باند پهن لرزه نگاري نيز از مصوبات جلسات كارگروه مخاطرات زلزله و لغزش لايه هاي زمين بوده است.
وي ادامه داد: به منظور جابجايي دستگاه هاي شتاب نگار از داخل ساختمان ها به فضاي باز براي جلوگيري از آسيب ديدن در هنگام بروز سوانح در سال گذشته براي 42 ايستگاه سكوي بتني اجرا و اتاقك آنها نصب شده است.
 قلندر هدايت و نظارت بر روند پيشرفت فيزيكي و مالي پروژه هاي كاربردي مصوب كارگروه در زمينه استانداردهاي ايمني در كليه مراحل چهارگانه چرخه مديريت بحران را از اهم وظايف اين كارگروه عنوان كرد و گفت: همچنين برنامه ريزي دوره هاي بازآموزي مديران و جامعه مهندسان استان، كارشناسان و متخصصان برنامه ريزي و حمايت از سمينارها و كارگاه هاي علمي و فني مرتبط از ديگر وظايف مصوب اين كارگروه در استان است.
وي راهبري تهيه برنامه جامع پژوهشي و مطالعاتي با تأكيد بر جنبه هاي كاربردي در راستاي كاهش خطر پذيري زلزله و زمين لغزش، راهبري تهيه وتدوين و بروز رساني استانداردها، ضوابط، مقررات و دستورالعمل هاي ساخت وساز، تدوين، تكميل، اصلاح و به روز رساني قوانين و مقررات مربوط به اهداف كارگروه از قبيل سبك سازي، مقاوم سازي و صنعتي سازي و حمايت از ايجاد و توسعه مراكز پايش مداوم زلزله را از ديگر اقدامات اين كارگروه برشمرد.
 قلندر افزود: همچنين زمين لغزش و پيش نشانگر، راهبري ترويج استفاده از فن آوري ها و دستاوردهاي علمي نوين در كليه مراحل مرتبط با خطر زلزله و زمين لغزش، تدوين برنامه هاي تشويقي و ترغيبي مقاوم سازي و همچنين ساخت وساز مقاوم، حمايت علمي، نصب و راه اندازي از احداث شبكه هاي لرزه نگاري و شتاب نگاري محلي موقت با هدف ثبت اطلاعات پس لرزه ها، زمينه سازي براي حضور ناظران معتمد و آموزش ديده براي تضمين اجراي مقررات، ضوابط و استانداردها از جمله وظايف كارگروه مخاطرات زلزله و لغزش لايه هاي زمين است.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار