به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ،سمیعی با اشاره
به آغاز فعالیت های اکیپ مبارزه با
سن در سطح شهرستان ها، اظهار داشت:تا کنون در سطح بیش از 7 هزار هکتار در شهرستان
های تربت جام،جغتای،
جوین،سبزوار و
خوشات مبارزه با سن عملیاتی شده است و ادامه کار با شدت بیشتری ادامه داد.
وی سطح مبارزه
با سن در سطح استان را 130000 هکتارپیش بینی کرد و افزود:جهاد کشاورزی وظیفه پیش آگهی،هدایت و نظارت مبارزه با
آفت را دارد و کشاورزان
نیز باید با
هماهنگی مدیریت های جهاد کشاورزی و ادارات حفظ نباتات در تامین نهاده ، سمپاش و عملیات
اجرایی اقدامات لازم را انجام دهند.
امیری کارشناس حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: ستاد های مبارزه سن در سطح استان، شهرستان، دهستان ها و روستاها تشکیل شده و در سطح 30000 هکتار مبارزه با سن مادری آغاز شده و تا کنون 3200 هکتار پاکسازی شده است و اکیپ های مبارزه با سن در تمامی عرصه های گندم و جو شبانه روزی مشغول به مبارزه بوده و با همکاری کشاورزان و کارشناسان و ناظرین گندم و جو به مبارزه با این آفت می پردازند.
وی هشدارداد:با توجه به وسعت خسارات این آفت پر میزان تولید توصیه می شود که کشاورزان مبارزه با این آفات را جدی تلقی کرده و با اکیپ های مبارزه همکاری کنند.
کارشناس حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد:سن خسارات کمی و کیفی را وارد میکند و در هر هکتار از 43 کیلو تا 120 کیلو(متوسط کشور 73 کیلو) در هکتار موجب افت میزان محصول میشود.
گفتنی است:
سن که یکی از آفات مهم عرصه های کشاورزی بوده و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی فراوانی را به همراه دارد، حشره ی کوچکی است که ضمن تغذیه از برگ سبز گندم و جو یا وارد کردن خرطوم خود و تزریق بزاق به دانه گندم موجب فساد پروتئین و گلوتن گندم و جو شده و ماده سیاه رنگی را بجای می گذارد که معرف دانه های آلوده موجب مسمومیت تغذیه ای انسان و دام می شود/ س