به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، محمدرضا نجفی منش عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان ایران از كاهش 96 درصدی صادرات قطعات خودرو در 11 ماهه سال 91 خبر داد و اظهار داشت: به دنبال مشکلات مختلف ایجاد شده، قطعهسازان توانی برای تولید قطعات ندارند که بخواهند آنها را صادر کنند.
وی با بیان اینکه نیاز نقدینگی قطعهسازان برای تامین مواد اولیه خارجی 28 برابر شده است، خاطرنشان کرد: از آن سو بانکها نیز برای گشایش اعتبار خرید خارجی 135 درصد مبلغ را طلب میکنند در حالیکه سال گذشته این کار با پرداخت 10 درصد مبلغ صورت میگرفت.
عضو هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران ادامه داد: بانکها از پرداخت تسهیلات به قطعهسازان به عناوین مختلف از جمله داشتن بدهیهای معوق خودداری میکنند و در این شرایط قطعهسازان از تامین نقدینگی مورد نیاز برای تامین مواد اولیه ناتوان هستند.
وی افزود:علاوه بر این مشکلات ، رکود ایجاد شده در بازار خودرو ، میزان تولید در صنعت خودرو و به تبع آن صنعت قطعه را نیز کاهش داده و ادامه این روند آسیب جدی به این صنایع وارد می سازد.
نجفیمنش تصریح کرد: در این شرایط تولید قطعات خودرویی در حد قابل توجهی کاهش یافته و به دنبال آن صادرات این محصول نیز در حد زیادی کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش ، انجمن سازندگان قطعه و مجموعههای خودرو در نامهای به وزیر صنعت، تعیین تکلیف سریع قیمتگذاری خودرو را خواستار شد.
در این نامه خطاب به مهدی غضنفری آمده است: صنعت خودروسازی بیش از دو ماه است که به علت عدم تصویب قیمت و عدم فروش در ماههای پایانی سال در رکود به سر میبرد، لذا کمبود نقدینگی خودروسازان و در نتیجه، عدم پرداخت مطالبات قطعهسازان و علاوه بر آن، عدم شمارهگذاری از اول سال تاکنون باعث تعطیلی بسیاری از کارخانههای تولیدکننده قطعات و بیکاری عدهای کثیر از کارگران زحمتکش که بزرگترین زنجیره تأمین خودرو در خاورمیانه است، شده است.
قطعهسازان در این نامه تأکید کردهاند: ادامه روند مذکور و عدم رسیدگی عاجل، منجر به توقف خطوط تولید قطعهسازان و در نتیجه توقف تولید خودروهای داخلی به صورت کامل در روزهای آتی خواهد شد.
بدیهی است در هیچ کشوری، چنین برخورد نامناسبی با صنعت داخلی صورت نمیگیرد، چگونه امکان دارد یک بنگاه اقتصادی کوچک بلاتکلیف تعیین قیمت فروش محصول خود باشد، چه رسد به بنگاههای بزرگ صنعتی مثل صنایع خودروسازی کشور که معطل تعیین قیمت فروش محصولات خود به مدت بیش از 2 ماه هستند.
لذا خواهشمند است، در شرایط کنونی که دشمنان خارجی قصد آسیب رساندن به این صنعت را در سر میپرورانند، نسبت به مدیریت مبادی ذیربط داخلی جهت افزایش تولید، مطابق نیاز و کوتاه کردن دست واسطهها اقدام نمایید تا انشاءالله این قشر زحمتکش نیز به وظیفه خود در تحقق حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی به نحو شایسته عمل کنند.