گردشگري علاوه برآن که يک مقوله فرهنگي اجتماعي است در اقتصاد کشورها نيز تاثير بسيار زيادي دارد تا جايي که کارشناسان معتقدند اگر اين صنعت در کشورمان به خوبي حمايت شود و رونق يابد، 2 برابر درآمد حاصل از فروش نفت سودهي خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، صنعت گردشگري براي رونق بيشتر به نگاه اقتصادي ويژه نياز دارد تا بسترهاي لازم را براي جذب گردشگر فراهم سازد، در حال حاضر کشورهايي که از تاريخچه باستاني و تاريخي برخور دارند، درآمد هنگفتي از آن کسب مي کنند.
ايران نيز ازجمله کشورهايي است که از نظر باستاني ارزش تاريخي بسيار دارد به عنوان مثال خوزستان علاوه بر قدمت 9 هزار ساله و آثار باستاني فراواني که در دل خود دارد آثار هشت سال دفاع مقدس را نيز در خود جاي داده است اما آن چنان که بايد زمينه ها و بسترها در آن براي جذب گردشگر فراهم نيست.
عليرضا رازي باستان شناس و راهنماي گردشگري معتقد است، استفاده صحيح از پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي گردشگري ايران و خوزستان مي‌تواند سودي معادل 2 برابر ذخاير نفتي را به کشور سرازير کند.
وي افزود: آمار نشان مي‌دهد که بين چهارصد تا ششصد ميليارد دلار از درآمد کشورها سالانه از صنعت توريسم تامين مي‌شود که متاسفانه با وجود جايگاه تاريخي و ويژگي‌هاي طبيعي ايران، کشورمان از اين درآمد هنگفت جايگاه مناسبي ندارد و اگر بتوانيم تنها به  30 درصد از درآمد صنعت توريسم جهان دست پيدا يابيم، مي‌توانيم سالانه 2 برابر صادرات  نفتي کشورمان درآمد کسب کنيم.
رازي در اين زمينه مي گويد: قراردادن گردشگري را در اولويت‌هاي اقتصادي کشور همه ابعاد علمي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي را پوشش مي‌دهد و حتي برگزاري انواع تورهاي علمي، ادبي، هنري را با مزيت هاي خاص خود و بويژه منافع اقتصادي در کشور بهينه مي‌کند.
علي صحرائيان اقتصاد دان از جمله کساني است که معتقد است: تاثيرات شگرف گردشگري در کاهش نرخ بيکاري، افزايش سطح درآمد ملي و تامين منابع انرژي و رونق بازار صنايع دستي که طبق آمار موجود ده ميليون نفر از آن ارتزاق مي‌کنند، تنها بخشي از مزاياي ويژه‌ي پرداختن به اين صنعت است.
وي  افزود: گردشگري از دهه‌ي شصت توسط اقتصاددانان توسعه ، در رديف صنعت قرار گرفت و به عنوان صنعت توريسم در سطح جهان مطرح شد و در ميان کشورهاي جهان همان گونه مورد توجه قرار دارد که در کشور ما نفت مورد توجه قرار گرفت.
به گفته‌ي صحرائيان، به ازاي هر گردشگر ورودي بطور مستقيم براي چهار تا ده و بطور غير مستقيم براي پانزده تا هيجده نفر فرصت شغلي ايجاد مي شود.
وي همچنين افزود: اگر هزينه‌ي ايجاد هر شغل را به دقت محاسبه کنيم، متوجه مي شويم که براي هر فرصت شغلي در بخش خدمات و صنعت بين دوازده تا بيست و پنج هزار دلار سرمايه‌گذاري نياز است، حال آن که براي صنعت گردشگري، حجم سرمايه‌گذاري مورد نياز بسيار اندک است.
اين اقتصاددان با اشاره به سياست گذاري کشورهاي موفق در گردشگري افزود: در چنين کشو‌رهايي دولت تمام توان خود را صرف ايجاد زيرساخت‌ها و سرمايه‌گذاري در جهت تامين امکانات مي‌کند و اجازه مي‌دهد تا سرمايه‌گذاري ديگر بخش‌ها در جريان مبادلات گردشگري و براي ايجاد خدمات و محصولات جديد توريستي هزينه شود که باعث افزايش سطح بهره‌وري و سرمايه‌گذاري در اين کشورها مي شود.
صحرائيان تاکيد کرد: در آمار گردشگري خاورميانه بين سال‌هاي چهل و شش تا پنجاه و شش  ايران اولين جايگاه گردشگري را دارا بود، در حالي که کشوري مانند مصر با وجود آثار تاريخي فراوان و يکي از اعجاب هفتگانه جهان در رديف چهاردهم قرار داشت.
اين اقتصاددان افزود: کشور عربستان در اوايل دهه‌ي هشتاد با جداسازي حج از رديف خدمات زيارتي و تبديل آن به صادرات غيرنفتي، سالانه سي ميليارد دلار درآمد کسب مي‌کند همچنين در حال حاضر بيش از چهل و نه درصد منابع انرژي کشور مصر و سي و هفت درصد منابع ترکيه از محل گردشگري تامين مي‌شود، در حالي که ما در کشورمان بخش زيادي از درآمدمان را از صادرات نفت کسب ميکنيم.
وي کشورمان بويژه خوزستان را داراي منابع غني براي جذب جهانگرد عنوان کرد و گفت: خوزستان با داشتن آثار باستاني منحصر بفرد از دوره هاي مختلف تاريخي مي تواند به تنهايي سالانه ميلياردها دلار روانه کشورمان کند که براي دستيابي به اين منظور هيچ برنامه وجود ندارد .
بر اساس مشاهدات عيني هم اکنون آثار باستاني با ارزش خوزستان از جمله معبد زيگورات در نزديکي شوش و آثار باستاني "کول فرح" در نزديکي ايذه بي توجه رها شده و در حال نابودي است .
منطقه کول فرح داراي حجاريهاي بسيار با ارزش از دوره ايلامي به بعد است و اين منطقه باستاني بي نظير که در دامنه کوه قرار دارد ، به چراگاه گوسفندان تبديل شده است.    
شايسته است که متوليان امر جهانگردي با استفاده از متخصصان اين رشته برنامه اي منظم براي جذب گردشگر در نقاط باستاني کشور بويژه خوزستان  تدوين کنند تاشاهد شکوفايي اقتصاد کشورمان باشيم./س
برچسب ها: صنعت ، گردشگری ، صادرات ، نفت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۱ ۰۱ تير ۱۳۹۵
اون وقت ما با این همه جاذبه های توریستی باید تکیه کنیم به درآمد حاصل از فروش نفت و گاز ؟؟؟؟؟؟؟
آخرین اخبار