معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی برنامه درسی ملی را نقشه جامع یاد دهی و یادگیری در آموزش و پرورش دانست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران  محی الدین بهرام محمدیان معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی در نشست خبری سند برنامه درسی ملی که در ساختمان سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی برگزار شد گفت: سند برنامه درسی ملی بعد از 4 سال بررسی در اسفند 91 با امضای رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی آموزش و پرورش برای اجرا به آموزش و پرورش ابلاغ شد و وزیر آموزش و پرورش این سند را برای اجرا به سازمان پژوهش ابلاغ کرد.

وی ادامه داد: این سند بعد از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند تحول راهبردی مهم ترین سند آموزش و پرورش است و تفاوت آن با سند تحول بنیادین این است که مرجع تصویب سند تحول بنیادین شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرجع تصویب سند برنامه درسی ملی شورای عالی آموزش و پرورش است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: امروز کتاب های درسی و محتوای آموزشی با رویکرد اهداف جدید و طبق برنامه تولید می شود و اگر بخواهیم درسی ملی را تعریف کنیم باید بگوییم سند برنامه درسی ملی نقشه جامع یاد دهی و یادگیری در آموزش و پرورش است که همه محتوای آموزشی بر اساس آن اتفاق می افتد و هدف آن تربیت دانش آموزان مستعد و صاحب نقش مطمئنه است که بتوانند مراتبی از حیات طیبه را کسب کنند و رویکرد برنامه درسی ملی رویکرد شکوفایی فطرت است که این رویکرد برای اولین بار به صورت رسمی ارائه شده است.

حجت الاسلام و المسلمین محی الدین بهرام محمدیان اظهار داشت: در الگوی هدف گذاری این سند 5 عنصر تفکر، ایمان ، علم، عمل و اخلاق تعریف شده که در 4 عرصه ارتباطی با خدا، خود، خلق و خلقت ارائه می شود.

وی افزود: یکی از ویژگی های مهم برنامه سند درسی ملی که می توان از آن سخن گفت: شایستگی های پایه است به این معنی که همه دانش آموزان فارغ از جنسیت، موقعیت، شغل پدر و مادر و محل زندگی، باید از مهارت ها بهره مند شوند تا دانش آموزی اهل فکر و خلاقیت تربیت شود که این اتفاق ها در 11 حوزه یادگیری صورت می گیرد.

رئیس سازمان پژوهشی و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: این 11 حوزه یادگیری حصر عقلی ندارد و ممکن سال دیگر بیشتر یا کمتر شوند.

وی ادامه داد: یکی از حوزه های یادگیری تفکر و خلقت است و سعی ما در این حوزه این است که دانش آموزان از معلومات برای کشف مجهولات استفاده کنند تا رویکرد کپی برداری و تقلید از بین برود.

وی گفت: حوزه بعدی حوزه قرآن و معارف و حوزه میراث مشترک فرهنگی و حوزه زبان رسمی و علمی کشور حوزه زبان و ادبیات فارسی، حوزه علوم انسانی و بهداشت محیط، حوزه ریاضیات، علوم تجربی، حوزه سلامت و تربیت بدنی، حوزه فرهنگ و هنر، حوزه کار و فناوری، حوزه آداب و مهارت های زندگی و خانواده و حوزه یادگیری زبان های خارجی می باشد که برخی از این حوزه ها در نظام آموزشی وجود داشته و برخی نیز جدید هستند.

تغییرات جدید زبان انگلیسی اول متوسطه

محمدیان با بیان اینکه در حوزه زبان انگلیسی، سند درس ملی تغییرات اساسی را لحاظ کرده است، تصریح کرد: در ویترین زبان‌های خارجی آموزش و پرورش، پنج زبان انگلیسی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی و روسی در نظر گرفته شده است. البته زبان‌های دیگری پیشنهاد شدند، اما با توجه به اینکه کارشناسی ارشد سایر رشته‌های زبان‌های خارجی در دانشگاه‌ها ضعیف است، آموزش و پرورش تنها این پنج زبان خارجی را در برنامه درس ملی گنجانده است.

حذف زبان از دوره متوسطه دوم در سال‌های آینده

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از برنامه‌های آموزش و پرورش، تجمیع زبان انگلیسی در سه سال متوسطه اول است، به این معنا که ساعات آموزش زبان انگلیسی از 2 به شش ساعت افزایش خواهد یافت و پس از آموزش کامل این درس در دوره متوسطه اول، طی سال‌های آینده زبان انگلیسی از لیست دروس دوره متوسطه دوم حذف خواهد شد و آموزش آن در این دوره به بخش خصوصی واگذار خواهد شد. به این معنا که دانش‌آموزان در صورت علاقه‌مندی می‌توانند زبان انگلیسی مورد علاقه خود را در آموزشگاه‌ها ادامه دهند.

محمدیان گفت: 7 کمیته کاری برای تنظیم سند برنامه درسی ملی، 1 کمیته تلفیق و کمیته های استانی در این زمینه فعال بوده و رفت و برگشت های بسیاری بین کارشناسان برای تنظیم این سند صورت گرفته است.

وی افزود: یکی از ویژگی های ما در این برنامه این است که این برنامه درسی متفاوت از برنامه های پیشین و متناسب با محیط باشد و دانش آموز را از مخفی ماندن در چهاردیواری کلاس خارج کنند.

وی با اشاره به این که راهکار عملی و اجرایی کردن سند را پیش بینی کردیم ادامه داد: ویژگی دیگر این سند این است که به رسانه های متنوع آموزشی و بسته های آموزشی توجه شده به صورتی که آموزش های رسمی در کتاب درسی خلاصه نمی شود بلکه همراه کتاب مجله ومنابع آموزشی و غیرکاغذی جز رسانه های آموزشی خواهد شد.

نظام ارزشیابی در این سند نظامی متنوع منطبق با محتوای آموزشی است که همه ارزشیبابی از طریق ارائه نمره کتبی نخواهد بود.

محمدیان گفت: در این سند ساعت آموزش در هر پایه تحصیلی شامل 925 ساعت دوره ابتدایی 1110 ساعت، دوره اول متوسطه 1295 ساعت، دوره دوم متوسطه نظری 1480 وشاخه کاردانش فنی و حرفه ای می باشد و آموزش رسمی خارج از کلاس 50 درصد به صورت متمرکز و 50 درصد غیر متمرکز می باشد./ل


 

برچسب ها: سند برنامه ، درسی ، پژوهش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیرعلی شرفی
۱۶:۴۷ ۱۴ دی ۱۴۰۰
واقعا درس عربی بسیار بی خود هستش هیچ کس دوست ندارد حتی نگاهش کند واقعا چیز درستی نیست که به اجبار برای معدل درس عربی رو بخونیم قطعا تاثیر بدی هم دارد با روح و روان ما ترو خدا بازی نکنید یا کلا حذف کنید یا اجباری نکنید اصلا نمره ای ازش در کارنامه نباید ثبت شود یکی از بزرگ ترین منطقه گردشگری جهان ایالت متحده عربی هست که ۹۰ درصد انها هم مهاجران به زبان انگیلیسی صحبت میکنند کدام کشور انقدر رو عربی تاکید دارد که ما داریم به جای عربی انگیلیسی بزارن که انگیلیسی مدرسه هم هیچ تاثیری بر یادگیری نداره بزارین اومید وارم اموزش پرورش کشور به عقل بیاد داریم له میشیم
Iran (Islamic Republic of)
علی رضا رشیدی
۲۰:۰۴ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
عربی اضافه است چون...
1. ما قرآن ترجمه شده داریم و نیازی به عربی خواندن و فهم نصف نیمه اش نداریم
2. اگر درسی اجباری باشد در آینده دانش آموزان را دچار یک ذهنیت بد از آن درس میکند و از آن درس زده میشوند
3. برای حرف زدن با کشور های غیر انگلیسی از مترجم ها استفاده میکنیم چون قرار نیست با اونا احوال پرسی کنیم، قراره دو کلمه بگیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۱ ۲۴ دی ۱۳۹۸
درود برشما با حذف کتاب زبان به آمریکایی ها میفهمانید که برای ما هیچی نیستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۲۴ دی ۱۳۹۸
واقعأ کار درستی میکنید با حذف زبان انگلیسی از مدارس دانش آموزان میتوانند روی درس های دیگر بیشتر تمرکز کنند و زمان بیشتری برای یادگیری اقتصاد که بسیار مهم است داشته باشند یا منطق و سایر درسها اینگونه کسانی که به زبان انگلیسی علاقه دارند میتوانند در مراکز خصوصی زبان را یاد بگیرند
Iran (Islamic Republic of)
افسون
۲۳:۲۳ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
سلام به نظرمن زبان انگلیسی رو باید از ابتدایی خواند چون یادگیری قویتره براش نمره وازمون نذارن فقط بشکل مکالمه باشه همه یادمیگیرن گلاسهایاموزشی گرانه همه نمیتونن بچه هاشون رو کلاس بذارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۵ ۲۶ مهر ۱۳۹۸
به نظر من کار درستیه تا دانش اموزها به جای انگلیسی که در طول زندگی به هیچ دردشون نمیخوره ریاضی وشیمی بخونن
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۱۴ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
کاش زودتر ازاینا زبان حذف میشد.من که خیلی خوشخالم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۳ ۱۹ مهر ۱۳۹۸
این چه وضعیه که هر که از اون بالا بلند میشه نظرشو بیان میکنه و بقیه هم تصویب میکنند همین الان دانش اموزان متوسط به زور با این دو ساعت کنار میان اگه بشه ۶ ساعت از مدرسه و زبان فرار میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۱۹ مهر ۱۳۹۸
ممنونم
زودتر حذف کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۲ ۱۹ مهر ۱۳۹۸
اینکه زبان انگلیسی رواز برنامه ی درسی حذف کنند از پایه واساس اشتباه‌ است دارن نظام آموزشی را خراب میکنن همین الان هم نظام آموزشی ما خیلی نقص داره
Iran (Islamic Republic of)
عاقل
۰۱:۳۶ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگه زبان رسمی حذف بشه من که به یادگیریش ادامه میدم معلما چی میشن پس
در ضمن چرا زبان عربی حذف نمیشه؟
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۰۸:۰۴ ۱۸ مهر ۱۳۹۸
درد یادگیری زبان عربی که زبان قرآن هست آخرش امثال شماها رو می‌کشه!
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۰۸ ۲۵ مهر ۱۳۹۸
اگر کسی میخواد قرآن را بفهمد که برود مفسر شود زبان انگلیسی یک زبان جهانی است ولازم .خدا می داند کدام فامیلشان اموشگاه زبان زده است که حالا میخواهند مردم را مجبور به پول دادن کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
اقا راحت شدیم چی بود زبان بابا تازه کلاس بیرونم می رفتی پایین200 نبود من یکی که خیلی خوش حال شدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۷ تير ۱۳۹۷
زبان رسمی بین المللی رو حذف می‌کنید چرا و زبان عربی رو نه ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۷:۴۶ ۲۳ تير ۱۳۹۷
سلام ...
من امسال میرم دهم!!
الان یعنی تو دهم زبان و عربی نداریم؟؟؟؟

ریاضی میخونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۵
عالیه عربی و حذف کنین به جاش زبان بذارین
از شر این عربی خلاص شدند
United States of America
ناشناس
۱۶:۴۳ ۱۰ مرداد ۱۳۹۵
خخخخخخخخ عالی شد زبان نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۱۰ دی ۱۳۹۷
ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۴ ۱۷ تير ۱۳۹۵
یعنی چی که این کار اجرایی میشه تکلیف دبیر زبان انگلیسی های دبیرستان چی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
اینکه دانش آموز بیچاره دروس اضافی بخونه به چون هم نیست، دبیر ها میتونن برن مترجم شن، کتاب ترجمه کن، زیرنویس بزارن و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۰۵ فروردين ۱۳۹۵
اصلا این دوره اول و دوم چیه دوره دوم ینی همون هشتم؟خو چرا اینجوری کردید ادم گیج میشه من ک هیچی از این سردر نمیارم
آخرین اخبار