در زلزله اخیر بوشهر باز هم شاهد پایداری مدارس در برابر بالایای طبیعی بودیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران  چند روزی از آغاز سال نو نگذشته بود که خبر آمد بوشهر لرزید سه شنبه 20 فروردین زلزله ای به قدرت 6.1 ریشتر و بعد از آن پس لرزه هایی با قدرت پایین تر بوشهر را لرزاند.

از این رو همراه مرتضی رئیسی رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور جهت بازدید از مدارس منطقه زلزله زده و ارزیابی آسیب دیدگی مدارس به این منطقه عازم شدیم تا به بررسی وضعیت مدارس بپردازیم.

پس از این در زلزله آذربایجان که سال گذشته رخ داد،شاهد عدم آسیب پذیری مدارس در برابر زلزله و استحکام آن ها بودیم به طوری که  در زلزله ورزقان در کنار خانه های کامل ویران شده مدارس کامل سالم را شاهد بودیم در زلزله بوشهر کانون اصلی در استان بوشهر در 150 کیلومتری مرکز این استان و در شهرستان دشتی بود و شنبه منطقه ای در 70 کیلومتری شهرستان دشتی که از سال 88 اين روستا به شهر تبدیل شده بود که قربانی اصلی زلزله بود همه کشته شدگان زلزله مربوط به این شهر هستند.

در منطقه زلزله زده بوشهر 64 کلاس درس در 15 مدرسه وجود دارد و بالغ بر 731 دانش آموز در این منطقه مشغول به تحصیل اند.

دبستان شهید اسدی روستای چاه گاه اولین مدرسه مورد بازدید قرار گرفته بود که تاسیس آن به سال 52 بر می گشت این دبستان در برابر زلزله از خود مقاومت نشان داده بود این مدرسه تنها دچار ترک خوردگی جزئی شده بود.
دبیرستان دخترانه الزهرا در شهر شنبه دومین مدرسه مورد بازدید قرار گرفته تنها دیوارهایی ریخته شده از خود را به نمایش می گذاشت خوشبختانه این مدرسه که تاسیس آن به سال 77 باز می گردد و احداث آن در سال 80 صورت گرفته به جز دیوارهای بیرونی آسیب دیده مقاومت خوبی را در برابر زلزله از خود نشان داده است.

مدرسه راهنمایی شهید درج شنبه که تاسیس آن مربوط به سال 54 است با تخریب 100 درصدی خود تفاوت بسیاری با مدارس دیگر داشت.

این مدرسه که در لیست تخریب و بازسازی قرار گرفته است به طور کامل در زلزله تخریب شده به طوری اگر دانش آموزان در هنگام وقوع زلزله در محل حضور داشتند حتماً آسیب شدیدی می دیدند.
مدرسه های این چنینی شاید زنگ هشداری برای مسئولین جهت ضرورت تامین اعتبارات بازسازی مدارس است.

مرتضی رئیسی رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور در خصوص تخریب مدرسه درج به خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران گفت: در سراسر کشور 4 میلیون فضای آموزشی تخریبی وجود دارد با وجود این که 70 درصد تخریب ها در سراسر کشور بازسازی شده است نیاز است دولت و مجلس اعتبارات لازم تخریب و بازسازی را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند.

وی ادامه داد: فضای آموزش جایگزین مدرسه درج در حال ساخت است و برای سال تحصیلی آینده در اختیار دانش آموزان قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در روستای چاه گاه یک ساختمان 2 کلاسه قابلیت استفاده مجرد را ندارد و در این خصوص یک پروژه در دست ساخت است.

در روستای اسلام آباد یک کلاس با 4 دانش آموز تخریب شده و در روستای درویش نیز نیاز به 2 کلاس درس است و به دلیل این که فضای آموزشی وجود ایمنی لازم را ندارد کلاس های درس پیش ساخته در اختیار دانش آموزان قرار گرفت

 ساختمان اصلی اکثر مدارس دچار مشکل خاصی نشده و  وی ادامه داد: آسیب ها مربوط به حصار و دیوار محوطه مدارس است و تلاش می شود تا در کوتاه ترین زمان بازسازی شود مدرسه دیگری مورد بازدید قرار گرفت دبستان صدیقه طاهره شنبه بود که در شهرستان دشتی قرار داشت این مدرسه آسیب چندانی جز دیوارهای بیرونی ندیده بود و تبدیل به پاسگاه پلیس منطقه مدت بعد از زلزله شده است مدرسه راهنمایی دخترانه هاجر و در شهر شنبه با 6 کلاس درس مدرسه ای بود که دچار آسیب دیدگی کم در زلزله شده است به طوری که دانش آموزان در هنگام زلزله در این مدرسه حضور داشتند امنیت آن ها تامین بود. دبیرستان پسرانه دکتر حسابی با 20 سال قدمت که تاسیس آن مربوط به سال 72 است با صدمات جزئی تبدیل به ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان بوشهر شده است.
ریختن دیوارها عمده مشکل مدارس در زلزله اخیر بوشهر به شمار می آید به طوری که باز شاهد عملکرد مناسب سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور در استانی دور افتاده مانند بوشهر هستیم.

مدارسی که با رعایت نکات فنی و اصول ایمنی مقاوم سازی شده و در برابر حوادث طبیعی عملکرد مناسبی را از خود نشان داده اند این در حالی است که بازدید از منطقه آسیب جزئی ساختمان مدارس در برابر خانه های ویران شده را نشان می داد مدارس مناطق زلزله زده از شنبه بازگشایی شده تا دانش آموزان در آن به تحصیل بپردازند و باز هم مدارس پایگاه امنی باشد برای آن ها./ف

 

برچسب ها: زلزله ، بوشهر ، مدارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار