حتما این ضرب المثل رو شنیدید که می گن هر که بامش بیش برفش بیشتر... طبق تحقیقاتی که تا کنون صورت گرفته اثبات شده که هرچه درخشش آذرگوی ها بیشتر باشد احتمال سقوط آنها بر روی کره رمین نیز افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛ آذرگوی شهاب هایی با  چگالی کم هستند که از قدر ظاهری آنها بیش از 4-  درجه  یعنی درخشنده تر از  سیاره ناهید در آسمان تاریک هستتند و در زمان برخورد  با زمین، سرعتی بین ۱۱ تا ۷۲ کیلومتر در ثانیه دارند.



معمولا یک آذر گوی به قدر ۴- تکه آهن و یا سنگی است که تقریبا وزنی حدود 50 گرم را به خود اختصاص داده و هرچه نور و درخشندگی آنها افزایش یابد وزن آنها نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت به عنوان مثال اگر آذر گویی از قدر ۱۲- در آسمان رصد شود وزنش حتماً باید چیزی بین  ۳ تا ۵ کیلو گرم باشد که در چنین شرایطی شهاب هایی که قدر آنها از 8- درجه زیاد باشد حتما پس از برخورد با جو زمین از جو عبور کرده بر روی زمین می افتد.

نورانی‌ترین آذر گویی که تاکنون مشاهده و ثبت شده‌ است شهاب سنگی با  قدر حدودا  ۲۲-  که درخشش به اندازه  روشنایی خورشید بوده در شامگاه ۱۳ آذر ۱۳۵۱ آسمان منطقه سوماوا در کشور چک را برای مدتی روشن کرد اما هنوز هیچ تکه‌ای از این آذر گوی بر روی ز مین یافت نشده و ستاره شناسان معتقندند که این آذر گوی چنان منفجر شده است که چیزی از آن باقی نمانده که به این حالت در آذرگوی ها بولید می‌گویند./ح

برچسب ها: کهکشان ، شهاب سنگ ، نجوم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار