به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ بهای جهانی طلا در پايان معاملات روز جمعه با سقوطي شدید به پایینترین رقم خود از سال ۲۰۱۱ رسید و در ۲۴ ساعت گذشته با حدود 100 دلار سقوط یک رکورد تاریخی را براي خود ثبت کرده است. در همین رابطه تحلیلهای گوناگونی درباره تأثیر این سقوط در بازارهای جهانی و بازار داخلی ایران وجود دارد.
کارشناسان و تحليلگران تا کنون علل مختلفي را براي اين سقوط قيمت ذکر کردهاند و اين علل را از جمله عوامل اصلي سقوط بهاي اين فلز گرانبها ميدانند.
درمورد سقوط آزاد بهاي جهاني طلا طي روزهاي اخير دلايل زيادي ارائه شده است، اما به نظر ميسر دليل اصلي اين امر که در اکثر خبرگزاريها به آن اشاره شد، زماني بود که وزارت دارايي آمريکا اقدام به فروش بدهيهاي کوتاه مدت خود کرد و درنتيجه سرمايهداران براي استفاده از اين فرصت اقدام به فروش ذخاير طلاي خود کردند.
از سوي ديگر دولت قبرس به دليل ترس از ادامه بدهیهای بانکهای تجاری این کشور و افزايش بحرانهاي مالي، اعلام کرد که به احتمال زیاد، پانصد میلیون دلار از ذخایر طلای خود را به فروش خواهد رساند؛ در نتيجه اکثر سرمايهگذاران و تاجران به سرعت به سمت فروش روي آوردند و به همين دليل بهاي جهاني طلا با سقوطي ناگهاني همراه شد.
با وجود تمام شرايط موجود، هنوز برخي کارشناسان و نظر مشخصي درمورد آينده بهاي جهاني طلا ندارند، چراکه سرمايهگذاران و تاجران، بازار خريد و فروش طلا را لحظه به لحظه آشفتهتر ميکنند.
برخي ديگر از تحليلگران نيز معتقدند که در پي کاهش اوليه بهاي جهاني طلا و به دنبال کاهش شاخص سهام سرمايهگذاران، اين روند نزولي همچنان ادامه خواهد داشت. به طوريکه "مايکل مکارتي"، يکي از اقتصاددانهاي مطرح در اين باره گفت که بهاي جهاني طلا تا 1000 دلار هم کاهش خواهد يافت.
درحال حاضر هر اونس طلاي جهاني 1356 دلار در هر اونس مبادله ميشود.