بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی به انعکاس آن در ادبیات پارسی، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم تا چه قبول افتد و چه در نظر آید.

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،
آیه 27 سوره نور

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُیُوتًا غَیْرَ بیوتکم حَتَّی تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا عَلَی أَهْلِهَا ذلکم خَیْرٌ لَّکُمْ لَعَلَّکُمْ تذکّرون

ای کسانی که ایمان آورده‌اید به خانه‌هایی که خانه‌های شما نیست داخل مشوید تا اجازه بگیرید و بر اهل آن سلام گویید این برای شما بهتر است باشد که پند گیرید.

این آیه در بیان یکی از مهم‌ترین حقوق اجتماعی انسان‌ها است و آن این است که خانه و حصار هر کس حصار امن اوست.

هیچ کس حق ندارد بدون انس و الفت قبلی و رضایت صاحب خانه و سلام کردن بر او و پاسخ شنیدن که نشان اعلام امنیت و صلح متقابل است به خانهٔ کسی وارد شود.

ورود به خانه دل‌ها و ضمیر آدمیان نیز بدون انس و سلام و تحیت روا نیست. سوال کردن، در کوفتن و تقاضای ورود به خانه دیگری است. نمی‌توان بی مقدمه کسی را متوقف کرد که شما کجا می‌روید یا نظرتان درباره فلان موضوع چیست.



 و این کاری است که به خصوص ایرانیان با یکدیگر می‌کنند مانند اینکه سوال می‌پرسند شما چرا ازدواج نمی‌کنید، شما چرا کتابی درباره فلان کس نمی‌نویسید، شما چرا در فلان زمینه صحبت نمی‌کنید و ... .

ادب این است که قبل از هر سؤالی با آدمیان انس و الفت گیرند و سپس بپرسند که آیا من می‌توانم در فلان موضوع از شما سؤالی بپرسم یا خیر؟ و اگر پاسخ مثبت بود آغاز سخن کنند.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار