به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران حسین صادقی عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، با اشاره به اینکه جمع آوری گلبرگهای نارنج در فصل بهار و پاییز امکان پذیر است، گفت: از گلبرگهای این گیاه روغن پتیک گرین و برگامو استخراج شده که اغلب در صنعت عطرسازی استفاده میشود و از گرانترین عطرهای دنیا است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: به طور وسیع در کشورهای الجزایر، مراکش، تونس، ایتالیا از گلهای درخت نارنج برای صنعت عطرسازی استفاده می کنند.
صادقی یادآور شد: در کشور ما از گلهای درخت نارنج اغلب در معطر کردن چای و یا در پختنیها از جمله شله زرد استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه بهار نارنج در روزهای آفتابی دارای بیشترین مقدار روغن است، افزود: در روزهای ابری و بارانی مقدار روغن استخراج شده از این گلبرگها بسیار کم است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه صبح ها بهترین زمان جمع آوری بهار نارنج است، گفت: بهار نارنج باید در مکانی مناسب، دمای 50 درجه و به دور از نور آفتاب خشک شود تا عطر خود را از دست ندهد.
صادقی با اعلام اینکه استفاده از بهار نارنج در مازندران بازار وسیعی دارد، افزود: می توان صدها هکتار از باغات را به این امر اختصاص داد و به عنوان کارآفرینی از آن استفاده شود که این امر کاملا اقتصادی و قابل رقابت است.
وی یادآور شد: عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب میشود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد پرهیز کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: زنان باردار نیز از استفاده بیش از اندازه عصاره بهار نارنج خودداری کرده و بی محابا آن را مصرف نکنند.
صادقی استفاده از بهار نارنج را برای جلوگیری از آفتاب سوختگی بسیار موثر دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از بهار نارنج برای اشتها، بهتر شدن هضم غذا، کاهش وزن و جلوگیری از آلودگی های قارچی در طب چینی اشاره شده است.
منبع:خبرگزاری ایسنا