علی زیار در گفتگو با خبرنگار
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، میزان سرمایه گذاری لازم برای اجرای مجموع پروژه های سال ٩٢ این شرکت را بالغ بر ٢١ هزار و ٢٩٢ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: برنامه ريزي براي پيگراني هوشمند بيش از ٦ هزار كيلومتر خط لوله، خط لوله میعانات گازی از پالایشگاه فرآشبند به پالایشگاه شیراز، احداث خط لوله فرآورده تبريز - خوي - اروميه به منظور سوخت رساني به مناطق شمالغرب كشور، احداث خط لوله ٢٦ اينچ فرآورده آبادان- ري- احداث مخازن تعادلی نفت خام ساری - مغانک - احداث خط لوله ٢٠ اینچ نائین- کاشان- خط لوله انتقال نفت خام ترش آبادان - ری و سبزآب، خط لوله فرآورده نائین - کاشان از جمله برنامه هاي اجرائي اين شركت در سال جاري خواهد بود.
وی همچنین احداث خط لوله جدید به نیروگاه ها به طول 450 کیلومتر، احداث خطوط کنار گذر تهران به منظور انتقال سوخت به استانهای شمالی کشور، تعویض خطوط لوله در در مسیرهای مختلف، احداث مخازن تاسیساتی و بکارگیری تکنولوژی بازرسی هوشمند را از جمله دیگر طرح های اجرایی در سال 92 برشمرد و گفت: برای اجرای آنها 288 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
زيار درباره اتصال نيروگاه هاي برق كشور به شبكه خطوط لوله كشور گفت: با توجه به ذخاير عظيم گازي كشور، در آينده اي نزديك گاز طبيعي جايگزين سوخت مايع نيروگاه هاي برق خواهد شد و انتقال سوخت از طريق خط لوله نقش پشتيباني را براي نيروگاه ها ايفا مي كند.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، افزود: در سال گذشته، قرارداد انجام تعمیرات بر روی خط لوله 30 اینچ نفت خام تنگ فنی به طول 228 کیلومتر منعقد شد و هم اکنون آماده واگذاری است؛ خط لوله انتقال فرآورده 20 اینچ رفسنجان - اصفهان به طول 550 کیلومتر نیز وارد فاز اجرایی شده است.
وی پروژه های خطوط لوله سروستان سعادت آباد - شیراز، دالان - شیراز، ماهشهر - آبادان، ری - قوچک و احداث مخازن ذخیره سازی را از جمله پروژه هایی ذکر کرد که در این بخش به بهره برداری رسیده است.
با توجه به چنين رويكردي نيروگاه هايي كه داراي توجيه اقتصادي براي احداث خط لوله نيستند، از طريق حمل ريلي و ... تغذيه خواهند شد.
وي با اشاره به اين كه طرح اتصال ٤ نيروگاه به شبكه خطوط لوله كشور در دست برنامه ريزي است، گفت: با توجه به افزايش توليد گاز در كشور، در آينده نيروگاهاي كشور گازي شده و امكان صادرات نفت گاز و نفت كوره مورد استفاده در اين نيروگاه ها محقق خواهد شد.
*** تحویل 4 میلیارد لیتر سوخت به نیروگاه ها زیار از انتقال چهار میلیارد لیتر سوخت به نیروگاه ها از طریق خطوط لوله در سال گذشته خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده چهار نیروگاه دیگر نیز برای دریافت سوخت از طریق خط لوله، به زودی به شبکه خطوط لوله متصل می شوند.
وی افزود: با توجه به اهمیت دستیابی به ارزش افزوده بالاتر و رعایت مسایل زیست محیطی، تاکید بر این است که نیروگاه ها به جای سوخت مایع از گاز استفاده کنند و سوخت مایع نقش پشتیبان ایفا کند که اگر در زمان هایی امکان تامین گاز مورد نیاز نبود، سوخت مایع برای نیروگاه ها تامین شود./ر