به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از تودي زمان،"آماندا پائول" اذعان مي كند عليرغم تحريم ها، اكثريت ايرانيان از برنامه هسته اي آن كشور حمايت مي كنند و در طول سه دهه گذشته به تحريم هاي وضع شده از سوي كشورهاي غربي عادت كرده اند و پيشرفت خود را ادامه داده اند.
وي مي افزايد : ايران بدليل نقش مهمي كه در عرصه منطقه و بين المللي دارد خشم و حسادت كشورهاي غربي را برانگيخته است و در اين باره مي گويد"جمهوري اسلامي ايران به خاري در چشم كشورهاي غربي تبديل شده است. هر چقدر كه كشورهاي غربي بيشتر تلاش كرده اند تا بر ايران فشار وارد آورند آن كشور بيش از گذشته تاثيرگذاري خود در منطقه را افزايش داده است كه در اثر آن غرب متحمل هزينه بسيار سنگيني شده است. امروز برنامه هسته اي ايران به يكي از مهم ترين موضوعات مورد توجه سياست خارجي كشورهاي غربي تبديل شده است. ايران در بسياري از زمينه ها تاثيرگذار است كه يك نمونه آن را مي توان در مورد سوريه دانست."
نويسنده در ادامه اذعان مي كند كه اين رفتار نامناسب كشورهاي غربي بوده است كه سبب شده تا مذاكرات هسته اي تاكنون ادامه پيدا كند و در اين باره مي افزايد "مذاكرات هسته اي اخير ميان نمايندگان هسته اي ايران و قدرتهاي جهاني عضو گروه 1+5 در آلماتي قزاقستان انجام شد. هر دو طرف اظهار داشتند كه اختلافاتي در ديدگاه شان نسبت به مذاكره وجود دارد و بنابراين مذاكرات بايستي ادامه يابند. ساده است اگر بخواهيم فرض كنيم كه ايران انعطاف پذير نيست و نمي خواهد با كشورهاي غربي تعامل نمايد. در حالي كه واقعيت غير از اين است. در سال 2003 ميلادي، ايران فعاليت غني سازي اورانيوم خود را به مدت 20 ماه و به منظور اعتماد سازي به حالت تعليق درآورد. متاسفانه عليرغم آنكه كشورهاي غربي وعده داده بودند كه در صورت تعليق غني سازي به ايران مشوق هاي اقتصادي و سياسي ارايه خواهند كرد اما به وعده شان عمل نكردند و همين امر موجب شد تا جمهوري اسلامي ايران فعاليت غني سازي اورانيوم خود را در سال 2005 ميلادي از سر گيرد. در اين ميان قدرتهاي جهاني ديگر نيز نظري متفاوت با آمريكا دارند. براي مثال دولت چين و روسيه معتقدند كه مي بايستي حق غني سازي اورانيوم توسط ايران از سوي قدرتهاي غربي برسميت شناخته شود."
وي در ادامه با استناد به گزارش شوراي موسوم به "ناياك" مي افزايد "مطابق با گزارش جديد اين شورا، غرب شديدترين تحريم هاي خود عليه يك كشور در طول تاريخ را عليه جمهوري اسلامي ايران وضع كرده است. اين گزارش معترف است كه تحريم ها خللي در پيشرفت برنامه هسته اي ايران ايجاد نكرده است. ايرانيان از مواضع پيشين خود عقب نشيني نكرده اند. در ادامه اين گزارش اشاره شده كه كشورهاي غربي از جمله آمريكا از زمان پيروزي انقلاب اسلامي ايران عليه آن كشور تحريم هاي اقتصادي وضع كرده اند و از اين رو مردم ايران به تحريم ها عادت كرده اند و اين مسئله براي شان موضوع جديدي نيست."
نويسنده در ادامه اذعان مي كند كه اكثريت ايرانيان از حق مسلم هسته اي كشورمان دفاع و حمايت مي كنند و در اين باره مي افزايد "جديدترين نظرسنجي عمومي نشان مي دهد كه بيش از 63 درصد از ايرانيان از ادامه برنامه هسته اي آن كشور حمايت مي كنند. بسياري از ايرانيان در اين نظرسنجي اظهار داشته اند كه دشواري هاي احتمالي اقتصادي را متحمل خواهند شد اما از حق مسلم هسته اي خود عقب نشيني نخواهند كرد. آنان مبارزه ايران در حفظ و پيشرفت برنامه هسته اي خود را با روند ملي شدن صنعت نفت ايران در سال 1951 مقايسه كرده اند كه در آن زمان نيز كشورهاي غربي موضعي خصمانه عليه ايران اتخاذ كرده بودند. مردم ايران در كنار مقام معظم رهبري ايستاده اند و از گذشته تا امروز از حقوق مسلم هسته اي شان حمايت كرده اند. غرب در طول دهه هاي گذشته چهره اي كريه از خود را در مقابل ايرانيان به نمايش گذاشته است. اعمال تحريم هاي شديدتر كشورهاي غربي عليه ايران نفرت ايرانيان از غرب را افزايش داده است."
وي در ادامه با اذعان به بي تاثير بودن تحريم ها بر معاملات تجاري و بازرگاني كشورمان مي افزايد "عليرغم تحريم هاي ضد ايراني وضع شده از سوي كشورهاي غربي ، جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي منطقه از جمله تركيه، عراق و كشورهاي آسياي مركزي حجم معاملات تجاري خود را افزايش داده است."
نويسنده در پايان معتقد است كه "نقشه راهي جامع" براي حل اختلافات فيمابين در مذاكرات هسته اي مي بايستي مطرح گردد و در اين باره مي افزايد "بنظر مي رسد كه تنها گزينه ممكن براي حل مسايل موجود در روند مذاكرات هسته اي مي بايستي به صورت نقشه راهي "جامع" و مورد توافق هر دو طرف ارايه گردد."